Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

5 smarta DIY-idéer – av saker du redan har hemma

Visst är det en härlig känsla att kunna skapa med enkla medel, eller rent av återanvända saker du har hemma? I den här artikeln kommer du få tips om roliga, kreativa och enkla pyssel som är perfekta pyssel för en ledig dag.

Vi börjar med ett DIY som skapar den perfekta myskänslan. Jag tänker ljus! För finns det något som direkt skapar mer stämning än det? Ljus kan du enkelt göra själv om du har några gamla ljusstumpar hemma. De är nämligen perfekta att återbruka och göra nya ljus av! 

Smält ner dina gamla ljusstumpar i ett vattenbad. Fäst sedan en veke i botten av en gammal glasburk, perfekt att leta bland återvinningen, eller norpa burken direkt när det sista av frukostmarmeladen är taget. Häll sedan i ditt smälta stearin i den rengjorda burken och låt det stelna. Vill du få en extra tjusig burk kan du klä den med lite tapetrester. Knyt ett litet snöre runt för extra piffig detalj. Kika runt vad du har hemma och låt fantasin flöda. Har du en doftolja hemma kan du droppa i några droppar i det smälta stearinet och vips har du ett doftljus.

Alla olika slags gamla ljus funkar att spara på och blanda ihop. Till och med om det är lite stearin kvar i koppen när värmeljuset är utbrunnet, kan du spara och återvinna det. Ha en påse eller en burk i ett skåp där du lägger alla bitar så är det bara att göra ljus när du har fyllt förrådet. 

Ljuslyktor dekorerade med tapet "Bramble Hill Vintage"

Tapettips för ljus: designtapter, geometriskt, botaniska illustrationer 

Supersnabb papperskruka av tapetrester

Har du växter hemma rekommenderar jag dig att då och då ta sticklingar av dem. Det är nämligen den absolut bästa gå-bort-presenten jag vet. Så när du är bortbjuden och vill ha med dig något symboliskt är det bara att sätta en stickling i en liten kruka med jord. För att göra det till en riktigt snygg present, kan du enkelt göra en papperskruka av en gammal papperspåse eller överblivna tapetrester. 

Ställ krukan på mitten av papperspåsen eller tapeten. Lyft upp och klä in krukan lite slarvigt, det kan vara bra att vika några veck så blir det bättre styrsel på papperskrukan. Häfta ihop så att krukan håller formen. Knyt eventuellt ett snöre runt eller vik ner en kant.

Tapetinspo för krukor. Unearth - Onyx | Green Marble | Brume - Granite

Skapa fina smycken av överblivna tapetrester

Örhängen gjorda i tapeterna Kerstin Dark och Botany Banana

Har du tänkt på att tapeter är ett kanonbra material för att göra smycken med? Inte? Det är det! Genom att antingen klippa eller skära ut olika former av tapet kan du skapa snygga smycken. Som de här örhängena till exempel. Med en håltång kan du göra små snygga hål, har du inte en håltång, kan du lika väl använda en synål. Sätt ihop olika former med varandra genom att fästa en liten metallring. Limma fast själva örhänget på baksidan av tapeten. Och har du inte hål i öronen kan du såklart limma fast clips också. Det bästa med örhänget, att det är så lätt att det knappt känns. Aldrig mer trötta örsnibbar!

Piffa till en tråkig spegel

Har du en lite större spegel hemma som kanske känns lite tråkig? Har du dessutom överblivna tapetrester eller någon färgglad tejp hemma, då kan du på ett snabbt och enkelt sätt få en uppdaterad och personlig spegel! Och själva spegeln hör kanske till saker du inte visste att man kunde tapetsera hemma?! Har din spegel en träram är det superlätt att bara tapetsera den med din favorittapet. Matcha väggen på ett kul sätt. Och visste du att du också kan använda tapeten för att dekorera på själva spegelytan? Klipp ut roliga former eller skär smala remsor och skapa ett mönster. Varför inte blanda om du har flera olika slags tapetrester? Eller beställ provbitar här från Photowall. Hänger spegeln i barnrummet kan du klippa ut roliga figurer som kan få sig ett hem på spegeln.

Visste du att med lite glasfärg kan du dessutom måla på din spegel. Om du använder en transparent glasfärg kan du skapa schyssta effekter med olika färger.

Tapettips för att piffa spegeln: designtapeter, ytor & strukturer, till barnrummet

Skapa ett extra rum med en vikvägg 

Botany Bamboo - Green

Vikväggen, en trendig och praktisk inredningsdetalj som verkligen har fått revansch den sista tiden. Den är superbra för att skapa rum i rummen och med en vikvägg kan du förändra känslan i ett rum utan att göra en större förändring. Det är dessutom relativt enkelt att göra en egen av gamla hyllgavlar till exempel. Dem kan du tapetsera och snabbt få en fin förändring, när du har tröttnat är det bara att sätta upp en ny tapet.

Tapetinspiration för vikvägg: tapeter från Lemon, Nadja Wedin , Garbo & Friends

Anna María Larsson är kreatör, inspiratör och DIY-proffs. Tror bestämt att alla är kreativa och kan skapa, det krävs bara lite träning. Syns med jämna mellanrum i TV, håller i workshops och föreläser. Delar med sig av sånt hon skapar och inspireras av på bloggen och Instagramkontot @dnilva.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.