Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

De trendigaste krukväxterna 2020

Trenden att inreda med växter har blivit allt mer påtaglig under de senaste åren och gröna rum syns mer som regel än undantag i nästan alla inredningsmagasin. Krukväxter är en viktig detalj som inte bör överses då de gör ett hem både hemtrevligt, vackert och grönt. Men vilka växter är egentligen trendigast i år? Plantagen har utsett tio växter till årets "trendigaste" med fokus på att de ska vara enkla att sköta om och lätta att placera runt om i hemmet.Här är växterna du ska skaffa om du vill vara riktigt trendig 2020!

Zebrasköld

Zebraskölden (Alocasia Zebrina) är en växt med stora blad och zebrarandiga, långa stjälkar. Den trivs bäst på ljusa platser utan direkt sol och passar särskilt bra att sätta på en piedestal eller pall. Vattna den en gång i veckan och se till att den får stå luftigt så mår den bäst.

Zebrasköld – Foto: Plantagen

Ormbunke

Ormbunksväxten spjutbräken (Nephrolepis Exaltata Green Lady) är en av våra mest klassiska och tåligaste krukväxter och för några decennier sedan så var den omåttligt populär i de svenska hemmen. Nu är den tillbaka och skryter med att vara både lättskött, stor och frodig. Placera den helst en bit in i rummet och duscha den gärna regelbundet.

Ormbunke – Foto: Plantagen

Begonia

Begonian (Begonia) är en typisk retroväxt och finns i en mängd olika färger, former och mönster. Forellbegonian är särskilt populär just nu med sina prickar och vita små blommor. Begonian trivs i en fuktigare miljö och kan med fördel sprejas med vatten då och då, och glöm inte att vattna den med jämna mellanrum; jorden ska helst vara lite fuktig.

Begonia – Foto: Plantagen

Paraplyaralia

Paraplyaralia (Schefflera Compacta) är ett inomhusträd med blanka, vackra blad i rosetter. Den passar särskilt bra i ett av rummets hörn då den kan bli nästan en meter hög. Det är en lättskött och frisk växt som kan stå både ljust och i halvskugga.

Paraplyaralia – Foto: Plantagen

Fönsterfikus

Fönsterfikusen (Ficus Elastica), Rubber plant, är en mycket älskad växt med läderaktiga, glänsande och mörkgröna blad. Den är lättskött och passar bra i sovrummet eller i vardagsrummet då den med lite tur kan bli riktigt hög.

Fönsterfikus – Foto: Blomsterlandet

Palettblad

Palettbladet (Plectranthus scutellarioides) har varit riktigt populär under de senaste åren och trenden verkar hålla i sig också under 2020. Bladen är färgglada och blir gärna ännu färggladare om den placeras ljust. Den är snabbväxande och lättskött, helt klart en växt som lyser upp ett hem.

Palettblad – Foto: Plantagen

Rosenkalla

Rosenkallan (Anthurium andraeanum) är en exotisk krukväxt med hjärtformade, gröna blad på långa, smala stjälkar. Blommorna är röda och blommar nästan helt utan viloperiod, året om. Den trivs ljust, men inte i direkt solljus och vattnas gärna med ljummet vatten.

Rosenkalla – Foto: Plantagen

Gullranka

Gullrankan (Epipremnum aureum) är en nygammal favorit med hängande eller klättrande växtsätt och är både lättskött och snabbväxande. Passar perfekt att placera i en ampel i ett fönster utan direkt sol eller i en hög kruka eller piedestal. Med sina gulbrokiga blad livar den upp och sköter sig själv bara du ger den vattnen när jorden torkat upp.

Gullranka – Foto: Plantagen

Porslinsblomma

Porslinsblomman (Hoya carnosa) är en trendig, tropisk växt med väldoftande, nätta blommor. Bladen är glansiga och gröna. Den är lättskött och trivs i ljus miljö men inte i direkt solljus. Låt gärna jorden torka lätt mellan vattningarna.

Porslinsblomma – Foto: Plantagen

Grupperade suckulenter

Suckulenter är växter som håller vatten i sina blad och är därför lättskötta då de kan klara sig länge utan att vattnas. Placera dem i grupp, gärna med små söta kaktusar för att få den där riktiga California-känslan som är så rätt 2020. Ett par trendiga sorter att placera tillsammans är paradisträd, echeveria och apsvans.

Suckulent – Foto: Plantagen

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.