Barnrum

298

motiv

Barnrum

Att ett barnrum ska vara en plats för allt från lek och kreativitet till avkoppling och trygghet är ingen hemlighet. Därför kan det också vara ett rum som blir en utmaning att inreda.Läs mer Men det behöver inte alls vara komplicerat – ibland räcker det med nya tapeter, smarta lösningar och en gnutta fantasi. Det finns inget rum hemma som behöver förändras lika ofta som barnens rum. I takt med att barnen växer utvecklas också både intresse och smak. Tapeterna behöver bytas, sängen måste uppdateras eller förlängas och leksakerna förändras under åren. Utgå alltid från barnens personlighet och smak när du inreder och låt också barnen vara med och välja.

Inred och tapetsera efter ytan

Det är inte alltid det finns möjlighet för barnen att ha ett eget rum. Ibland delar syskon rum med varandra och ibland sover barnen i föräldrarnas sovrum. Då är det bra att avskärma en vrå och skapa en egen oas. En del av barnrummet kan tapetseras efter ena syskonets smak och det andra får ett helt annat mönster i sin del. Eller så kan en fondvägg bakom spjälsängen i föräldrarnas rum få prydas med en barntapet. För att barnen ska få ett eget krypin kan det ibland räcka med en koja i vardagsrummet eller en myshörna under trappan.

Välj en tapet som passar

En tapet kan behöva bytas ut efter barnens intresse och smak. Låt barnen välja sitt favoritmotiv och bestäm tillsammans vilka ytor ni vill tapetsera. Vill du ha en fondvägg, måla först rummets basfärg men låt ytorna ni ska tapetsera vara vita. En tapetvägg kan vara ett lekfullt mönster framför skrivbordet för inspiration och kreativitet eller en tapet med barnens intresse ovanför sängen. I barnrummet kan du våga lite mer än du kanske skulle ha gjort i andra rum. Du kan välja tapeter med lite mer färg och tapetsera på lite andra sätt. Det går att tapetsera byråns lådor eller garderobsdörrarna i olika motiv, insidan av garderoben kan kläs med karaktärer från favoritboken eller varför inte sätta upp en stjärnhimmel ovanför sängen. Har du en liten minikreatör i familjen passar det utmärkt med en enkel tapet med konturer av figurer så barnet själv kan gå lös med kritor och målarfärg efter tycke och smak.

Belysning till barnens rum

En del barn vill alltid ha en nattlampa tänd. Det finns många fina barnlampor i olika former, allt från djur till svampar. Välj en med dimmer så fungerar den också när ni läser godnattsagor innan läggdags. I ett barnrum är det också fint att ha många ljuskällor, det vara ljusslingor eller vägglampor. Har rummet en mörk tapet eller väggfärg är det extra viktigt med bra belysning så barnen kan leka, pyssla och läsa obehindrat. Tips! Så här möblerar du barnrummet Det viktigaste att tänka på när du inreder barnrummet är bra förvaring. Alla färgglada leksaker, allt pyssel och alla böcker ska ha en plats. Då blir det lättare att städa och rummet upplevs mindre rörigt. Finns det utrymme ställ in garderober, byråer eller ett skåp. Fundera även ut några smarta lösningar - kan förvaringen fungera som ett skrivbord eller finns det plats med lådor under sängen? Har du förvaringslådor kan de dekoreras med tapet eller färgglatt papper för att förvandlas till en snygg och praktisk lösning. Placera sängen så att barnen ser dörröppningen med sänggaveln mot en vägg. Är det fler än ett barn fungerar två enkelsängar lika bra som en våningssäng – utgå från utrymmet men fundera också på om det finns plats för sängen att växa med barnen. Glöm inte bort skrivbordet! Det är en bra pysselplats och väljer du en hyllösning eller ett skrivbord med justerbar höjd kan det hänga kvar genom åren och senare användas för läxläsning och en plats för datorn. För en mysig och avslappnande sovplats, använd en sänghimmel eller ett draperi. Det är också bra om man vill dela upp rummet i lek- och vila eller mellan syskon. Skapa också möjligheter till lek. Finns det utrymme för en inomhusgunga, en ribbstol eller en färgglad matta som både kan förvandlas till ett hav eller en bilbana. När du väljer saker till barnens rum, fundera också om de kan hänga med när barnen växer – kan ribbstolen bli en plats för kläder och konst? Och kommer gungan att behövas för långa förtrogna samtal? Och kan mattan få vara kvar och bara blir en fin matta.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.