Inspiration och tips till din tavelvägg – egna inramade tavlor

Det här med att bestämma sig för vad som ska hänga på väggarna kan vara ganska klurigt. Vill du ha en tavelvägg från golv till tak, ett kluster mitt på väggen, några få tavlor som kanske är lite större eller något helt annat? Möjligheterna är många och från och med i år kan du beställa inramade och färdigmonterade tavlor från Photowall. Här kan du både välja bland färdiga motiv eller dina egna bilder. Vi ska kika lite närmare på utbudet (det är stort!) och lite hur du kan tänka om du vill skapa en egen tavelvägg.

Alla foton av: Anna María Larsson

Brett utbud av inramade tavlor i flera storlekar

Photowall har ett otroligt stort utbud av inramade tavlor. I dagsläget finns det över 13000 motiv, så det första steget är faktiskt att begränsa sig lite. Vill du ha ett särskilt tema, en viss stil eller en färg på din personliga tavelvägg? Här på Photowalls hemsida kan du kan enkelt filtrera eller söka så du har ett litet snävare utbud att leta bland. 

Välj motiv till din tavelvägg

När du väl har börjat scrolla runt bland alla bilder vill jag också slå ett slag för att du favoritmarkerar de motiv du gillar lite extra, det gör du genom att trycka på hjärtat vid titeln. Det är smart av två anledningar, dels för att du då enkelt kan komma ihåg vilka motiv du gillade (du hittar dina favoriter, hjärtat, uppe till höger i huvudmenyn). Men det är också smart då du kan se hur dina bilder passar tillsammans på din framtida tavelvägg. För när man skapar en tavelvägg är det bra att se alla motiv tillsammans och på så sätt skapa en känsla för hur slutresultatet kommer att se ut. Funkar färgerna, motiven etc med varandra?

Ha också i åtanke hur ditt rum är inrett i övrigt. Om du kan plocka upp en färg, stil eller känsla från någon annanstans i rummet och upprepa denna på väggarna så skapar du ett mer genomtänkt uttryck. En tavelvägg i sovrummet kan ha en helt annan känsla än tavelväggen i vardagsrummet till exempel. I sovrummet är det vanligt att välja lite lugnare mer harmoniska motiv som inbjuder till en god natts sömn medan tavelväggen i vardagsrummet kanske kan vara lite roligare eller berättar en annan historia.

Olika sätt att planera en tavelvägg

En tavelvägg kan verkligen förändra ett rum. Det ger en mer ombonad känsla och du kan både variera med olika motiv men också på sättet du hänger upp tavlorna. Vill du ha en mer strukturerad känsla kan du välja tavlor i samma storlek och hänga dem rakt i ett strukturerat mönster. Vill du ha ett mer fritt intryck kan du hänga dem helt huller om buller. 

Skapa en personlig tavelvägg med dina egna bilder

Visst är det alltid lite roligare att sätta en personlig prägel på hemmet än att det ska se ut som vilken mäklarannons som helst? Genom att ha med dina egna bilder och kanske något personligt föremål i din tavelvägg kan du enkelt skapa den känslan. Börja med att ta fram en eller flera bilder du tycker extra mycket om och låt den utgöra grunden i din tavelvägg. Vill du bara använda egna bilder går det naturligtvis toppen. Photowalls inramade tavlor finns i åtta olika storlekar från 28x36 cm till 70x100 cm och du kan dessutom välja om du vill ha en vit kant eller inte runt varje bild. Ramar finns i tre utföranden, svart, vit och en naturlig träram. Möjligheterna är många.

Så här gjorde jag min personliga tavelvägg med inramade tavlor

I mitt vardagsrum har jag en ganska stor vägg som har gapat tom ett bra tag och nu var det äntligen dags att få till en härlig tavelvägg. Som grund hade jag en bild jag tog då jag var på semester nere i Italien för flera år sedan. Vi bilade längs Amalfikusten och åkte genom massa pittoreska små byar, det var vykorts-vackert åt alla håll jag riktade kameran. En av bilderna jag tog var på en man som satt och läste tidningen på ett rosa torg. Att jag dessutom helt fallit för den rosa trenden (länk till trendrapport) och tänker fortsätta på det rosa/röda spåret som vi kan se på många håll under 2020 känns bara ännu mer rätt. 

Så jag matchade min egna bild med motiven Melancholy, Prima Ballerina och Abstract clouds från Photowalls stora sortiment inramade tavlor. För att få en lite mer personlig prägel valde jag en till bild från Italiensemestern på ett annat hus. Jag valde sen att blanda både ramar med att ha vit kant och inte på mina inramade tavlor. Jag tycker det gav en ganska skön känsla att mixa med olika färg på ramarna då det inte ser och känns lika uppstyrt. Då kan jag dessutom blanda in andra tavlor i framtiden om jag vill bygga ut min tavelvägg.

Snabba fakta om Photowalls inramade tavlor

 • Moderna och tidlösa ramar i tre utföranden – svart, vit eller naturlig träram- Rambredd 20 mm, ramdjup 24 mm

• Akrylglas som ger mindre reflexer, förbättrat UV-skydd och är tåligare än vanligt glas

• Baksidan av tavlan är förseglad med tejp för att förhindra att smuts tränger in

• FSC-certifierade

• 100% syrafria och tavlorna kommer inte missfärgas eller blekas med tiden

• Tavlorna levereras färdigmonterade så det är bara att hänga upp dem

---

Anna María Larsson, kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.