Skapa en idébok eller mood board innan du renoverar ditt hem

Mood boards eller idéböcker är en typ av collage som består av bilder, text och små bitar av föremål som ger inspiration till att komma på den perfekta planen. Om man använder en mood boards eller idébok kan man få en idé om hur slutresultat kommer att se ut. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips på hur man skapar och använder en mood boards eller idébok - innan du börjar renovera ditt hem.

Mood boards eller idéböcker är en typ av collage som består av bilder, text och små  bitar av föremål som ger inspiration till att komma på den perfekta planen. Om man använder en mood boards eller idébok kan man få en idé om hur slutresultat kommer att se ut.  I den här artikeln kommer vi att ge dig tips på hur man skapar och använder en mood boards eller idébok - innan du börjar renovera ditt hem.
Skapa en idébok eller mood board innan du renoverar ditt hem

Skapa en idébok eller stämningstavla innan du renoverar ditt hem

Du har planerat att att renovera ditt hem i månader eller veckor. När du tänker på ditt projekt så poppar det upp så många olika idéer... så mycket att tänka på, som målarfärg, väggdekorationer, möbler och hushållsmaskiner belysning... ja, faktiskt allting! Alla de här sakerna fastnar i ditt sinne och ibland vet du inte var du ska börja. Det är nu en humörtvala eller idébok är så viktig. Humörtavlan eller idébok kommer att visuellt illustrera den inredningsstil du vill ha.

Här är några tips på hur du skapar en humörtavla som leder till designen av ditt drömhus:

Varför är det en bra idé att skapa en humörtavla?

Sen när du är på planeringsstadiet kan du visualisera hur du vill att ditt hem ska se ut. Du ser din vägg målad i ljusa färger, vilka inomhusväxter satt använda, vilken tygsort du ska placera var och vilka dekorativa förenål att placera ut. Hur planerar du att gör allt det här? Med en humörtavla kan du både se och känna dina idéer, kan välja den stil du val och framförallt, välja ut lämpliga förmål som pssar bra ihop och gör allt till verklighet,

Var ska man börja?

För att påbörja något behöver man inspiration. Var får man inspiration ifrån? Nuförtiden är det inte så svårt att hitta. Den kan komma från internet, den verkliga världen, tidningar och annat läsmaterial. Du kan samla ihop idéer från olika inspirationskällor med olika perspektiv. Det finns till och med webbsidor online där du kan ladda ner en mall för en humörtavla och andra tips på hur du skapar din egen humörtavla. Det finns också appar som du kan ladda ner till din iPad eller surfplatta.

Börja med att skapa en fysisk humörtavla eftersom denna kommer att ge dig en visuell och påtaglig vision. Du kan använda vilken typ av tavla som helst, en vit tavla, korktavla eller liknande. Huvudsaken är att den är funktionell. Med den här typen av tavlor kan du samla och sätta upp dina idéer vilket hjälper dig att skapa den inredning du gillar och hindra dig att köpa saker du inte behöver - du sparar både tid och pengar.

Vad ska jag hänga upp på min mood board?

Du kan faktiskt sätta upp vad som helst på tavlan. Alla idéer kommer på. De kan vara tidningsurklipp, utskrifter från internet, färgprover, tapetprover, tygprover... ja, oraktiskt taget vad som helst som du tror kan vara till hjälp för projektet. När du samlat ihop allt du tror du behöver för ditt projekt får du kasta bort allt som du insett inte kommer passa in i den design du planerar. Arrangera humörtavlan precis om du vill att ditt rum ska se ut och se vad ska behålla och vad du kan slänga.

Balansera humörtavlan genom att kontrollera att den har rätt mängd av allting, som liknande färger, textur och mönster. Passar färgerna bra ihop? Fungerar möblerna och andra elektriska apparater ihop eller passar de in i rummet? Du kan också be någon med erfarenhet av eller intresse för inredning om råd. Målet är att förverkliga dina idéer.

Var får man idéer och inspiration?

Konstnärer behöver inspiration innan de kan börja skapa något, och det samma gäller heminredning. I det här fallet kommer de att kunna visualisera konstverket innan de börjat skapa det. Att skapa en humörtavla fungerar på samma sätt. Att hitta inspiration är svårt för en del. Men det är bara svårt om man inte vet var man ska leta. Nuförtiden är det enklast at hitta inspiration online, man kan titta på exempel på humörtavlor eller en idébok. Böcker, tidningar, magasin och annat läsmaterial kan och vara en bra inspirationskälla. 

Tänk utanför lådan; du kan också hitta inspiration på ett cafeteria, hotell, cafe eller till och med hemma hos dina vänner. Glöm bara inte bort att ta bilder på det du ser och fäst dem på din humörtavla. Då kommer du att få en guide du behöver för att renovera ditt hem. 

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.