Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18

Nya klassiker av kakaoögonens skapare Olle Eksell

Olle Eksell (1918-2007) ses som en av de första moderna grafiska formgivarna i Sverige. Olle skapade fantasifullt direkta och geometriskt abstrakta verk som var före sin tid, och är nu aktuell med tidigare oanvända illustrationer i en kollektion hos Photowall som heter New Classics.

Match V & Match IV

Olle Eksell skapade i början av 1990-talet motiv åt ett svenskt pappersbruk. Pappersbruket skulle producera papper med hög tryckkvalitét och behövde en broschyr som skulle demonstrera detta. Olle jobbade med broschyrens design efter konceptet “papperet tänder färgen”. Pappersbruket köptes upp och motiven användes inte förrän ett kvarts sekel senare. 

Photowall vill nu låta färgen tändas och har i nära samarbete med www.olleeksell.se återskapat Olles verk från hans böcker.

Matches and Stripes

Utifrån Olles humoristiska och optimistiska design har vi rekonstruerat och ritat rent motiven med största respekt för detaljer och i Olle Eksells anda skapat nya digitala original med bibehållen grafisk känsla.

Olles fru Ruth Eksell har hela tiden funnits med i projektet och varit väldigt entusiastisk och glad över möjligheten att skapa tapeter av sin framlidne makes verk.

Olle Eksell och en ateljébild med de klassiska kakaoögonen

Olle Eksell var inte bara formgivaren som verkligen kunde skriva, han var också en stor visionär. Som i boken Design = Ekonomi från 1964 där han klarsynt förklarar hur design och ekonomi hänger samman. God design är inte bara estetik – det är också god ekonomi. God design är inte bara kul – det är blodigt allvar.

Match

Olle Eksell deltog i internationella utställningar bland annat på Museum of Modern Art i New York, Louvren i Paris och Biennalen i Venedig. Han satt i världsjuryn för typografi – International Center for the Typographic Arts i New York. Hemma i Sverige valdes han 1985 in i reklamvärldens Platinaakademi. 2001 ärades han av Sveriges regering med en hedersprofessur.

Pop Ignition

Kollektionen New Classics består av 8 tapeter och 5 motiv för posters, canvastavlor och inramade tavlor.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.