Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

Gyllene dagen turkos - Tapet - Kök

147

motiv

Turkosa fototapeter

En mångsidig tapetfärg. Turkos är en av naturens vackraste färger. Den har fått sitt namn från den sällsynta mineraler med samma namn. Turkos är en lugn och jordnära färg som har en hLäs merarmonisk inverkan. Färgen associeras med renlighet, kvalitet, lyx, och elegans och i inredning passar turkos mycket bra tillsammans med andra mjuka varma färger. Du kan gärna kombinera turkost med ljus beige, varm orange och varmare gröna toner. Många får associationer till medelhavets turkosblå vatten när de vistas i ett rumt med turkosa inredningsdetaljer. Det är inte helt fel att bli påmind om varma stränder och 28 gradigt vatten emellanåt. Turkos inredning piggar upp och leder dig in på positiva tankar.

Turkosa tapeter på kontoret

Turkost passar lite extra bra i ett rum där man vill ha ett lugnt och proffsigt intryck som till exempel ett kontor Turkost på kontoret signalerar friskhet och edge. Den blåa tonen i turkos ger ett intryck av trovärdighet och stabilitet, medan de gröna tonerna skapar harmoni och lugn. Därför passar färgen både för de anställda och företagets kunder. Turkos är en färg som går bra ihop med svart, vitt och trä. Många synergonomer förespråkar att man använder träfärgade skrivbord för att ögonen ska får vila maximalt. Med turkost på väggen, skrivbord i trä och svarta eller vita skrivbordsstolar går det inte att misslyckas.

Klassiska kombinationer tillsammans med turkosa tapeter

Andra klassiska kombinationer med turkost är svart, vitt, ljusgrönt och brunt. Det finns självklart inga rätt eller fel när det kommer till inredning och man ska inte begränsa sig till vad som vad andra har gjort tidigare. Det är viktigt att ditt rum ger uttryck för din personlighet och ditt visuella språk. Turkos ger också associationer till härligt blått medelhavsvatten och är därför perfekt att kombinera med naturmaterial som sten eller drivved och gröna växter som inredningsdetaljer. Börja med att lyssna på hur turkos får dig att känna och var tankarna leder dig. Utgå från din egen känsla när du bygger upp din inredning.

Det visste du inte om turkos!

Lite skojiga kuriosa som ordet turkos är att det troligen härstammar från franskans pierre turquoise som betyder ”turkisk sten”. Men mineralen turkos har ingenting med Turkiet att göra. Den finns inte ens där, utan den kom från Iran och Afghanistan och heter firuze. Förr i tiden bedrevs en stor handel mellan turkarna och Europa och turkarna handlade med exotiska varor, till exempel mineralen turkos. Det är långt ifrån bara på dessa platser man kan hitta stenen. Bland annat kan den hittas i Tibet, Chile, Australien och Egypten. Historiskt har mineralen använts i utsmyckning av många folkslag världen över. Från egyptier till azteker. Visst är det något väldigt speciellt över färgen turkos. Det är inte svårt att förstå varför turkos i alla tider varit populär till smycken och inredning lång tid tillbaka i historien.

Fototapeter med turkos

I Photowalls urval av turkosa fototapeter hittar du allt från tropiska stränder, turkosblå istappar och Brooklyn Bridge i turkos med nattsvart bakgrund. Är du personen som bara älskar tropiska miljöer och drömmer dig bort till värmen, ja då är valet självklart. Trivs du bättre i stora städer ute i nattvimlet, så kanske du väljer ett annat motiv. Vi har till och med fototapeter i turkost med riktigt snygga Star Wars-motiv. Med andra ord, gillar du turkost kommer Ta tid och se igenom vårt sortiment med turkosa fototapeter för att hitta rätt motiv för dina väggar. Vi är säkra på att du kommer hitta något du gillar hos oss.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.