Höstens tapettrender

Just nu lever vi alla i en värld som präglas av osäkerhet för framtiden. Vad kommer hända med pandemin och vad händer med klimatförändringarna? Hur kommer vår vardag att se ut framöver och hur mycket behöver vi ställa om?

Detta speglar sig naturligtvis i trenderna också. Men trots mycket osäkerhet inför framtiden har vi börjat se mer till oss själva, vad är viktigt för mig som människa och vad gillar jag? Vi boar in oss ännu mer i våra hem och vi vill skapa en trygg miljö där vi mår bra och trivs. Vi går på många sätt tillbaka till ett enklare liv, vi letar efter närproducerade produkter och fler och fler odlar, bakar och skapar saker själva. 

Så här har vi på Photowall tolkat trenderna översatt till våra tapeter:

 

Trend 1 - Earthbound

Är en hyllning till jorden och vårt ursprung samtidigt som vi måste anpassa oss till en ny tid med framtiden i åtanke. Den här trenden är en tydlig flört till 70-talet där både färg och form från den tiden talar sitt tydliga språk. Vi ser många jordiga toner som återfinns i naturen. Mycket brunt med inslag av rosa och gult. Som komplement och accent använder vi oss av blått.

 

Trend 2 - Jubilation

Den här trenden kan vi kalla en motreaktion mot den dystra framtiden som ändå präglas av en pågående pandemi och en klimatkris som vi inte vet hur vi ska lösa. En trend som inger hopp och som tar tillvara på möjligheten till förändring av framtiden. Det är kreativa och innovativa lösningar på vardagliga saker. Smarta digitala tjänster som vill förbättra framtiden för oss alla. Det är färg, lekfullhet och glädje. Här får det konstnärliga och konsten ta plats. Konstaktivism. Unga personer både studenter och barn i skolåldern aktiverar sig och demonstrerar. Det inger ett hopp. I det här ser vi mycket färg blandat i spännande kombinationer. Allt från glada pasteller som pudriga toner av rosa och beige till riktigt röda färger och gröna och blå nyanser. 

 

Trend 3 - Respire

Den här trenden speglar den introverta delen av pandemin. Ett skandinaviskt uttryck i färg och material. Trä, läder, betong och glas. Strukturer och mönster som skapas av ljusets effekter i skuggor och plisseringar. En genomskinlig dimmig känsla och karaktär i färgskalan. Vi ser grått, olika ljusa toner med en liten stänk av en färg och blått som accent. Svärtan är viktig som kontrast. Trenden låter oss se mer in till oss själva. Tid för lugn och eftertanke. Skandinaviska vyer och motiv med vattnets renande kraft. 

---

Anna María Larsson, kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5–8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.