DIY - Gör egna knoppar till barnrummet

Krokar, knopplister och knoppar är en inredningsdetalj som både har en praktisk funktion men också är snyggt i barnrummet. Med enkla medel kan du faktiskt göra egna.

Med en grövre rundstav och lite spillbitar av plywood kan du skapa dina personliga knoppar till ditt hem. Här kommer jag göra en uppsättning frukt-knoppar att hänga upp kläder, halsband och annat på.

Gör fina fruktknoppar i trä till barnrummet

Svårighetsgrad

Medel

Tidsåtgång

2-3 timmar

Du behöver:

  • Plywood
  • Rundstav ø 25 mm
  • Skruvar långa nog att gå igenom hela knoppen + in i väggen
  • Figursåg
  • Sandpapper
  • Borr
  • Hobbylack

Börja med att rita ut vilken form du vill ha på dina knoppar/krokar, du kan antingen skissa på ett papper eller direkt på plywooden. Jag gör dom i form av citrusfrukter för att matcha med postern Orange Tree som hänger på väggen. 

Såga ut frukterna och slipa rent med sandpapper. Det går fint att göra för hand, men då är det bäst att göra former som inte har för många små detaljer. 

När du är nöjd med formen på dina trä-frukter kan du måla dem med hobbylack. 

Såga till 4 cm långa bitar av rundstaven som ska bli distanser mellan vägg och frukt. Rundstaven kommer även funka att hänga galgar på. 

Förborra ett hål rakt igenom rundstaven med ett borr som har samma diameter som skruven. Det kan vara bra att göra det så att rundstaven inte spricker  när man sätter i skruven.

 

Förborra även genom frukten. Vill du göra ett snyggare hål och dölja skruvhuvudet kan du borra några millimeter med ett borr som har samma diameter som skruvhuvudet och på så sätt försänka det. 

 

 

Skruva skruven genom frukt och rundstav. Måla även baksidan och rundstaven om du vill. Skruva sedan upp på valfri plats på väggen. Tänk på att du använder rätt skruv till din vägg när du gör detta. 

 

Till sist döljer vi skruvhuvudet genom att måla över det med lite hobbyfärg. Jag valde att bara måla i med färg, men vill du göra ett ännu snyggare jobb, spackla igen skruvhålet, slipa och måla över. Tänk då på att göra det när knoppen sitter på väggen.

 

Klart!

 

 

Anna María Larsson, kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.