Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Stockholms möbelmässa 2017 – Här handlar det om kontraster

  Sammetssoffor, stora blommor och mjuka möbler med hårt material som bas var några av trenderna vi såg på årets Stockholm Furniture & Light Fair, även kallad möbelmässan. 

  Efter en dag full av inspiration från årets möbelmässa, spår vi en framtid med mycket kontraster. Mjuka möbler i skulpturala former som lyfts upp av tunna hårda material och nästan svävar över golven. Möbler kläs inte med bara ett material, utan här är det helt rätt att blanda. Allt hålls samman av en färgpalett med starka, dova färger som skapar en sofistikerad men ombonad känsla. 

  Vi ser också en blandning av det nutida lekfulla och dåtidens flärd och elegans. Gränserna mellan det publika och privata utrymmet suddas nästan helt ut och smälter samman i monokroma konstellationer. Vi vill att våra badrum ska kännas som om vi befinner oss på ett hotell och att hotellrummen ska kännas som att komma hem. Allt i en mix där det nordiska avskalade formspråket möter forna tiders dekadens. I en allt mer turbulent värld, söker vi lugn och stillhet i våra hem. 

  Stolarna har mjuka sitsar med hårt ryggstöd, sofforna är nästan helt uteslutande klädda i sammet och fläckiga och prickiga detaljer har bjudits in i finrummen. Vi säger hej då till tavelväggar och satsar istället på ett stort svartvitt fotografi. Blanka bordsytor och speglar skapar en spännande dynamik mot det mjuka och tar tillvara på̊ ljusets alla reflektioner. 1970-talet är väldigt närvarande, både när det kommer till material och färger. 

  Materialen vi ser ska smälta in eller göra det helt motsatta. Det enda som har lämnats åt slumpen är det avtryck som handen skapat på keramikföremål som också får representera hantverket. Vi ser fortfarande fiskbensmönstrade golv och väggar, även i vävda textiler och mattor, och ofta övergår mönstret från en färg till en annan när det täcker större ytor. 

  En trend som vi gärna ser mer av är de tropiska inslagen i mönsterbilden – som flamingos och palmblad. Efter en tur runt möbelmässan börjar vi också ana att marmorns storhetstid nästan är förbi och har ersatts av terrazzon. 

  När det kommer till färger är hela färgpaletten mörkare och mättad till max men dämpad i kulören. Vi ser mörkt intensivt grönt och blått blandat med gult – gärna senapsgult och en närvaro av olika röda, bäriga nyanser. Andra färger som också får ta stor plats är de jordiga färgerna beige, cognac och brunt. Färgerna är överlag nedtonade och eleganta och äger sin plats helt och hållet. 

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.