Trendrapport A/W 22/23

Tänk dig ett ombonat hem. En skyddad oas mitt bland färgsprakande trädkronor, som både lugnar och stärker efter en energifylld sommar. Med hjälp av höstens härliga färger, texturer och uttryck kan du skapa just din, trygga plats. Vårt designteam har tolkat och summerat de största inredningstrenderna för den kommande säsongen och utifrån det valt ut sina favoriter. Med dessa som utgångspunkt har de sedan skapat tre inspirerande tapetkollektioner med olika uttryckssätt, som hjälper dig att hitta rätt stil för just dig.

Honeycomb Yellow - Summer House

Färg, färg, färg

I höst står djupa och intensiva färger i fokus. Spännande höstfärger som oxblodsrött och orange tar för sig lite extra, och dessa två starka kulörer kan i rätt kombination skapa precis den ombonade känsla vi behöver för att hitta lugn. Samtidigt kan intensiva färger skapa dynamik och lekfullhet när de mixas med modernare toner. En djup, röd kulör ger en oväntad och näst in till dramatisk medelhavskänsla tillsammans med exempelvis turkos. Raffigt, piggt och förflyttar många av oss till det sprakande 70-talet. En annan spännande mix med liknande vibbar är mörk petrol tillsammans med aprikos, eller varför inte bryta av intensiv orange med en ljus, pastellrosa nyans. Även i dessa färgskalor bryter grönt och turkos i olika tappningar gärna in och skapar spänning.

Symboliken är viktig

Höstens viktigaste färger är de som har stark symbolik. Nu vill vi boa in oss lite extra och skapa en trygg, ombonad plats medan naturen skiftar färg utanför fönstret. Det röda representerar energi, styrka och kraft. Den orangea färgen är en positiv och entusiastisk kulör som ofta används i sammanhang där man vill sprida kreativitet och optimism. Den gröna färgen lugnar och helar och den aprikosa ombesörjer våra själsliga behov. 

Majestic Leaves - Pure White and Pink - PWP

Kombinera mera

Höstens och vinterns trender uppmuntrar till att kasta sig mellan tidsepoker, stilar och spännande mönsterkombinationer. Vi gillar att det är mycket textur i blickfånget; skrovligt, lent, glatt eller långhårigt. Även geometriska mönster och grafiska linjer kombineras på helt nya sätt. I höst är allt tillåtet.

 

Trend 1 – Alcove Poem

Denna trend låter dig komma nära naturen även när du är inomhus. Tapeter med textur, jordnära färgskalor och levande formspråk skapar en oas där du kan vara dig själv och leva i nuet. Vårens blå trend med fokus på hav får nu stå tillbaka för skogen och växtligheten tar för sig mer och mer i hemmet. Grafiska former och mossiga färger gör sig perfekt här, gärna tillsammans med manchester och sammet. För dig som vågar är trenden komplett med detaljer i turkost eller orange för att bryta av.

 

Trend 2 – Inner Light

Låt dina pastelldrömmar gå i uppfyllelse med denna mjuka, innerliga trend. Nu dock i en lite mer stilfull tappning än tidigare, med kulörer som Pantones ”Strawberry cream” och ”Autumn blonde” i spetsen. Behagligt och harmoniskt är ledord. Även här är turkos en viktig spelare, som beroende på nyans skapar dynamik såväl som spänning i den annars följsamma helheten. Mönstrat eller inte, oavsett tapetval så kan vi lova ett rum som låter dig andas och hitta lugnet.

 

Trend 3 – Cardinal Essence

Aldrig har väl rött varit så rätt som nu. Den röda färgen fångar snabbt vår uppmärksamhet och det är en kulör som representerar energi, styrka och kraft. För extra effekt – kombinera med orange eller varför inte turkos. Färgstarkt är bara förnamnet! Det finns dock toner som är mer diskreta och snarare går mot det jordnära och skapar en mer ombonad och intim miljö. Dessutom innefattar paletten även lejongult, rost, brunt och petrol vilket gör kombinationerna näst intill oändliga.