Barnrum

Det är ingen hemlighet att barnrummen är till för allt från lek och kreativitet till avkoppling, och att de ska kännas välkomnande och säkra. Detta kan göra inredningen till en utmaniLäs merng. Men det behöver inte vara komplicerat - ibland räcker det med nya tapeter, några smarta lösningar och lite fantasi. Inget rum behöver byta design så ofta som barnens sovrum. Barnens intressen och smak förändras i takt med att de växer. Med åren kommer de att vilja ha en ny tapet, en vuxensäng och olika leksaker. Utgå alltid från dina barns personligheter och smak när du inreder deras rum - och låt dem vara med och välja.

Den bästa designen för utrymmet

Barn behöver inte alltid ha ett eget rum. Ibland måste syskon dela rum med varandra och ibland sover barn i föräldrarnas sovrum. Då är det värt att göra ett hörn av rummet till ditt barns egen oas. Syskon kan välja helt olika tapetmönster för sin egen del av rummet. Tapetsera en accentvägg bakom babysängen i föräldrarnas rum med barntapeter. Ibland räcker det med att dekorera ett hörn i vardagsrummet eller ett hemligt lekrum under trappan för att ge barnen en egen speciell plats.

Välja rätt tapeter

I takt med att barnens intressen och smak förändras kan det bli dags att inreda om. Låt barnen välja sina favoritmotiv och hjälpa till att bestämma vilka väggar som ska tapetseras. Om du vill ha en accentvägg kan du måla rummet i grundfärgen, men håll de utrymmen som du ska tapetsera vita. Varför inte välja ett lekfullt mönster bakom ett skrivbord för att inspirera deras kreativitet, eller en tapet som speglar barnens intressen ovanför sängen? Du kan vara mer djärv när du inreder ett barnrum än vad du kan vara på andra ställen. Välj tapeter med lite mer färg och häng upp dem på ett lite annorlunda sätt. Du kan ha tapeter med kontrasterande motiv på kommoden eller garderobsdörrarna, eller du kan tapetsera insidan av garderoben med figurer från ditt barns favoritbok - eller varför inte ha en stjärnhimmel över sängen? Om du har minikonstnärer i familjen är en enfärgad tapet med figurer och former redo att färgläggas ett utmärkt val så att de verkligen kan vara kreativa med krita och färg.

Belysning för barnrum

Vissa barn gillar att ha en nattlampa på. Det finns många fina barnlampor i olika former, från djur till svampar. Om du väljer en med dimmer är du också redo för att läsa godnattsagor. Det är trevligt att ha mycket olika belysning i ett barnrum, med allt från vägglampor till älglampor. Om rummet har mörka väggar är bra belysning extra viktigt så att barnen kan leka, pyssla och läsa till hjärtans lust.

Hot tips: Hur man inreder ett barnrum

 

. Det viktigaste att tänka på när du inreder ett barnrum är bra förvaring. Du behöver plats för alla färgglada leksaker och pyssel och alla böcker. Det gör det lättare att hålla ordning och rummet kommer inte att kännas lika rörigt. Om det finns utrymme kan du inkludera en garderob, en byrå eller ett skåp. Det finns många smarta lösningar att prova. Kan du återanvända möbler som skrivbord, eller finns det utrymme för förvaring under sängen? Om du har förvaringslådor kan du göra dem lika snygga som praktiska genom att dekorera dem med tapeter eller färgglada papper. Placera sängen med sänggaveln mot en vägg så att den är vänd mot dörröppningen. Om du har fler än ett barn fungerar två enkelsängar lika bra som en våningssäng - utnyttja det tillgängliga utrymmet på bästa sätt, men kontrollera att det finns tillräckligt med plats för en vuxensäng senare. Och glöm inte skrivbordet. Det är en bra plats för pyssel, och om du väljer en lösning med hyllor eller en som är höj- och sänkbar kommer det fortfarande att vara användbart senare för läxor och som datorbord. Skapa en mysig och avkopplande plats att sova på med en sänghimmel eller gardiner. Gardiner är också idealiska om du vill dela upp rummet mellan lek och sömn - eller mellan syskon. Mjuka möbler är också en inbjudan till lek. Om du har utrymme, varför inte en inomhusgunga, en uppsättning väggstänger eller en färgglad matta som kan förvandlas till havet eller en racerbana? När du väljer saker till barnrummen bör du tänka på om de kommer att hålla måttet när barnen växer - kan väggstängerna användas för kläder eller konst? Kommer gungan att behövas för långa, allvarliga samtal? Kan mattan stanna kvar och bara vara en fin matta?

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.