Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Tonårsrum – så här skapar du stilen

  Att inreda ett tonårsrum kräver ofta tålamod, kompromisser och kreativitet. Och vad händer när tonåringarna får välja helt själva? Vi listar våra bästa tips på hur man skapar mysiga tonårsrum – både med och utan barnens hjälp. 
  Grunge Concrete Wall

  På bilden har vi använt motivet Grunge Concrete Wall av M. Stenströmer.

  Har du en tonåring hemma som vill vara med och välja inredning, som vill bestämma vilka tapeter som ska sitta på väggen och hur möblerna ska se ut. Skönt! Då blir rummet mer personligt och ni kan tillsammans titta på vilken känsla som ska vara i rummet, praktiska lösningar som var alla papper ska samlas, smutstvätten ska läggas och vilka funktioner som ska finnas till exempel behövs det ett skrivbord i rummet?

  Inred efter tycke och smak

  Börja med att fråga vad de gillar för färger, inredningsdetaljer och vad de mest av allt vill göra i rummet. Utgå från vad som finns i rummet och vad som kan göras om. Det kanske räcker att måla om skrivbordet, tapetsera en fondvägg bakom sängen eller ovanför skrivbordet eller byta ut skrivbordsstolen mot en stol ni redan har hemma. Om ni ska köpa nytt är loppis ett populärt ställe att fynda både möbler och inredning – det är också en kul aktivitet att göra tillsammans och bra för plånboken om tycke och smak skulle förändras efter ett tag. 

  Och, även om tonåringen inte alls skulle vara intresserad av hur det ser ut och låter dig välja fritt – så är vårt tips att utgå från deras intressen och satsa på stilrena detaljer som speglar stilen i ungdomsrummet. Välj möbler och inredning som håller länge även när barnen växer sina sista centimetrar och addera detaljer från deras hobbys, kan vara allt från fotboll och musik till att teckna eller dansa. Och, glöm inte bort att tonårsrummet ofta behöver plats för kompisar, antingen i form av minnen på väggen eller en sovplats på golvet när det behövs. 

  Watercolour Blue

  På bilden har vi använt tapeten Watercolour Blue av Lemon 

  Motiv till tonårsrummet

  Välj väggkonst som passar! I den här åldern kanske vissa tonåringar vill ha motiv med deras favoritkändis, bilder på kompisar, grafiska motiv, sportbilder såsom Playing Soccer eller stadsmotiv som till exempel Times Square, New York. Vissa motiv gör sig bäst som en fondvägg framför skrivbordet eller bakom sängen och andra passar på en canvastavla och kan vara en del av en tavelvägg. 

  Våra bästa tapettips för tonåringar är Polygon Pastel av By MayWorld Map DetailedGetting Ready for Take Off och Brooklyn Bridge. 

  Rekvisitan i interiörerna kommer från Maze Interior och R.O.O.M. 

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.