Barnrum

Barnrummet är en plats som fyller flera olika funktioner. Det är en plats för både lek och återhämtning, kreativitet och avkoppling. Detta kan göra inredningen till en utmaning. Men dLäs meret behöver inte vara komplicerat - ibland räcker det med nya tapeter, några smarta lösningar och lite fantasi. Utgå gärna från barnets personlighet, intressen och smak när du inreder barnrummet. Ett tips är att låta barnet vara delaktigt i processen. Inred gärna tillsammans med barnet och gör det till ett roligt familjeprojekt.

Skapa lekfulla och kreativa rum med tapet

Barn behöver inte alltid ha ett eget rum. Ibland måste syskon dela rum med varandra och ibland får barnet dela sovrum tillsammans med föräldrarna. Ett tips är att våga vara lekfull och kreativ. Kanske kan en vägg eller ett hörn av rummet tapetseras och bli barnets myshörna? Syskon kan exempelvis välja helt olika tapetmönster för sin egen del av rummet. Man kan också tapetsera en accentvägg bakom babysängen i föräldrarnas rum med barntapeter. Ibland räcker det med att dekorera ett hörn i vardagsrummet eller skapa ett hemligt lekrum under trappan för att ge barnen en egen speciell plats.

Tips när du väljer tapet till barnrummet

I takt med att barnens intressen och smak förändras kan det bli dags att inreda om. Låt barnen välja sina favoritmotiv och hjälpa till att bestämma vilka väggar som ska tapetseras. Om du vill ha en accentvägg kan du måla rummet i grundfärgen, men håll de utrymmen som du ska tapetsera vita. Varför inte välja ett lekfullt mönster bakom ett skrivbord för att inspirera deras kreativitet, eller en tapet som speglar barnens intressen ovanför sängen? Våga att ta ut svängarna lite mer när du inreder barnrummet - det finns inga rätt eller fel. Du kan vara lekfull och taptesera på olika ytor och platser eller ha olika tapeter i samma rum. Varför inte tapetsera garderobsdörrar eller tapetsera insidan av garderoben med karaktärer från ditt barns favoritbok? Eller ha en vacker stjärnhimmel ovanför sängen?   

Belysning för barnrum

En nattlampa i barnets rum kan ge extra trygghet och skapa en mysig känsla i rummet när barnet ska sova. Det finns många fina barnlampor i olika former, från djur till svampar. Om du väljer en nattlampa med dimmer kan du anpassa ljuset och färgerna precis som du vill ha det. Det är trevligt att ha mycket olika belysning i ett barnrum, med allt från vägglampor till ljusslingor.  

Så inreder du barnrummet

Det viktigaste att tänka på när du inreder ett barnrum är bra förvaring. Du behöver plats för alla färgglada leksaker och pyssel och alla böcker. Det gör det lättare att hålla ordning och rummet kommer inte att kännas lika rörigt. Om det finns utrymme kan du inkludera en garderob, en byrå eller ett skåp. Det finns många smarta lösningar att prova. Kan du återanvända möbler som skrivbord, eller finns det utrymme för förvaring under sängen? Om du har förvaringslådor kan du göra dem lika snygga som praktiska genom att dekorera dem med tapeter eller färgglada papper. Om du har fler än ett barn fungerar två enkelsängar lika bra som en våningssäng - utnyttja det tillgängliga utrymmet på bästa sätt, men kontrollera att det finns tillräckligt med plats för en vuxensäng senare. Och glöm inte skrivbordet. Det är en bra plats för pyssel, och om du väljer en lösning med hyllor eller en som är höj- och sänkbar kommer det fortfarande att vara användbart senare för läxor och som datorbord. Skapa en mysig och avkopplande plats att sova på med en sänghimmel eller gardiner. Du kan använda gardiner för att avdela ett rummet - exempelvis för att delar upp rummet mellan lek och sömn - eller mellan syskon. Om rummet är stort, varför inte en införskaffa en hängstol, eller en uppsättning väggstänger, ringar eller en färgglad matta som kan förvandlas till havet eller en racerbana?
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar (just nu 5-8 dagar) och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.