Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-2 dagar.

  Stina Wirséns modeteckningar nu som tapet hos Photowall

  Minimalistiskt, elegant och uttrycksfullt - Stina Wirséns slagkraftiga linjeteckningar lanseras nu som tapeter hos Photowall. TRAVEL THE WORLD består av åtta handplockade modeillustrationer och utgör en unik, konstnärlig och spännande tapetkollektion.
  Coffee in Paris

  Kollektionen TRAVEL THE WORLD består av Stina Wirséns fleråriga samling av teckningar som avbildar haute couture och gatumode från olika platser i världen. Några av de svartvita teckningarna har publicerats i böcker och tidskrifter, andra har visats på internationella utställningar i Indien, Tyskland och USA.

  Stina Wirséns välbekanta stil med tonsäkra, avskalade och livfulla linjer löper som en röd tråd genom hela kollektionen. Närvaron av handens mjuka och svepande rörelser, dynamiska och vackra tuschlinjer samt spontana droppar av bläck – allt detta tillsammans ger kollektionen ett intressant uttryck.

  Varje tapetmotiv i samlingen flödar av liv och rörelse. Vi färdas snabbt bland neonlysande gatuskyltar i ett pulserande Tokyo, vidare till ett mysigt och klassiskt café i Paris, och hamnar sedan i välbekanta Stockholmskvarter bland stilmedvetna stadsbor.

  Varje tapetmotiv flödar av liv och rörelse

  Motiven i TRAVEL THE WORLD är både samtida och moderna, och matchar väl ihop med alla inredningsstilar. Kollektionen ger rummet en konstnärlig karaktär och skapar en smakfull kuliss i vardagen. Stina Wirséns uttrycksfulla linjer ger dig möjlighet att tapetsera dina väggar i ett skräddarsytt konstverk signerat en av Sveriges största illustratörer.

  Det känns jätteroligt att tillsammans med Photowall ta fram den här nya kollektionen. Den har ett helt eget uttryck och skiljer sig från mina övriga motiv för tapet. Den rena råa linjen och de stiliserade teckningarna gör att teckningen tar för sig utan att ”äta upp” rummet. Tanken med kollektionen är att den ska uppdateras regelbundet, modets växlingar upphör aldrig att vara intressant, säger Stina Wirsén.
  Motiven i TRAVEL THE WORLD är både samtida och moderna, och matchar väl ihop med alla inredningsstilar.

  Om Stina Wirsén

  Stina Wirsén, född 1968, är en av Sveriges mest välkända och älskade illustratörer och barnboksförfattare. Sedan sin examen på Konstfack 1992 har hon arbetat som professionell illustratör. Stinas stil är minimalistisk och slagkraftig – med några få snabba pensel- eller pennstreck har hon förmågan att fånga det väsentliga.

  Många känner igen Stinas karaktäristiska bilder från Dagens Nyheter där hon bland annat tecknar i resereportage, porträtt och mode – teckningar för vilka hon mottagit en rad priser.

  Stina arbetar även med fri konst och offentliga utsmyckningar. Nu senast i samarbete med Photowall med utsmyckning av ett lekrum på Nya Karolinska sjukhuset i Stockholm. Stina Wirsén har haft separatutställningar på bland annat Nationalmuseum, Konstnärshuset i Stockholm, Svenska ambassaderna i Washington och Tokyo, Avesta Art och Bror Hjorths hus.

  Pressrum

  Högupplösta bilder: Pessrummet

  Pressrum  -  Se alla tidigare pressreleaser
  Högupplösta bilder från tidigare pressreleaser

  För intervjuförfrågningar, presslån, tapetprover och ytterligare information, kontakta Maria Gromova Tällberg, press@photowall.com,  +46 702 720 302.  

  Photowall - Wall Art by Passionate People
  Vi tror på att rummets väggar påverkar hur vi mår! Därför är det vårt uppdrag att hjälpa människor att fylla sina väggar med inspirerande konst och väggdekor. Vi erbjuder ett noggrant utvalt och varierat sortiment. Med passion och omtanke hjälper vi dig få ditt hem att spegla din personlighet. Våra produkter tillverkas i Sverige och skickas över hela världen. 

  Fler artiklar som kan intressera dig


  Snabb leverans

  Din beställning skickas inom 1-2 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

  100% Garanti

  Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.