TRENDRAPPORT A/W 2023

Omfamna en ny säsong genom uttrycksfulla trender. Futurism eller livfullhet, nostalgi eller avkoppling – det finns en trend för varje smak och möjligheterna är oändliga. Kliv in i en värld av färger, mönster och känslor och förvandla ditt hem till en plats som berättar din historia. Vi på Photowall har skapat fyra olika tapetkollektioner som hjälper dig att skapa ett trendsäkert hem som speglar just dig. Välkommen vardag – låt oss skapa magi tillsammans!

Digitala uttryck

Elevation Landscape - Indigo av PWP

Möt framtiden med säsongens heta digi-trend som på ett elegant vis flätar samman teknik och design. Snygga metallicfärger, futuristiska blå toner och digitalinspirerade nyanser för in innovation och kreativitet i rummet. Nyfikenhet och spänning uppstår när gränserna mellan konst, teknik och fysiska utrymmen suddas ut - vilket öppnar dörren till outforskade möjligheter.

 

Maximalistiska underverk

Nymph Dance av Rachel Pansky

Med en explosion av mönster och färger kommer denna trend garanterat att fängsla dig som dras åt det maximalistiska. Här hyllas det djärva, vågade och extravaganta genom uttrycksfulla mönster och livfulla nyanser som tillsammans skapar gränslös magi. Denna okonventionella trend uppmanar till självuttryck och djärv kreativitet, där mönster kolliderar i ett harmoniskt kaos vilket ger ditt hem en dynamisk och livlig atmosfär.

                                               

"Omfamna det okonventionella och lås upp det extraordinära."

                                               

Nostalgisk modernism

Femme Fatal - White Smoke av PWP

Skapa en harmonisk krock mellan dåtid och nutid. Vintagecharm och modern elegans förenas i en salig blandning av komfort och stil. En tidlös resa som binder samman kära minnen med en spännande framtid. Denna trend framkallar nostalgi samtidigt som den omfamnar modern design och skapar en atmosfär som känns både behaglig och uppfriskande.

Fridfulla paradis

Below the Surface II av Jonna Hallberg

Välkommen till en lugnare värld. Här möter milda vita nyanser sjögräsgröna och lugnande blåtoner och tillsammans skapar de en fridfull tillflyktsort som stänger ute världens kaos. Naturliga material och minimalistisk inredning harmonierar och erbjuder en oas av ultimat lugn och avkoppling. Denna trend inbjuder dig att varva ner, ladda om och finna ro - omgiven av enkelhet och naturens skönhet.

                                               

"Släpp taget om det onödiga och hitta din inre frid i enkelheten."

                                               


Upptäck säsongens nya fängslande trender och fördjupa dig i våra kurerade tapetkollektioner som ger dig möjlighet att verkligen ta tillvara på essensen inom varje trend.

TREND 1  |  WILD CURRENT

Skapa ringar på vattnet

Njut av det fängslande lugnet i denna trend, där vattnets förtrollande charm omvandlar ditt vardagsrum till en värld av stillhet. Krispig, vitaliserande luft möter det orörda i havets djup och hänför oss alla med överraskande element. Låt ditt hem skapa ringar på vattnet med toner hämtade från det böljande blå och sommarnätternas häpnadsväckande solnedgångar.

Palett: Havsblått - Grönt - Korall - Beige

Photo Credits - Unsplash
Bilder - Unsplash

Livligt sjögräs möter mjuka aprikosfärger i harmoniska vågskvalp. Jordnära undertoner får liv av majestätiska klippformationer och fångar naturens storslagna kraft vilket resulterar i ett såväl fängslande som fridfullt utrymme. Vår utvalda kollektion speglar vattnets helande krafter, tar dig bortom horisonten och bjuder in till lugn och ro.

Upptäck kollektionen

TREND 2  |  ELEMENTS OF PLAY

Kreativitet utan gränser
 

Välkommen till en plats fylld av lekfullhet, okonventionell design och en uppfriskande dos humor. Denna kollektion har en livfull blandning av texturer, mönster och färger, alla kombinerade på oväntade sätt. Från innovativa material till finurliga placeringar - dessa tapeter förverkligar all din kreativitet och skaparglädje. Gör plats för fantasi och inspiration och en naturlig paus från vardagens rutiner. Precis som trendens inflytande på inredningen uppmuntrar våra tapeter dig att omfamna färger och skalor som gör dig lycklig ända in i själen.

Palett: Orange - Grön - Gul - Blå - Rosa

Bilder - Unsplash

Kollektionens färgglada och livliga karaktär bryter mot alla möjliga stilregler och ger dig istället möjlighet att skapa ditt eget glädjefyllda utrymme. Blanda vintage och moderna element, använd djärva färger och låt de udda detaljerna lysa. Varje rum blir till en storslagen tavla som utstrålar optimism och energi som garanterat smittar av sig.

Upptäck kollektionen

TREND 3  |  SECRET CHAMBER

Överdådighet är ledordet
 

Kliv in i en värld av storslagenhet och prakt. Med inspiration från svunna tider och olika kulturer blandar denna trend antika skatter med modern estetik. Här står hantverkskunnande, kvalitet och passion i centrum. Njut av sprakande ögongodis i form av noggrant utvalda mönster och material, inklusive exklusiva stenar och dramatiska element i överflöd. Med överdåd som ledord är detta en stil som passar dig som omfamnar livet med gränslös passion och ger varje ögonblick en teatralisk närvaro.


Palett: Blodrött - Djupblått - Brunt - Grått

Bilder - Unsplash

Intrikata mönster blandas med valvbågar, mosaik, kakel och maffigt vävda mattor. Damasker, geometriska former och blommor blir pricken över i. Våga leva djärvt och passionerat och njut av det konstnärliga uttrycket som mättar dina dramatiska begär. Skapa utrymmen som omfamnar denna överdådiga trend – dina sinnen kommer tacka dig!

Upptäck kollektionen

TREND 4  |  LUMINOUS SOUL

Följ med på en kosmisk resa

Luminous Soul har formats av ett intensivt sökande efter närvaro och gemenskap. Följ med på en visuell resa som förenar astrologi och gåtfullhet med digitala landskap och sömlöst navigerar oss genom mystiska världar och virtuella verkligheter. Trenden framhäver holistiska sanningar och kollektivt välbefinnande, främjar ett omtänksamt samhälle och väcker nytt liv i kristaller, rökelse och meditation. 

Palett: Lila - Metallic - Blå - Gul - Rosa

Bilder - Unsplash

Vår kollektion låter dig ta ett kliv in i en insiktsfull värld där uråldrig visdom möter den nya, digitala världen. Vackert vibrerande lila blandas harmoniskt med himmelska symboler och skapar en inspirerande fusion av mystik och digitalt konstnärskap. Omfamna sökandet och förvandla ditt hem till en kosmisk sfär där du och ditt inre står i fokus.

Upptäck kollektionen