Kontoret

92

motiv

Kontoret

En inspirerande och avslappnad vrå för dig som arbetar hemma, men också en plats för pyssel och läxläsning. Oavsett vad du använder din arbetsplats till ska bra förvaring, plats för aLäs merrbetsredskap och utrymme för skaparlust finnas. Här hittar du våra bästa tapettips, förvaringslösningar och andra idéer för hur du inreder arbetsplatsen i hemmet på bästa sätt. Delar du ett kontor med andra är det kanske inte så lätt att påverka hur inredningen ska se ut, men arbetar du hemifrån är det viktigt att skapa en kreativ arbetsplats där du trivs. Börja med att fundera på vad du har för behov; vilka funktioner som krävs, hur mycket förvaring du behöver, vilka kontorstapeter du tycker om och vilken stil du vill ha. Sedan är det dags att börja samla inspiration. Besök olika butiker för att provsitta bekväma och fina kontorsstolar, titta på smarta förvaringslösningar, bra kontorsverktyg och fina tapeter. Sök också igenom Pinterest, där finns en uppsjö av härliga kontorsbilder att inspireras av. Ett tips är att försöka skapa balans mellan struktur och kreativitet; använd moodboards till att fästa urklipp och bilder med inspiration och addera bra förvaring för papper och pyssel.

Möbler och tapeter till kontoret – några tips

Här är skrivbordet och skrivborstolen allra viktigast, men det kan också vara din största utmaning; att hitta en stol och ett bord som både är snygga och funktionella. Skrivbordet får gärna vara höj- och sänkbart om du jobbar många timmar i sträck. Kontorsstolen ska gå att ställa in till olika lägen och vara enkel att rulla, även om du har en matta under. Har du möjlighet, placera skrivbordet vid fönstret för att du ska få din dagliga dos av dagsljus och för att ha något annat att kunna vila blicken på en stund. Vi har sagt det förut och säger det igen – förvaring i arbetsrummet är verkligen A och O. Använd en byrå, ett skrivbord med inbyggda lådor eller hyllor på höjden. Men glöm inte att pigga upp all funktionell förvaring med en fin kontorstapet. Undvik stormönstrade tapeter och mörka tapetmotiv om du har en sparsam yta.

Arbetsbelysning

Efter stolen, skrivbordet och tapeten är förstås belysningen något att lägga lite extra kärlek på. Investera i en arbetslampa med dimmerfunktion till skrivbordet. Addera också en bra allmänbelysning, även den med dimmer. Har du mörka kontorstapeter är det bra att sätta upp några riktbara spotlights och saknar arbetsplatsen riktiga fönster är vårt bästa tips att ta in naturen i form av en tapet. Kanske en rogivande skog, ett öppet fält som ger känsla av rymd eller romantiska blommor.

Smarta lösningar

Ett tidningsställ för tapetrullar, en vajer eller en panel för inspirationsbilder eller varför inte en lång pappersrulle för alla dina anteckningar och skisser. Skolådor dekorerade med tapet för förvaring och en MDF-skiva som rymmer allt från små noteringar och bilder till krokar för pysselmaterial. Arbetsplatsen är en yta med oändliga möjligheter till kreativitet och alla DIY-lösningar som underlättar förvaringen tillför mer arbetsro och ger en trivsam känsla i rummet.

Inredning, dekoration och tapettips

Bara för att det är ett kontor du ska inreda behöver det inte alls vara tråkigt och opersonligt. Låt gärna färgerna, tapeten och dekorationen gå i samma stil som resten av hemmet. Plocka in personliga detaljer som fotografier och skapa en härlig blandning av gammalt och nytt, olika material och former. Bjud in textil i form av en pläd och gardiner och glöm inte bort allt det gröna. Blommor och blad bidrar till inspiration och växter som hjälper till att rena luften ställer vi gärna vid skrivbordet. Tänk också på att hålla skrivbordet så sladdfritt det går. När det kommer till tapetval i arbetsrummet – tänk kreativt. Tapetsera nedre delen av väggen i ett mönster du gillar och måla den övre delen av väggen för att inte få en stökig känsla när du adderar moodboards och inspirationsbilder. Klä in dina förvaringsboxar i samma motiv du har på väggen eller rama in överbliven tapet som en poster för att få en lekfull stil. Oavsett vilken stil du vill ha eller vilket tapetmotiv du väljer är det några saker att tänka på innan du tapetserar:
  • De perfekta tapetmotiven för att få rummet att kännas större går i rosa pastell, ljust grått eller vitt. Dekorationen får gärna gå i mörkare toner.
  • En blå tapet ger lugn och ro, den bidrar också till mindre stress.
  • Ett gult motiv är kanske inte det första du tänker på till ett kontor. Men det är faktiskt så att gula tapeter bidrar till energi och ökad tankeförmåga.
Produktinformation
  • Visar 1-92 av 92 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.