Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

Gör en höstig och snygg girlang av tapeter

En girlang kan lätt snygga till det hemma och ge en personlig prägel på inredningen. Den här varianten med höstlöv sätter direkt en mysig stämning och välkomnar hösten.

Pappers- och tapet girlanger kan man göra i flera olika former och utförande. Det är ett enkelt DIY som alla kan göra. Idag tänkte jag visa hur man gör en höstig girlang genom att vika olika höstlöv i höstens trendtapeter. Och även ta fasta på den plisserade trenden genom att vika många repetitiva veck. En fin effekt som ger liv i en tapet som annars är endimensionell. När du har gjort dina löv kan du lätt sätta ihop dem till en lång girlang och dekorera valfritt rum eller varför inte lägga ut som en dekoration på ett dukat bord. Låt fantasin flöda!

 

Du behöver:

  • Tapeter
  • Linjal
  • Skalpell eller sax
  • Dubbelhäftande tejp eller limpistol
  • Tunn ståltråd
  • Tång
  • Falsben eller skaftet på en sked (det är för att du ska kunna göra raka och snygga veck, men är inte ett måste)

 

Gör så här:

Du kan göra löv i alla möjliga former och storlekar. Och det behöver verkligen inte bli exakt eller perfekt. Utgå från de tre formerna på bilden. Men mitt tips är att variera storleken på dem så får du en mer levande girlang. 

 

Skär eller klipp ut och vik en dragspelsvikning som på bilden. 

 

Fäst en ståltråd nertill och vik ihop löven med de längsta sidorna mot varandra. Limma eller tejpa ihop. Snyggast resultat får du med dubbelhäftande tejp. Snabbast resultat får du med en limpistol. Ta det du har hemma.

 

Gör sedan en lång girlang med dina löv genom att snurra ihop dem till en lång girlang.

 

Vill du göra något annat än en girlang kan du antingen ha löven ett och ett som dekoration. Eller varför inte göra en dörrkrans av dem genom att fästa all löven på något som kan funka som en bas? Här funkar allt från en vanlig kransstomme till en kemtvättsgalge som du drar ut och gör rund. En fin höstkrans att hänga på valfri vägg eller dörr.

Tapeterna som användes till girlangen är Adobe Boho, Flora Novel - Brown, Weave IIII, Air - Mountain Breath och Plateau.

---

Anna María Larsson, kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.