Vita tapeter

Vit färg brukar ses som en positiv färg och förknippas med renhet, ljus, givmildhet, säkerhet, hopp och mjukhet. Vit är en av de vanligaste färgerna som tapet eftersom man kan användaLäs mer den som kontrastfärg till övriga färger eller som en helhetsfärg i ett rum för att maximera ljuset. Vita tapeter reflekterar ljus på ett bra sätt, oftast 90% av solljuset. I några fall så kan det bli för mycket ljus och människor kan få ont i huvudet av ljuset som reflekteras på de vita tapeterna.

Intressant att experimentera med vita tapeter

Vita tapeter är aldrig tråkiga, man kan antingen få en harmonisk effekt eller en dramatisk effekt. Med de vita tapeterna så har man en perfekt vägg som är neutral, och man kan låta annan inredning få mer fokus än vad man oftast kan åstadkomma med någon annan färg. Vita tapeter brukar oftast vara nyanserade, antingen får man en varm känsla om man har lätta nyanser av rött i tapeten eller så kan man få en kallare känsla med lätta nyanser av blått. Beroende på dygnet så kommer den vita tapeten upplevas annorlunda. En fin soluppgång eller solnedgång genom fönstret ger en varm och behaglig nyansering av den vita tapeten.

Vita tapeter i olika rum

Vita tapeter ger känslan av ökad volym i ett rum och kan med fördel användas t.ex. i vardagsrummet. En annan fördel att använda vita tapeter i vardagsrummet är att man brukar låta mycket ljus komma in från fönstren i vardagsrummet. Ljuset kommer reflektera på de vita tapeterna och göra rummet ljusare vilket gör att man inte behöver använda stark belysning. Vita tapeter är populära i de flesta rum eftersom det blir mångsidigt mot övrig inredning.

Vit fondtapet

Har man en färg på alla väggar t.ex. en lätt nyans av blå eller lila, så kan det vara smart att använda sig av en vit fondtapet för att skapa en kontrast i rummet. På den vita fondtapeten så kan man sätta upp blåa canvas tavlor för att fånga uppmärksamheten hos de som besöker en. Vita fondtapeter blir aldrig helt kritvita eftersom färgen från övriga väggar och eventuellt solljus kommer nyansera den vita fondtapeten, vilket oftast upplevs som spännande. En vit fondtapet på en vägg där man har soluppgång eller solnedgång blir extra spännande med hur den nyanseras av solljuset. Oftast upplevs en vit fondtapet som en liten frizon gentemot övriga färger i rummet. På den vita fondtapeten så går det att inreda lite annorlunda gentemot övrig inredning i rummet.

Photowalls utbud av vita tapeter

Vita tapeter är ett populärt val i många hem. Vi på Photowall har ett spännande utbud med olika motiv som ger en harmonisk känsla i rummet som den vita tapeten kommer finnas i.

Produktinformation
  • Visar 1-92 av 92 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.