Vildblommor Foder Leden - Silver Lavendel - Tapet - Vardagsrum

303

motiv

Lila fototapeter

När man frågar människor om vilken deras favoritfärg är kommer många säga antingen röd eller blå. Om man slår ihop dessa två färger får man fram en tredje populär färg, nämligen lila.Läs mer I Europa associerar vi ofta den här fina färgen med Kunglighet, magi och mystik och det är inte speciellt konstigt eftersom att lila besitter en stark dragningskraft och mystik som är svår att sätta fingret på.

Lila fototapet är en trendig färg

Eftersom att lila är en så pass allsidig färg tack vare dess alla olika nyanser kan man använda den i nästan varje rum i sitt hem, framförallt i form av en fototapet, och det är säkert en av anledningarna till att just lila förutspåddes bli den nya trendigaste färgen för 2017 och visst blev det så. Den dyker upp på fler och fler ställen och det känns verkligen som att den ligger rätt i tiden. En väldigt ljus variant av lila har tagit den ljusrosa färgens plats som stark kandidat för det nya barnrummet. Det är en mjuk färg som skapar lugn och den är inte på något sätt ansträngande för ögonen att titta på. Att sedan kombinera den här ljusa nyansen av lila med en ljusgrå eller beigegrå gör ditt käre barns rum ännu mer fridfullt och trivsamt. När man under det senaste året använd lila som färg i mer vuxna utrymmen så som vardagsrummet eller hemmakontoret har det allt som oftast valts en fototapet med en mörkare typ av lila. Detta för att skapa ett mer sobert och stimulerande intryck. Hemligheten för att lyckas få in en bra lila färg i ett vardagsrum är att hitta den nyansen som passar ditt vardagsrum absolut bäst i enligt dig. Lila är en så pass personlig färg att det verkligen blir svårt att bestämma vilken som är rätt nyans och vilken som är fel nyans för dig och ditt utrymme. I ett rum med lågt ljusintag kan en mörk nyans av lila framstå som mörkare än vad den faktiskt är, samtidigt som en ljus lila i ett rum med stort ljusintag nästan kan bli lite vit. Därför blir det extra viktigt att ta hänsyn till det enskilda rummets ljusinsläpp när man väljer att använda sig av en lila fototapet som den huvudsakliga färgen på väggen.

Planera för en lila fototapet

När man har kommit överens med sig själv om vilken som är den absolut bästa nyansen av lila för rummet man vill förvandla så är det verkligen enkelt att skapa mästerverk. Om du valt att gå i en mörkare variant av lila, ungefär som i fototapeterna ”Magenta” eller ”magenta – big” då kan du välja att använda mörka toner av andra färger för att diskret framhäva den tapeten ytterligare. Mörka färger som gråblå eller mörkgrönt kommer att se effektfullt ut, samtidigt som en brunare färg kommer att få rummet att se mer sobert ut. Kanske är en kombination av alla de färgerna det absolut bästa alternativet för rummet i fråga? Om man valt en ljusare lila tycker vi på Photowall att det blir otroligt stilfullt om man blandar in ännu ljusare färger i rummet, gärna vitt eller ljusgrått. Det kommer att få hela utrymmet att kännas luftigare vilket i sin tur gör det väldigt enkelt att slappna av i. Därför är de ljuslila alternativet av fototapet något som fungerar väldigt bra i ett sovrum. När det handlar om just sovrum är det viktigt däremot att inte enbart använda sig av väldigt ljusa färger och nyanser. Ett alldeles för ljust sovrum kan få saker i rummet att nästan se ut som om de svävar, vilket gör att dina ögon behöver anstränga sig mer än vanligt. Att då välja att bryta av ljuset med vackra mörka träramar eller en riktigt snygg sängram kommer vara ett riktigt bra val.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.