Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18

Grey Gardens – en praktfull och mystisk kollektion med surrealistiska tapetmönster

Photowall lanserar nu en exklusiv tapetkollektion i samarbete med svenska illustratören Beata Boucht. Kollektionen GREY GARDENS består av sju stycken praktfulla tapetmönster inspirerade av växtriket. Här möts vi av föråldrade trädgårdar, slingrande lianer, snårig djungel och mystiska skogar. Varje mönster har en fantasifull karaktär och skapar en spännande värld att upptäcka.

Dark Leaves

Beata Bouchts detaljrika illustrationer präglas av ett lekfullt och surrealistiskt bildspråk. I GREY GARDENS har Beata Boucht arbetat specifikt med överdimensionerade mönster för att förstärka känslan av att befinna sig under en lummig tårpil eller omgiven av en tät urskog.

Kollektionen är bland annat inspirerad av den förvildade trädgården i filmen Grey Gardens – en film som skildrar sina excentriska huvudpersoner på deras dekadenta herrgård i East Hampton, New York. Bland kollektionens motiv finner vi dekorativa blad från världens olika landskap, detaljrika blommor och djupdyker bland bladens unika ådringar. Den noggrant avvägda färgskalan balanserar motivens djärvhet och ger ett överraskande lugnt intrycks.

"Jag ville skapa tapetmönster som är hållbara och svåra att tröttna på. Mönster som man kan förlora sig i och där man ständigt kan upptäcka något nytt. Att man kan vila i detaljerna och låta blicken gå vilse i fantasilandskapen och hitta ett slags lugn mitt i det vilda." säger Beata Boucht.

Hon beskriver sig själv som maximalist. Hennes konstnärliga process består av en blandning olika tekniker och material, där hon skapar djupa och komplexa mönster genom att arbeta i olika lager. Det börjar med detaljerade blyertsteckningar ritade för hand, efterföljt av färgläggning i akvarell eller gouache, kollageteknik och digital bearbetning.

”Jag tror att vi kommer bli modigare, våga uttrycka oss mer och vara personligare när vi inreder våra hem i framtiden.” säger Beata Boucht.

Kollektionen GREY GARDENS ger rummet en pampig inramning oavsett vem du är. De fängslande motiven skapar en rumslig dynamik med en detaljrikedom omöjlig att motstå.

GREY GARDENS består av 7 tapetmönster och 9 posters och säljs exklusivt hos Photowall.

Emerald Moss
Paradise Lost
Big Edie Blush

Pressrum

Högupplösta pressbilder - Beata Boucht - Grey Gardens

Pressrum  -  Se alla tidigare pressreleaser

Högupplösta bilder från tidigare pressreleaser

För intervjuförfrågningar, presslån, tapetprover och ytterligare information, kontakta Maria Gromova Tällberg, press@photowall.com,  +46 702 720 302.  

Photowall - Wall Art by Passionate People
Vi tror på att rummets väggar påverkar hur vi mår! Därför är det vårt uppdrag att hjälpa människor att fylla sina väggar med inspirerande konst och väggdekor. Vi erbjuder ett noggrant utvalt och varierat sortiment. Med passion och omtanke hjälper vi dig få ditt hem att spegla din personlighet. Våra produkter tillverkas i Sverige och skickas över hela världen.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.