Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Tropiska mönster och exotiska djur i en ny kollektion av Lena Holtzberg

  Vi är glada att presentera ett nytt designsamarbete med den svenska textilkonstnären Lena Holtzberg. Lena har varit verksam som mönsterdesigner i över 20 års tid. Hon har bland annat arbetat för H&M, ritat på uppdrag åt flera svenska tapet- och textilföretag såsom Höie of Scandinavia, Åhlens och varit verksam i England och Italien. Tapetkollektionen "Joyous Creations” är hennes första tapetkollektion för Photowall och är en hyllning till naturen, där blommor och naturens egen prakt står i fokus.
  Tapet: Cheetah Reveries - Cognac and Turqouise

  Tiden på Beckmans och mönsterformgivning

  Intresset för att teckna har funnits hos Lena Holtzberg sedan barnsben. Att tecknandet skulle bli en del av hennes yrke var självklart från allra första början. Under utbildningen på Beckmans Designhögskola fastnade hon för mönsterformgivning, och efter examen 1997 fick hon omgående jobb som designer på H&Ms dåvarande postorderavdelning Rowells.

  Därefter har hon skapat mönster åt ett flertal stora svenska textil- och tapetföretag och arbetat för designstudios i England och Italien. Idag frilansar hon under egna märket Chiconique. I samarbete med Photowall har Lena formgivit en tapetkollektion som hyllar naturens skönhet och mångfald.

  Joyous Creations - en hyllning till naturen

  Naturen har alltid varit Lena Holtzbergs största inspirationskälla, vilket syns i både hennes organiska mönster och färgval.

  Jag fascineras och förundras över den oerhörda artrikedom som existerar på vår planet och hur intrikata och fantasifullt utformade växter och djur det finns. Ju fler osannolika, nästintill overkligt specialanpassade arter jag träffar på, desto svårare har jag att tro på den Darwinistiska slumpteorin. Naturen är, i mina ögon, omöjlig att inte inspireras av!

  Lena Holtzberg beskriver sitt arbetssätt som organiskt, omsorgsfullt och okomplicerat. Den kreativa processen börjar med att hon letar fram en inspirerande bild av ett djur eller en vacker insekt. Bilden blir mönstrets utgångspunkt. Därefter väljer hon ut blommor och blad som är intressanta i form, färg och teckning. Och sedan börjar hon att rita, utan att planera ­eller tänka för mycket.

  Mina original växer fram organiskt och mitt enda mål är att skapa någonting lustfyllt med flora och fauna i centrum som kan bli glädje för andra.
  Motiv: Resting Tigress - Denim and Beet
  Tapet: Cockatoo Paradise - Honey and Silver

  Tapetkollektionen Joyous Creations består av fem handritade mönster i olika färgställningar, som skapar en skön, ombonad känsla oavsett rum.

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.