Maskrosor

När du inreder din inredning kan det vara mycket fördelaktigt att ha något välbekant och tröstande i centrum. En av de mest kända och vackra blommorna är maskrosan, och därför har PhoLäs mertowall samlat en utmärkt serie motiv i kategorin blommor med namnet maskrosor som bakgrundsbild. För många ger dessa blommor en känsla av nostalgi och påminner om ett enklare liv. Du kanske har minnen av att plocka blommans kronblad, blåsa bort fröna och gnugga det gula mot huden för skojs skull. Alla dessa och mycket mer kommer att framkallas när du ser en vacker tapet med maskrosor. I den här kollektionen innehåller tapeterna några av de 250 sorterna av maskrosor i en mängd olika konstverk. Som vanligt kan du ändra dina valda objekt för att matcha eller kontrastera med din befintliga inredning, färgscheman och andra dekorativa element.

Huvudnumret

Ordet maskros kommer från den franska frasen "Dent de Lion" som i huvudsak betyder lejontand. Detta beror på utseendet på dess blad, som du kan se i många Dandelions tapeter. Vad de flesta inte vet är att varje del av denna blomma är användbar, från roten till bladen och till och med blomman. Bladen är ätbara och innehåller vitaminer och mineraler, bland annat vitamin A, C, K och kalium, järn och mangan. Maskrosblad och -rötter sägs vara bra för ett antal tillstånd, bland annat avgiftning, inflammation och matsmältning. Som du kan se kommer du inte bara att få en snygg väggdekoration i maskrosstapet, utan också något som kan vara pedagogiskt. De många färgerna i Dandelions tapet som grönt, lila, orange, rött och många andra kan verkligen lyfta din inredning. De abstrakta konstverken, fälten med maskrosor i flera färger och så mycket mer kan passa till alla hem- och kontorsinredningar. En enda målning kan berätta en historia eller visa upp en favoritart, beroende på vad du föredrar i din tapet med maskrosor.

Tapet med maskrosor och dess historia

Maskrosor förekommer i myter och folklore som sträcker sig flera århundraden tillbaka i praktiskt taget alla världens hörn. De spänner över många kulturer och har många olika betydelser och användningsområden beroende på var du bor. Maskrosor har använts för bland annat te, vin, medicinska örter, vanliga sallader och till och med som målarpigment för konstnärer. Vissa tror att om de vävs in i till exempel din bröllopsbukett är det tur för nygifta par! Detta gör att maskrosstapeten också passar mycket bra för intima utrymmen som sovrummet. Att blåsa bort fröna från en maskros kan skicka dina kärleksfulla tankar till någon du bryr dig om eller bidra till att en önskan går i uppfyllelse, som vissa fick höra när de var barn. En uppsättning tapeter med maskrosor kan imponera och glädja även de yngsta. De många trevliga och barnvänliga motiven och de varma och mjuka färgerna kan vara perfekta för alla barnrum, lekrum eller studieplatser. Föreställ dig något som Dandelion World - Bright som bakgrund till ditt barns område och du kommer att se hur det förvandlar rummet till något underbart.

Mer exempel

En av de mest attraktiva sakerna med Dandelions är att de bara är roliga. Den här blomman verkar vara öronmärkt för barn eftersom den i parken eller trädgården är den enda blomma som ett barn kan plocka utan att råka illa ut! Maskros och fjäril eller Enchants är andra konkreta exempel på tapeter med maskrosor som kan piffa upp alla interiörer, särskilt de för barn. Om du vill ha en mer vuxen känsla kanske Waiting är en tapet med maskrosor för dig. Det här vackra motivet skulle inte heller vara felplacerat på ett kontor. Det finns mycket att välja mellan när det gäller tapeter med maskrosor.
Produktinformation
  • Visar 1-30 av 30 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.