Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Hur rätt färg i sovrummet kommer hjälpa dig att somna

  Har du svårt att sova? Du kanske blir förvånad att höra att anledningen till att du inte kan sova inte är grälen med din parter eller problemen på jobbet eller i skolan. Faktum är att det som håller dig vaken på nätterna kan vara färgen på dina sovrumsväggar. I den här artikeln kommer vi att förse dig med ideér om vilken färg som hjälper dig till en god natts sömn.
  Hur rätt färg i sovrummet kommer hjälpa dig att somna.

  Den rätta färgen i sovrummet kommer hjälpa dig att somna

  Det finns många olika tips på hur man sommnar ordentligt. Men vi visste inte att vår inredning kan ha inverkan på våra sömnvanor. Studier har pekat på olika anledningar till att folk har svårt att sova; att ändra färgen på sovrumsväggarna kan vara en lösning som hjälper individer att sova bättre.

  Det observerades att ett rums färg påverkar en persons sömnvanor. Flera studier har gjorts för att bestämma vilken färg som är den rätta för sovrummet så att du får tillräckligt med nattlig sömn.

  Personer som sover i ett rum med blåa väggar sover längre jämfört med de som har andra färger på väggarna. Blått förknippas med lugn och kan hjälpa till att reducera blodtryck och hjärtfrekvens. Det har observerats att personer som sover i rum med den här färgen sover i genomsnitt 7 timmar och 52 minuter.

  Medan andra färger kan hjälpa dig att sova så är antalet timmar kortare jämfört med blått. Gula nyanser främjar sömn i 7 timma roch 40 minuter; grönt i 7 timmar och 36 minuter; orange i 7 timmar och 28 minuter. De mest ogynsammas färgerna är lila (5 timmar och 56 minuter), grått (6 timmar och 12 minuter) och brunt (6 timmar och 5 minuter).

  Färgen blå är inte magisk. Anledningen till detta är det finns receptorceller i retinan som heter ganglionceller vilka är mycket känsliga för blått. Dessa celler skickar information till hjärnan som kontrollerar kropssrytmen vilken i sin tur påverkar dina dagliga aktiviteter.

  Men om blått inte är din stil så kan du använda andra färger som som skapar en lugn och avkopplande stämning. Till exempel neutrala färger som grått och silver. Dessa färger sänker också blodtrycket och hjärtfrekvensen. Andra varma färger som ljusgult kan också skapa en mysig känsla i sovrummet.

  Sömn och hur du somnar

  Sömn är ett naturligt återkommande tillstånd för sinnet och kroppen som beskrivs som förändrat medvetandetillstånd och minskad förmåga att svara på stimuli. Det är viktigt för människors hälsa att få tillräckligt med sömna varje natt. Sömn främjar läkande och reparerar hjärtat och blodkärlen och har andra psykologiska fördelar. Olika åldersgrupper behöver olika antal timmar per natt. Otillräckligt sömn kan leda till en rad olika patologiska tillstånd.

  Studier har visat att färger spelar en stor roll i hur lätt vi har att somna; här kommer några andra tips som inte har med färgen på dina väggar att göra.

  Här är några forskningsbaserade förslag på hur man somnar lättare:

  1. Lugna ner dig själv före sänggåendet genom lätt träning såsom yoga, ta en dusch eller lyssna på lugnande musik.

  2. Undvik drycker som håller dig vaken, som koffein och alkohol, före sänggåendet.

  3. Undvik att titta på TV eller läsa i sängen

  4. Oroa dig inte över att du har svårt att sova. Försök att inte bli orolig om du har svårt att sova.

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.