Staycation - Inred ditt hem som ett lyxigt hotellrum

Sommaren är runt hörnet och semestertider är på intåg. Eftersom resandet fortfarande är aningens restriktivt tänkte vi ge dig några tips på hur du skapar din egen drömoas i ditt hem. Vi har samlat sex populära destinationer med enkla inredningstips på hur du kan skapa den där underbara semesterkänslan direkt i ditt hem utan att behöva resa halva jorden runt.

Bali - Botanic djungle

Många har besökt sydostasiens tropiska ö Bali och fallit pladask för dess frodiga djungel och surfvänliga stränder. Den Balinesiska inredningsstilen är starkt knuten till naturen och dess under. Tänk dig tropiska lövverk, vild grönskande djungel och rik flora, balanserad med lugnande och eleganta element som är tillverkade från naturen till exempel skog och bambu, men även hantverk av keramik och trä. Man kan även se en känsla av andlighet i den balinesiska inredningen Buddhastatyer, spirituella figurer och siluetter från material som guld, mässing, keramik och trä.

Modern Rattan I -  WAG Collection

För att skapa den optimala Balikänslan är ledordet: holistiskt. Det här betyder att det finns gott om utrymme för spontanitet. Mosaik är en av grundstenarna för balinesisk inredning och är ett perfekt element att jobba utifrån. Smycka ditt hem med jordiga toner som till exempel svart, brun, beige, vit och grön. Dessa nyanser är perfekt för inredningsdetaljer så som konst, kuddar, vackra mattor och filtar i mjuk bomull. Glöm inte att addera naturliga inslag som lövrika växter och tropiska blommor, oavsett om de är levande eller torkade. 

Balansen i det spirituella är även mycket viktigt fokus här - inred med en skulptur i guld eller mässing som symboliserar hjärtat i ditt hem. Addera ljusa detaljer genom att placera vaser och skulpturer runt om i hemmet för att skapa den där magiska Bali känslan vi alla suktar efter.

Medelhavet - Turquoise treasures

Medelhavet må vara ett utav de mest populära resmålen för skandinaver. Till medelhavet räknas i stort sett södra Grekland, Italien och Spanien. Dessa områden är kända för sin vänliga och avslappnade livsstil, och stilarna här ser i stort sätt mycket lika ut som varandra med inslag av ljusa toner, turkost vatten och livfull flora från regionen. Detta återspeglar sig i inredningen med rustika möbler, väggar och solkyssta paletter, vilket passar utmärkt i det varmare klimatet. 

White Archway -  Photowall

Grekland

Den grekiska medelhavsstilen handlar mycket om vitkalkade väggar med koboltblåa detaljer. Det kan inte bli mer grekiskt än så tycker vissa. Dessa detaljer används även på hyllor och i takkronor, och om du vill piffa upp din terass i en Grekisk stil är helvita utomhusmöbler allt du behöver. 

Italien

Den italienska medelhavsstilen kännetecknas av att vara sorglös och avslappnad. Färger och texturer inspireras av det omgivande landskapet, utsmyckade möbler och prylar som gjutjärn och rustika stengolv ses mycket i denna design. Jordfärger som orange, djup röd och gul ger den optimala italienska medelhavskänslan.

Crystal Clear Water - Photowall

Spanien

Den spanska medelhavsstilen influencers av marockanska möbler, uppiggande toner och mosaikkonst. Mosaiken är en stor del av inredning och ses på spegelramar, bordsskivor eller på inredningsdetaljer som vaser och lampor. Hantverk som lerkrukor, terrakottagolv och väggar summerar den spanska medelhavs stilen i ett nötskal.

Berlin & New York - Urban minimalistic

Berlin och New York är välkända storstäder som har mycket att bjuda på både inredningsmässigt och kulturellt. Den gemensamma nämnaren för dessa städer är: minimalistiskt. Det är viktigt att nämna att stilen är mer originell än den minimalistiska stilen du ser i skandinavien. Inredningen influeras av industriella detaljer, väggarna pryds med gips eller tapeter slits av för att visa vad som ligger under, för att skapa en mer rå känsla. 

In America, black and white - 1 x

Technomusik och undergroundklubbar symboliserar dessa städer och starka neonfärger och retrodetaljer syns i inredningen. I den här stilen smälts epoker samman och resulterar i något fräscht och modernt som samtidigt kombineras ihop med något mer hemtrevligt och mindre utstickande.

I båda städerna syns mycket tegelväggar och det kan ibland vara för krävande att implementera i hemmet därför kunde en behändig lösning vara att tapetsera en tegelvägg istället. Minst lika snyggt och betydligt mycket enklare. För att få till den perfekta Berlin och NYC stilen i ditt hem kan du mixa modern och traditionella stilar och sträva efter att hitta en balans mellan form och funktion.

