Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18

Så får du ett litet rum att kännas större

Har du ett litet vardagsrum, sovrum eller kök som känns trångt och mörkt? Här nedan listar vi ett par smarta tips på hur du ska tänka och inreda för att få ett litet rum att kännas större!

Fundera över rummets funktion

Det första du måste bestämma dig för är vad för funktion rummet ska ha och hur många människor som kommer vistas i rummet och hur ofta. Att svara på dessa frågor kommer göra det lättare att prioritera vilka möbler som faktiskt behövs i rummet och vilka du kan skippa helt. 

Stora möbler har prioritet

Det här steget är en klar uppföljare till det första tipset; stora möbler har prioritet! Är det lilla rummet t.ex. ett sovrum så måste du förstås prioritera en stor och skön säng! Att få plats med två nattduksbord är inte lika viktigt eftersom de inte är centrala för rummets funktion! 

Botanical Beauty

Placera möblerna en bit från väggen

Ett enkelt knep för att få ett utrymme att kännas större är att flytta ut möblerna en bit från väggen. Avståndet mellan möbeln och väggen kommer skapa illusionen av att rummet är större ut än det faktiskt är och du behöver inte ta i från tårna, några centimeter från väggen räcker oftast!

Wave - Bright Plage

Tänk randigt

Många känner kanske till att lodräta ränder får en kropp att se längre ut och faktum är att detsamma gäller även för rum. Att ha lodräta ränder i ett rum kan få det att kännas både längre och högre i tak. Testa att använda randiga tapeter eller randiga möbler.

Bambu - Green

Använd reflektioner

Fiffigt placerade speglar kan få ett rum att kännas större både genom att reflektera objekt, ljus och färg. 

Satsa på genomskinligt

Att använda transparenta möbler i rummet kan hjälpa till att skapa en luftigare känsla. Ett glasbord i vardagsrummet eller genomskinliga stolar i köket kan få också det minsta av rum att kännas större. 

Tanglewood Forest Veridian

Lågt hängande tavlor

Ska du hänga tavlor i ett litet rum så kan du med fördel hänga dem lite lägre än vad du skulle ha gjort normalt sett. Om tavlorna hänger lite lägre så kommer det större avståndet till taket ge illusionen av att rummet har högre i tak än det faktiskt har, vilket i sig ger ett luftigare intryck. 

Match V & Match IV

Fler ljuskällor

Skippa den ensamma taklampan och satsa istället på att ha flera ljuskällor i samma rum. Fler ljuskällor ger en möjlighet att experimentera med ljuset och belysa de delar av rummet som du vill ska synas lite mer. Dessutom känns ett ljusare rum alltid större!

Blockera inte fönster

Låt bli att placera möbler direkt framför fönster, särskilt om de är stora nog att blockera ljusinsläppet. Att ha en öppen yta framför fönstret kommer skapa en illusion av djup genom att binda ihop rummet med utsidan och skapa en känsla av mer yta.

Har du ett rum som känns litet? Testa några av dessa tips och se om du kan få det att kännas större. Lycka till!  

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.