Livfulla linjeteckningar och glödande vattenfärger i nya Travel Stories av Stina Wirsén

Hon är en av Sveriges mest omtyckta illustratörer och författare vars oefterhärmliga stil uppskattas av både stora och små.

What's Your Story

Stina Wirsén känns bland annat igen från illustrationer i DN och för att ha författat och illustrerat barnboksserierna Brokiga och Vem?. Stina har genom åren mottagit en rad olika priser för sina verk och varit en bidragande kraft till att illustrationen har fått en stärkt ställning i Svensk dagspress. Som illustratör växlar Stina Wirsén friskt mellan genrer som mode, litteratur och psykologi. Hennes konstnärliga arbete sträcker sig brett vidare till att bestå av alster som frimärken, offentlig konst och kakelmålningar, bland mycket annat.

2019 skapade Stina Wirsén tillsammans med Photowall kollektionen Travel the World, en samling linjeteckningar som avbildar haute couture och gatumode från olika platser i världen. Stina har sedan tidigare även en mängd vattenfärgsmotiv hos Photowall, men de två världarna – linjeteckningarna och vattenfärgerna – har inte mötts förrän nu. 

Det spirande samarbetet mellan Stina Wirsén och Photowall fortsätter med den nya kollektionen Travel Stories, som förenar Stinas karaktäristiska modeteckningar med stadsillustrationer, och sätter de slagkraftiga linjeteckningarna i kombination med de glödande vattenfärgerna.

New York City

Travel Stories tog form i samtal om människans resor, om hur världen förändras under pandemin och om hur framtiden kommer att bli, om politik och om hur världen faktiskt långsamt förändras till det bättre, och om att man måste hålla fast vid det goda och vackra för att orka kämpa på. 

Stadens gator har aldrig legat så öde som under pandemins lock downs och det har blivit så tydligt att människorna är stadens puls. Människor och mode påverkar stadsbilden och hur vi upplever varandra. I en skyline syns stadens byggnadsverk, men i Stinas stadsbilder får även människan ta plats. I Stinas städer vimlar av folk, platser vi känner igen och detaljer vi minns. 

Folk, platser och detaljer bildar små berättelser. Det som bleknat till ett flyktigt minne för en person kanske var ett avgörande ögonblick för någon annan. Våra resor är våra upplevelsers höjdpunkter, historier vi delar med oss, minnen vi delar och för vidare. 

The Hat

Gå till kollektionen för att se alla 15 pulserande motiv.

 

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.