May the Fourth: vi träffar Star Wars-fans och tapetserar om

Han Solo, Prinsessan Leia och Boba Fett – det är May the Fourth. Och vi har träffat några hängivna Star Wars-fans, valt favoritmotiv, pratat Star Wars-minnen och tapetserat om.

1) Tomas

Möt Tomas som har gjort om sin vind, där temat är Star Wars. Väggarna har tapetserats med Stormtroopersrymdskepp och Yoda och samlingen med karaktärer från filmen har fått flytta in. Att Tomas är ett Star Wars-fan är det ingen tvekan om. 

På väggen sitter motivet "Star Wars Coruscant Buildings"

"Jag har gillat Star Wars så länge jag kan minnas. Som liten sparade jag på ALLT som hade med Star Wars att göra – från tidningsurklipp och glasspapper till bio-annonser och pennor. Samlandet har alltid gått hand i hand med intresset och har alltid funnits där," berättar Tomas.

Därför var det nog ingen som reagerade när rummet högst upp i familjens villa gjordes om till ett riktigt Stars Wars-krypin. Allra minst treåriga dottern Leia som delar Tomas intresse. 

Tomas tillsammans med dottern Leia framför tapetmotivet "R2-D2 and C-3PO Tatooine"

"Leia kan redan namnen på filmernas alla olika karaktärer och rymdskepp. Hon älskar också att utbilda resten av familjens medlemmar i Star Wars-fakta och hennes reaktion när hon för första gången klev in i rummet efter förvandlingen var helt fantastisk. Då syntes det verkligen att hon var ett riktigt Star Wars-fan."

2) David

Nästa Star Wars-fan är David som har samlat på Star Wars-produkter så länge han kan minnas och som såg sin första film när han var sex år gammal. 

"På den tiden var det inte lika enkelt som det är idag att bara se en film när som helst. Men en dag så sändes alla Star Wars-filmerna och mitt sexåriga jag bänkade sig framför teven. Efter det var jag fast," berättar David. 

David med favoritmotivet "Star Wars – Cloud City" som canvastavla

När David sedan flyttade till Stockholm som 10-åring upptäckte han en antikaffär och samlandet tog fart. 

"Jag hade tidigare lekt med grannens Star Wars-leksaker men när jag klev in i antikaffären Wigerdahls Värld, ja då kan man säga att en helt ny värld öppnades. Och jag har samlat på Star Wars-prylar sedan dess. "

Davids bästa Star Wars-minne då? 

"Det finns många. Men jag väljer ett som inte riktigt är ett minne. Och det är att jag har lärt känna många personer tack vare mitt samlande. Personer som idag är mina nära vänner."

3) Sofie

Sofies första möte med Star Wars var när hon hyrde de tecknade filmerna om Evokerna tillsammans med sin syster. Varje fredag. Hennes bästa Star Wars-minne kom några år senare. 

Sofie med hennes favoritmotiv "Star Wars - Poster 9" som canvasduk

"Det var första gången jag såg den riktiga Star Wars-filmen vid 10-års ålder. Jag var med familjen på en kräftskiva och vi barn tröttnade på att lyssna på de vuxna. Lösningen var att starta en Star Wars-film, som vi kom att älska," berättar Sofie. 

Sitt favoritmotiv har hon valt utifrån sin kärlek från just den första filmen hon såg. 

4-5) Viktor och Ivar

Våra Star Wars-fans fyra och fem är Viktor och hans 9-åriga son Ivar, som redan har börjat tycka om filmerna och allt som hör till. Tillsammans ser de favoritfilmen Return of the Jedi och på väggen sitter canvasmotivet Star Wars – Darth Vader Lightsaber.  

Ivar med favoritmotivet "Star Wars – Darth Vader Lightsaber" som canvastavla

Viktor minns när intresset för Star Wars kom, men för Ivar har det nog funnits där hela tiden. I alla fall sedan R2-D2-legot flyttade in. 

"Jag skulle nog kalla oss Star Wars-fans båda två, vi bygger Lego tillsammans och låtsas att vi är olika karaktärer. Skulle jag få välja en Star Wars-karaktär för en dag skulle det bli Han Solo," berättar Viktor. 

För Ivar är lite svårare att välja.

"Kanske Anakin, eller vänta förresten, jag skulle välja Boba Fett," säger Ivar 9 år. 

Viktor tillsammans med son Ivar med "Star Wars – Darth Vader Lightsaber" som canvastavla

6) Kristina 

Sist ut är Kristina som är ett stort fan av filmerna i originaltrilogin från 70- och 80-talet. Hennes favoritmotiv är när R2-D2 och C-3PO närmar sig Jabba the Hutt´s Palats i ökenlandskapet på planeten Tatooine. 

"Motivet är en riktig nostalgitripp för mig och jag kan se det som både en fototapet eller en tavla i ett vardagsrum, barnrum och kanske till och med på ett kontor," berättar Kristina.   

Kristina med motivet "R2-D2 and C-3PO Tatooine"

"Motivet är en riktig nostalgitripp för mig och jag kan se det som både en fototapet eller en tavla i ett vardagsrum, barnrum och kanske till och med på ett kontor," berättar Kristina. 

Tävla och vinn Star Wars-tapeter eller tavlor 

Vill du göra om med Star Wars-motiv hemma? Delta då i vår Star Wars-tävling där du har chansen att vinna tapeter eller tavlor med de populära karaktärerna från filmerna till ett värde av 5000 kronor. Allt du behöver göra för att tävla är att svara på vilket ditt bästa Star Wars-minne är och beskriva hur du skulle göra om hemma om du vann. 

Mejla ditt tävlingsbidrag till starwars@photowall.se, senast den 11 maj. Vinnaren utses av Photowalls jury (beslutet kan inte överklagas) och kommer att presenteras här på bloggen den 15 maj. Du måste vara över 18 år och bosatt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Holland, Polen eller Storbritannien för att kunna delta i tävlingen. Vinsten kan ej bytas ut mot något annat. 

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.