Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Skog i dimma - Tapet - Sovrum

10230

motiv

Natur

Fototapeter inspirerade av naturens storslagenhet har förmågan att höja ett rum till nya nivåer. En kärleksfullt producerad väggmålning kan gå ett steg längre genom att avbilda en speLäs mercifik naturscen som antingen är full av spänning och livfulla färger eller mildare toner som skapar en lugnare stämning. Många av våra motiv är ögonblickligen fängslande, precis på samma sätt som moder natur får dig att tappa andan. Vid andra tillfällen är mer tankfulla naturscener mer passande. De kan vara ideala för, till exempel, ett sovrum eller någon annan fristad i ditt hem.

Naturens urval

Väggdekor som har hela vida världens natur som tema ger, av naturliga skäl, ett väldigt brett utbud. Om du vill ha en naturlig fototapet som en del av ditt hems inredning så är det nog bäst att börja fundera över vilken typ av scen som du tror passar rummet bäst. För det första, begrunda naturtemat vatten. Det första du kommer att tänka på är såklart att vatten med snabba strömmar och brytande vågor eller störtfloder skulle vara perfekta att ha i ett badrum. Men det är inte det enda sättet som naturligt avbildat vatten kan se fantastiskt ut i en bostad. Panoraman med reflekterande sjöar och stilla havsscener skapar precis den typ av lugnande stämning som gör att de är perfekta för platser där du vill kunna slappna av. Om du vill känna av lite av den där energin som forsande vatten kan ge, kanske som fondvägg i ett hemmagym, så är dynamiska vattenfall och strida floder kanske mer passande. Man får inte glömma att vattnets skimrande glans återspeglar det som finns i närheten. Tänk på detta när du arbetar med färgsammansättningar. Vatten och stenar i neutral färg passar för de flesta rum, medan ormbunkars och träds livfulla färger kräver lite mer medvetna färgval.

Ha årstiderna i åtanke

Det fantastiska med naturen är att den ständigt förändras. För att återspela naturens väsen borde man ha alla årstiderna i åtanke. Vinterscener, fulla av vit snö och kristallklara himlar, ger otroligt vackra väggmålningar i många olika hem- och kontorsmiljöer. Men de varma röda, gula och gyllene höstskogarna och alléerna ger mjukare toner som passar perfekt ihop med mjuka möbler och heminredning. Om du vill ha något iögonfallande som utstrålar glädje och livfullhet, tänk på sommaren. Van Goghs livfulla, gula solrosor och grönskande sommarängar säger något alldeles speciellt året om. Sist men inte minst, den tidiga vårens milda färgsättning ger en känsla av förnyelse, vare sig det är blommande fält med engelska klockhyacinter, ny växtlighet från knoppande skott eller påskliljans varma gula som förkunnar vårens ankomst.

Tindrande silhuetter

Om du trodde att silhuetter endast betydde stadssilhuetter får du tänka om! Himlen är ett idealt motiv för fondväggar eftersom den skapar en sån storslagen känsla av djup i rummet, vilket är perfekt om du vill att rummet ska se större ut än det faktiskt är. Rena himlabilder, kanske med ett par fluffiga moln som drömmande flyter förbi, skapar en fantastisk känsla av vidder och av mental frihet. Men silhuetter som avbildar en horisont där jorden och himlen möts är perfekta för att förlänga ett rums djup med en fiffig, naturlig illusion. När man tapetserar ett rum med en himlabild med en horisont skapar man en illusion av ett extra fönster, som låter en titta ut över världen utanför. Du kan till och med välja vilken utsikt du ska ha från ditt nya fönster: allt från en tidig morgondimma över en bergskedja till mystiska, gröna norrsken över en nordisk skog. Soluppgångar och solnedgångar tillåter båda fler färgscheman, precis som en blå himmels naturliga utseende. När du väljer fototapeter och andra tapeter är gult, bränd orange och djupa röda färger alla förnuftiga att titta på. Och om du inte tror att de fungerar, vad sägs som en natthimmel med skimrande vita stjärnor som blinkar mot en bakgrund av djup, mörkt blå sammet?

Naturen - den verkliga designern

När man tänker på de typer av tapeter som har skapats genom åren är det inte direkt förvånande att naturliga element ofta har varit en central del av deras design. Exempelvis mönster skapade av lövformationer eller snäckskal som ofta upprepas och utförs i mosaik på en myriad olika sätt. Fototapeter kan dra fördel av dessa egenskaper för att skapa fantastiska, geometriska mönster i en mycket större skala. Titta på den nästan matematiska elegansen hos pärlbåtens skal, till exempel. Är du fortfarande inte övertygad? Betrakta då ett ödmjukt litet lönnlövs fraktal-liknande egenskaper. Där har du förresten ett annat ypperligt val av fototapet som passar i många olika sorters rum. Du hittar samma typ av effekt i många skogsscener också. De vackra, bara grenarna av närbelägna, lövfällande träd under vintern är till exempel speciellt effektiva när det kommer till detta.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.