Australien & Kalifornien - Sunkissed paradise

Australien

Att få se kängurur skutta i den fantastiska australienska naturen och att lapa sol på de oändligt långa stränder må ligga på allas bucketlist. Australien har mycket att erbjuda naturmässigt, och detta syns även tydligt i inredningen. Tänk er vidsträckt terräng, en ljus färgpalett, en salig blandning av inhemska texturer och dofter, samt vackra ekologiska hemtextilier som gör att du kan ta med dig naturen in i ditt hem. 

Big Sur, California - Folio Collection

För att få till den perfekta Aussie känslan i ditt hem är det bra att börja med en grå eller vit baspalett som ger en fräsch känsla. Lägg sedan till detaljer i mörkare toner så som träbord eller keramiska krukor, och addera en splash av solkyssta nyanser med läderkuddar och rottingkorgar. Hav och vatten är en av nycklarna i den australienska inredningen och därför kan man även addera en del blåa nyanser samt gröna plantor för att integrera naturens olika element.

Kalifornien

Meterhöga palmträd och kustremsor fyllda med lyxvillor precis vid havet är kanske något du tänker på när du hör Kalifornien? Den kaliforniska stilen utstrålar avkoppling och harmoni. Eftersom det ljusa klimatet erbjuder otaligt många soltimmar och kaliforniaborna tenderar att leva en aktiv livsstil, bjuder man även in utomhuslivet i sina hem. Ljuset i hemmet är bland det viktigaste faktorerna i denna inredningsstil och här kör man ofta på mantrat: “Om du är osäker, lägg till fler fönster". Genom att lägga till fönster och dörrspringor hjälper det naturliga ljuset att flöda genom hela hemmet och gör det omedelbart ljusare och mer välkomnande.

Pastel Palms - WA Collection

Färgschemat för denna inredningsstil är naturligt dova toner som påminner om havet och tidlös sand. Texturer i jordnära paletter som luftig bomull och linne, och väggar och tak pryds i en sandig beige eller skarp vit färg. Dessa färger hjälper att reflektera naturligt ljust, vilket är nyckeln till allt. När det kommer till inredningsdetaljer kan man pryda sitt hem med handgjorda keramik- och porslinsdekorationer, lager av böcker och tropiska växter som toppas med havselement som till exempel snäckor, koraller, stenar och kristaller.

Afrika - Nature wonders 

Afrika är en stor kontinent och är ett mycket populärt resmål för många. Allt från den drömlika savannen till tropiska stränder och storstäder. Afrika erbjuder en kombination av olika kulturer och människor, vilket skapar en exotisk blandning. 

Highveld Garden Ochre - Summer House x Aureum

De första många tänker på är naturligtvis de klassiska jordiga och livfulla färgerna i den afrikanska inredningen. Olika typer av geometriska former förekommer även ofta i denna inredningsstil och även texturer så som naturfiber, trä och linne. Generellt sett handlar det om att skapa en balansgång mellan lyx och harmoni med naturen.

Paletter som terrakotta, jordbrunt och djupt guld ger dig en varm och ombonad känsla, och även om den afrikanska stilen handlar mycket om jordnära nyanser kan man även lägga till mer livfulla färger som blå, grön, lila och rosa som återspeglar Afrikas levande landskap och västafrikanska textilier. Dessa toner applicerar du lätt genom att piffa med kuddar, filtar eller andra mjuka inredningsdetaljer.  

Genom att dekorera med afrikanskt inspirerade element skapar vi något mer mysigt i våra annars minimalistiska hem. Det här ger oss en varm och välkomnande känsla, och skapar samtidigt en koppling till naturvärden i kombination med Afrikas vackra kultur och historia. 

Marrakech - Colour oasis

Marocko är ett land känt för sitt varma klimat, kulinariska smaker och framförallt utstickande design. Den marockanska stilen handlar om livfulla färger, olika tyger, mönster och flow mellan dessa element. Den marockanska inredningen är inte endast djärv och färgstark, men kan även vara elegant och sofistikerad. 

Mi Casa - Lisa Audit Art

Marrakech mest igenkännande element är definitivt det mönstrade och färgsprakande kaklet. Om du inte känner för att lägga till en kakelvägg i ditt hem kan du enkelt skapa samma look med kakelinspirerande tapeter. Vackra valv och böjda dörröppningar kan du även lösa genom att lägga till mindre permanenta och billiga färgbehandlingar. Starka färgpaletter som lila och blått, inspirerat från havet gör sig utmärkt med något mer neutralt så som vitt för att skapa en perfekt balans.

Om dessa starka färger känns omöjliga för dig kan du även skapa en marockansk inspirerad look med mindre färger, då kan du istället fokusera mer på att få in trädetaljer, mosaikbitar och tyger som återskapar looken. Jordnära nyanser i sandig beige, terracottaröd och orange är perfekta för  inredningsdetaljer som kuddar, mattor och filtar. Glöm inte att lägga till eleganta juvelfärger som guld och silver, och en orientalisk puff för att få till den ultimata Marrakechkänslan i ditt hem. 

Utforska alla våra staycation motiv här.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.