1980-talets heminredningstrender – modern retro

1980-talets heminredning är en komplex och förvåninsvärt modern stil använder sig att metallaccenter och vinklar och kurvor. Årtiondets stil är lätt att inkorporera i dagens inredningsstil. Här har vi samlat allt du behöver veta om du vill ha 1980-talets heminredninsgsstil i ditt hem.

1980-talets heminredning är en komplex och förvåninsvärt modern stil använder sig att metallaccenter och vinklar och kurvor.  Årtiondets stil är lätt att inkorporera i dagens inredningsstil. Här har vi samlat allt du behöver veta om du vill ha 1980-talets heminredninsgsstil i ditt hem.
1980-talets heminredningstrender – modern retro

1980-talets heminredningstrender – modern retro

1980-talets heminredningsdesign kan beskrivas som en komplex design. Den består främst av metalliska accenter och framträdande vinklar och kurvor. 80-talets design kan lätt integreras med den designstil vi ser idag. Från ljusa färger till platt design och många geometriska former, 80-talets design kan ge den moderna designen den kick den behöver.

1980-talets moderna utseende återspeglade den så kallade "mindre är mer"-approachen och minimalistiska utrymmen som betonar möbler med rena linjer. Ytornas glans skapades med speglar, krom och glas. De användes för att skapa ett visuellt intryck av ett större rum. Grått användes ofta på väggarna som lätt kan kombineras med andra färger, som exempelvis vitt. Vitt var också populärt under årtiondet tillsammans med samtida belysningsarmaturer.

Historiskt perspektiv på 1980-talets heminredningsdesign

Årtiondet präglades av socioekonomiska förändringar på grund av teknologiska framsteg. När det gäller ekonomin är det en period som närmar sig en laissez fair kapitalism och bort från en planerad ekonomi. Många anser att förändringen i ekonomin härrör från den så kallade "Reagan boomen" som var en drastisk ökad sysselsätningsgrad och ekonomisk expansion i USA.

Multinationella tillverkningsföretag flyttar också till en rad olika länder som Thailand, Mexico, Sydkorea, Kina och Japan, vilket öker dessa länders ekonomiska tillväxt och minskar arbetslösheten.

Det är också årtiondet som såg slutet på kalla kriget mellan USA och Sovjetunionen som nästan eskalderade till att båda länderna använde kärnvapen. Sovjetunionens kollaps intr'ffade också under årtiondet, och Storbritannien och USA startade en trend inom internationell handel som så småningom använder under de kommande decennierna.

Det har observerats att utvecklingen i länder i tredje världen har också följts av finansiella kriser och ökade skuder till IMF och Världsbanken.

AIDS-epidemin och den globala uppvärmningen, vilken började bli ett problem, erkändes under årtiondet.

1980-talets heminredningsidéer

Designer som var populära på 80-talet är på väg tillbaka och det är inte svårt att få dem att passa in i den moderna desgnstilen. Följande är 1980-tals inredningsideer som kan få nytt liv i ditt he.

1. Chintz – det här är ett tryckt mångfärgat bomullstyg med en glaserad yta som används som gardiner och möbelklädsel.

2. Pastellfärger – mjuka pasteller användes mycket i heminredningen på 80-talet. Applicering av vitt i generösa mängder kan intensifiera de mjuka pastellfärgerna.

3. Lant-stilen – den här designstilen refererar till en lantgårds-aktig estetik. Den har blviit poulär tack vare den enkelhet den utstrålar. Pasteller och ljusa färger kommer passa bra in i lant-inredningsdesignen. Material som används inkluderar stenar, trä och andra naturliga tillgångar.

4. Ärg – detta är den blå-gröna patinan som bildas på vissa metaller när lämnas utomhus under en längre tid. Metaller som brons, koppar och mässing får ärg om de utsätt för fukt och luft.

5. Memphis-inspirerd design – den här designstilen gjordes populär av Memphis Milano och den inkluderar ett ljust utseende och djärva geometriska former.

6. Öppna kök – syftet med ett öppet kök är att undvika att personen som använder köket blir isolerad från det som händer i resten av huset, som vardagsrummet eller matsalen.

7. Amerikanska gigolo-stilen – till skillnad från den lant-desigstilen är den här stilen modern med möbler med raka linjer och en påkostad dekor.

8. Shabby chic-design – vit och ett antikt utseende med soffor täckta med täcken.

9. Japansk Zen – Zen är känt för sin enkelhet och spirituella utseende, med element som stenar noggrant arrangerade på specifika platser.

Lycka till med inredningen!