Anna Marías 10 tapetfavoriter

Det finns så många möjligheter med tapeter. De kan förändra ett rum i ett nafs och de ger en ombonad och härlig känsla. Här kommer 10 stycken tapetfavoriter jag gillar nu. Och i vilka rum jag skulle tapetsera med dem.

Foto av: Tekla Evelina Severin

Tapeten Stunner Peachy tror jag skulle bli superfin i en hall, vem vill inte mötas av detta när man kommer hem? Jag skulle bli otroligt glad i alla fall. Eller varför inte ha den på en vägg i vardagsrummet båda rummen tror jag skulle få ett rejält lyft med den här tapeten. 

Om jag hade en sommarstuga eller bodde i ett hus skulle Flora Pattern White vara helt underbar inne i ett sovrum. Tänk att slå upp ögonen på morgonen och mötas av detta. Sommar året om! Jag känner hur gott blommorna doftar, gör ni det också?

En annan tapet som också skulle göra sig fin i ett sovrum är Eucalyptus. Jag gillar verkligen den harmoniska gröna nyansen som skiftar i både gröna och blå toner. Jag skulle matcha övrig inredning med inslag av trä och skandinavisk känsla. Där skulle jag sova gott!

Jag gillar verkligen den målade strukturen hos Colorful Pastel Splashes. Den här tapeten tror jag kan göra sig fin i många rum. Allt från det kreativa arbetsrummet, till det ljusa vardagsrummet eller ett lekfullt barnrum.

Och när jag ändå är inne på barnrum tror jag att Jungle Friends skulle göra sig väldigt fint där. Tänk att som barn få ha en djungel full med djur att kunna leka i. Fixa en kikare av två toarullar så kan du sticka ut på djungelexpedition sen.

Jag tror på att tapeter passar i många olika slags rum. Det avgörande är vad du har för andra möbler och föremål i rummet. Affinity - Red tror jag är fin både i en hall, ett kök eller ett barnrum. Jag tycker den är pigg, lekfull och glad.

Tapeten Confetti känns som den ultimata halltapeten. Välkomnande, glad och livfull. Jag gillar verkligen alla stänk och de färgglada prickarna. Och i ärlighetens namn så gör det ju inte så mycket om barnen kommer in lite leriga och blöta och råkar skvätta av sig på väggen. Det smälter fint in och du kan torka bort det när du hinner.

Pompon - Bright tror jag skulle passa superbra som fondvägg i ett rum med stora fönster och generöst ljusinsläpp. Kanske ett vardagsrum? Här skulle jag vilja sitta och drömma mig bort till varma sommarmånader och blommande blomsterängar.

Jag älskar den handritade och barnsliga känslan i Whimsical Pink. En supersöt tapet för barnkammaren eller barnrummet. Den känns lugn och fridfull med sitt ljusa intryck samtidigt som det finns så många fina illustrationer att upptäcka för små barn.

Det är något vackert och fridfullt med fåglarna och blommorna i Birds Nest - Black. En tapet som i ärlighetens namn är ännu vackrare i verkligheten än på bild. Jag skulle kunna tänka mig att ha den tapetserad i ett kök med bröstpanel. Tänk er så fint panelen skulle bryta av mot det vackra mönstret.

Det var 10 tapetfavoriter från mig. Du hittar samtliga tapeter samlade här. Vill du göra en egen favoritlista är det lätt att samla dem på ett och samma ställe. Använd hjärtfunktionen. Favoritmarkera dina tapeter genom att klicka i hjärtsymbolen. Du når alla dina favoriter via hjärtat i menyn högst upp på sidan. Vilka tapeter är dina favoriter?

---

Anna María Larsson, kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.