Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

Skapa en ovanligt vacker jul - 3 fina julpyssel

Så fort kalendern slår över till november tycker jag det är ok att börja med julpysslet! För börjar du redan nu minskar stressen och det blir mer tid för det roliga - att pyssla i lugn och ro. Du behöver inga förkunskaper för att lyckas med dessa och varje pyssel fixar du på 15 min. Så vässa saxarna, ta fram linjalen och skaparlusten, här kommer lite julinspiration!

På julen tycker jag att alla stilar, färger och former är tillåtna. Visst finns det klassiska färgskalor som rött och grönt, men jag vill slå ett slag för att våga blanda upp med andra färger. I år till exempel är jag sugen på en jul som går åt det rosa/lila hållet. Men självklart med några klassiska inslag som gör att det osar jul. Jag kommer blanda rött, grönt, guld och naturmaterial med årets favoriter. Det tror jag blir en härlig jul.

Vik en elegant och stilren pappersgran snabbt och enkelt

Svårighetsgrad
Enkel

Tidsåtgång
10-15 min

Du behöver
- Tapet eller lite tjockare papper
- Grillpinne
- Sax/skalpell
- Håltång eller en nål

Julgranar gjorda av Marble Red Damasco Gold

Med lite tapet och en grillpinne kan du göra fina granar att antingen sticka ner i julmaten, eller ha som bordsdekoration. De här granarna är gjorde med tapeten Marble Red Damasco Gold. För att göra dem klipp ut avlånga trianglar som du viker i en dragspelsvikning. Gör hål med en håltång eller en nål och du trä granen på en grillpinne.

Gör en vacker girlang med papper eller tapet

Svårighetsgrad
Enkel

Tidsåtgång
15+ min (beroende på hur lång girlang du vill ha)

Du behöver
- Tapet, grovt papper, omslagspapper, boksidor (det är bara fantasin som sätter gränser)
- Pappersstans i olika former eller klipp på fri hand med en sax
- Symaskin

Girlang gjord av Sonja Pink, Watercolor Evening Plum, Watercolor Pink Calcite, The Dream - Marsla Blush

Med hjälp av olika former kan du göra effektfulla girlanger. Det går alldeles utmärkt att klippa ut cirklar, kvadrater och halvmånar på fri hand, har du stansar går det dock ännu snabbare. När du har flera olika former kan du snabbt sy en lång länga på symaskinen, javisst! Det går utmärkt att sy i tapet med en symaskin. 

En sån här girlang kan vara fint att dekorera över ett dukat bord, hänga i julgranen eller bara ha hängandes lite kors och tvärs i rummet för en festligare känsla. Här har jag använt mig av tapetrester, men det funkar lika bra med vanligt papper, omslagspapper eller kanske till och med några sidor från en gammal bok.

Vik en dekorativ julstjärna

Svårighetsgrad
Enkel

Tidsåtgång
15 min 

Du behöver
- Tapet eller tjockare papper
- Sax eller skalpell
- Snöre
- Dubbelhäftande tejp eller snabbtorkande lim, till exempel limpistol

Julstjärnorna är gjorda med tapeterna Watercolor Evening Plum och Watercolor Pink Calcite

Att vika stjärnor i olika storlekar är otroligt tacksamt att göra av just tapet. Stjärnan blir lite stadigare då tapeten är tjockare än ett vanlig papper och du kan göra alltifrån små stjärnor att hänga i granen eller lägga som dekoration på ett dukat bord upp till stora storlekar och hänga i fönstret. För att göra små stjärnor som dem jag har gjort här behöver du en bit tapet som är 5x45 cm. Vik en dragspelsvikning och klipp en form längs med ytterkanten på ena långsidan. Trä ett snöre och knyt ihop. Fäst ihop stjärnan med dubbelhäftande tejp och gör hål i toppen och sätt i snöre om du vill hänga upp dem. Vill du ha en dubbelsidig stjärna klistra ihop två lika stora bitar tapet med baksidan mot varandra innan du börjar vika. 

Låt julpysslet börja!

Roliga och enkla julpyssel av papper

Anna María Larsson är kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.