Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  7 tips för en unik tavelvägg

  När du skapar en unik tavelvägg finns det flera vägar att gå. Du kan hänga tavlorna efter en rak linje, gruppera dem med samma avstånd från varandra, eller använda din fantasi. Men oavsett vilket sätt du väljer kan det vara bra med några tips längs vägen. 

  1. Hitta motiven
  Börja med att välja motiv, och låt det ta tid. Leta målningar på loppis, handla canvastavlor på nätet och skriv ut fotografier på vänner och familj. Och, våga ta ut svängarna! Blanda färger, mönster, ramar och varför stanna där? Prova mixa tavelväggen med andra saker som en spegel eller en klocka. 

  2. Mät och forma
  Om vi utgår från att du hittat alla motiv, ramar och annan väggdekoration kan du börja fundera på vilken form du vill ha på tavelväggen. Börja med att mäta din vägg för att se hur du ska gruppera dina tavlor på bästa sätt. Du kanske vill sätta flera tavlor ovanför varandra eller så behöver du jobba på bredden. 

  3. Tänk på avstånden
  Rådet att låta tavlorna ha samma avstånd från varandra kan låta klyschigt, men det är så värdefullt och behöver inte alls bli tråkigt. Du kan hänga tavlorna tätt för att få en dramatisk effekt och en känsla av ett stort motiv eller skapa en klassik vägg med lite bredare avstånd. 

  Exempel på en tavelvägg där tavlorna hänger efter en rak linje i botten.

  Motiven du ser är Green Flag on Florida BeachBalconiaTwo for the RoadCore of Nature och Göteborg Skyline Black.  


  4. Utgå från botten
  Om tavlorna har en rak linje nertill i underkant behöver du inte vara lika noga med linjer i övrigt. Det underlättar också om du vill fylla på med motiv i efterhand – då kan du jobba vidare uppåt. Börja hänga tavlorna långt ned på väggen, har du en möbel under kan du börja med den nedersta raden bara några centimeter ovanför möbeln. 

  På bilden ovan syns en tavelvägg där tavlorna har monterats efter en rak linje från motivens mitt.

  Motiven är WaterfallCold Song, Ryan Fowler – Purple MountainsManhattan and the HorizonMr Tambourine Man och No Tomorrow. 

  5. Jobba med olika motiv och färger
  En tavelvägg där alla tavlor hängs efter en rak linje utifrån motivens mitt ger ett mer lekfullt intryck men känns fortfarande lugn. Förstärk lekfullheten ytterligare genom att mixa färgglada foton och svartvita grafiska tryck. 

  6. Tänk utanför ramen
  Om du har svårt att hitta ram – hoppa över det. Mer specifikt, häng upp motiven på andra kreativa sätt. Använd tejp, en gardinstång, häftmassa eller nålar. Och, återigen, våga mixa! Behåll klassiska ramar på några av motiven och tejpa upp de andra. 

  7. På golvet innan väggen
  Ett tips som du säkert har läst förut men som tål att upprepas är att placera alla tavlor på golvet och flytta runt dem tills du är nöjd. Om du känner dig osäker kan du använda dig av tavellister. Då blir tavelväggen mer flexibel och du behöver inte spackla igen hål om och om igen ifall du inte är nöjd. 

  Du kan också lägga alla dessa råd åt sidan och prova dig fram tills du är helt nöjd. Fråga vänner eller låt motiv och tavelväggens form gro en stund. Och, vi står helt fast vid vårt råd att lägga ut motiven på golvet och flytta runt tills du blir nöjd för att slippa göra om och om igen. 

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.