Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

Ekovänliga och hållbara blommor

Den ordinära fredagsbuketten med en bunt färska blommor har under det senaste året bytts ut till ett mer ekovänligt och hållbart alternativ nämligen: torkade växter. Denna trend sågs redan mycket under 70- och 80-talet och syns numera ofta på sociala medier och i var och vartannat hem. Torkade växter håller länge och tar bort behovet att investera i en ny bukett varje vecka.

Med torkade växter behöver du inte oroa dig för att glömma bort att vattna eller att omplantera, som vanligtvis behövs för vanliga krukväxter. Torkade blommor ger dig även möjligheten att mixa och matcha olika typer av vaser man önskar ha fram, beroende på vad som passar just din inredning. Förutom att torkade växter är mycket lätta att underhålla kan du inreda och använda dessa för många olika rum, tillställningar och områden.

Poppy Meadow - 1 x

Torkade blommor till bröllop

Dessa typer av torkade växter och blommor passar även perfekt till bröllop. Torkade blomsterarrangemang ger dig en boho chic och kärleksfull stämning. Torkade blomblad funkar även utmärkt att användas som konfetti för att skapa ett naturligt och ekologisk konfettiregn. Detta skapar fina färger och smälter samman snyggt på bild. 

Delicate Poppies - Photowall

Torkade blomblad och olika växter passar dessutom ypperligt som bordsdekoration och skapar en ombonad men samtidigt mycket naturlig stämning. Dessa funkar toppen att använda året runt vilket passar till bröllop under alla årstider. 

Torka egna växter

Idag finns det massvis med blomaffärer både online och offline som erbjuder torkade växter i alla dess slag. Men hur gör man egentligen om man vill torka sina egna växter. Det finns olika tekniker beroende på vilka blommor du tänkte torka. 

Bild från Jotun

Blommor med tyngre blomhuvuden hängs med fördel upp och ner på en varm, torr plats. Många blommor går även utmärkt att torka direkt i en torr vas. Ett tips för toppresultat är att torka blommorna på en gång istället för att torka blommor som redan stått länge i vas, risken är att de kommer se mer vissna ut.

Ett annat sätt att naturligt torka blommor är att låta dem hänga upp och ner i små klasar med 10-15 stjälkar. Se till att de står i ett ganska varmt men mörkt utrymme för att säkerställa en bra torkningsprocess.

Kom även ihåg att hålla dem borta från solen, eftersom deras färger annars bleknar. Ställ dem inte heller på en plats där de kan falla, eftersom stjälkarna lätt går sönder. Det är också viktigt att inte sätta blommorna för tätt så att inte formen påverkas. De flesta blad går att lägga plant.

Vackra blommor och växter att torka

När man inreder med torkade växter är det som att bjuda in en bit av naturen i sitt hem. Därför är det trevlig att se vilka typer av blommor som är aktuella för en viss årstid. Generellt sätt är hortensia, protea, banksia, craspedia och crocosmia mycket vackert, liksom gräs, ax och frökapslar såsom vallmo och lotus. Pampasgräs är en bästsäljare och passar perfekt i allt från vardagsrum, kök till kontor och terrass.

Bild från Jotun

Om man vill lägga till lite vackra gröna inslag är palmblad och eukalyptus ett mycket bra val. Under våren kan man även torka olika typer av kvistar, som exempelvis vide.

Om du önskar torka växter som behåller sin naturliga doft efter torkningsprocessen är rosor, jordblommor och lavendel något du vill sikta på. Speciellt lavendel är särskilt hyllad för sin långvariga doft som kan vara upp till hela två-tre år efter torkning. Rosor eller rosenblad kommer även att fortsätta dofta om det var en doftande ros från början.

Hett tips! Icke-doftande torkade blommor kan vara bra ingredienser för att göra ditt eget potpurri. Lägg till kryddor och eteriska oljor för bästa resultat.

Skötsel av torkade växter

I motsats till färska blommor kräver torkade blommor inte mycket underhåll. De behöver varken vatten, en omskärning av stjälkarna eller växtnäring. Det enda du behöver göra är att hålla dem fria från damm, så att du kan njuta av deras romantiska utseende till fullo.

Lanterns - 1 x

Ett trick som kommer göra under för dina torkade växter är att använda en hårtork med kall temperatur eller en tryckluftsspruta, på avstånd. Detta ger dina blommor en ny lyster. För så lång livslängd som möjligt rekommenderas även inget direkt solljus, eftersom det gör dem spröda och bleker deras färger.

Torkade blommor håller generellt i ett till tre år. En allmän tumregel är att ju fuktigare rum de förvaras i, desto kortare är deras livslängd. Undvik därför att placera dem i badrummet eller i köket. Torkade blommor som förvaras i ett förseglat hölje kan hålla i mer än 10 år.

Tapetsera med torkade växter

Om du känner för att ta din inredning av torkade blommor till nästa nivå är ett bra sätt att inreda med en vacker tapet. En tapet med torkade växter är ett mycket universellt motiv och passar i vilket rum som helst. Ge ditt vardagsrum eller sovrum ett lyft med en bohemisk och avslappnande touch men samtidigt stilren känsla. 

Lunaria - 1 x

Slow living är något många välkomnar i sina hem nuförtiden och lägger därför större fokus på hemmets olika funktionaliteter. Man vill inreda återhållsamt - med hantverk och naturliga produkter. En tapet med torkade växtmotiv i dovt beige och bruna toner, eller en mer ljust motiv i en pastellig palett ger ditt hem en harmonisk och tidlös känsla. Utforska och inspireras av våra handplockade torkade växtmotiv här.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.