Gula tapeter

Gul inredning kan vara kraftfull, mjuk eller murrig och går att kombinera med fler basfärger än många tror. Gult på väggen med rätt kombination av inredning är supersnyggt och tidlöstLäs mer! Gult är en färg som symboliserar kreativitet, ungdomlighet, solsken och nyfikenhet i våra västerländska kulturer. Även om det finns kulturella skillnader mellan färgsymbolik så är det svårt att inte tycka att gul är en uppiggande färg som man blir glad av. Gul hör inte till den vanligaste inredningsfärgen, men varför ska man följa strömmen. Om du är en person som vågar lite mer och inte är rädd för att sticka ut, är gula väggar kanske din grej?

Gul halltapet ger stort intryck

Gult är en färg som sänder positiva signaler och skapar glädje på väggarna i ditt hem. Gult är en färg som reflekterar mycket ljus. Beroende på vilken gul nyans du väljer kommer olika mycket ljus fylla upp rummet. I ett rum utan fönster som eller med små fönster kan en kraftfull gul färg skapa känslan av att rummet är större och bättre upplyst. Det passar till exempel väldigt bra i en hall, eller ett annat mindre rum. Till exempel är Bambu-Yellow från Acne JR en supersnygg tapet att liva upp hallen med.

Gul tapet i sovrummet

Är du en person som älskar när morgonljuset fyller sovrummet när du vaknar och så kan ett gult sovrum påminna om sommaren och ge dig en extra energi på morgonen. Vill du förstärka sommarkänslan ser du till att ha några gröna växter i sovrummet. I sovrummet kan en ljusgul tapet passa bra om rummet har fönster som släpper in mycket ljus på morgonen. Då vaknar du i en ombonad miljö som känns fräsch och pigg. Tänk bara på att du har en riktigt bra och tät rullgardin, framför allt på sommarhalvåret, om du tycker det är svårt att somna om rummet inte är helt mörkt.

Gul tapet i köket

Traditionellt är gul en färg som passar bra till kök. Ska du göra nytt i köket kan du titta lite extra på våra gula tegelmotiv. Att sätta nytt kakel i köket är både kostsamt, svårt och tidskrävande. Att i stället tapetsera med tegelmotiv kommer ge ett fantastiskt lyft för intrycket i köket. Om man sen tröttnar efter några år så är det bara att byta ut. Kolla in tapeten Tegel-Yellow från Acne JR som ett alternativ till köket.

Gula tapeter i vardagsrummet

Gult på väggarna passar bra tillsammans med flera helt olika färger, vilket gör gult till en mycket mer flexibel tapetfärg än vad många tror. Ett tillfälle där det är väldigt snyggt med gula väggar är om du har mörkbruna hyllor, skåp, matbord eller byråer. Välj då gärna en lite kraftfullare gul till väggarna. Gult tillsammans med vit eller gräddvit som basfärg får alltid ett rum att se större ut. Om du bor i en mindre lägenhet eller har en liten hall så är det här ett smart inredningstips, förutsatt att du känner att gult är en färg som passar din personliga stil.

Gult och grått i inredning är en fullträff

Gult tillsammans med grått är en erkänt snygg kombination som går att variera på många sätt. Grå väggar tillsammans med en gul fondvägg. Gula mönstrade tapeter med en grå soffa och grått golv. En enkel men träffsäker inredning är att kombinera grå gardiner med gula väggar. Sedan balansera upp det med svarta lampor och svarta bord. En gul tapet med blommor som går i grå toner som du kan hitta i flera varianter på hos oss. Ett tips är tapeten Sophias Flowers-Yellow från WA-Collection. Det är ett kraftfullt motiv med gula blommor mot en grå vägg. Riktigt snyggt för den som tycker om att ta ut svängarna och gärna gör ett avtryck.

Produktinformation
  • Visar 1-68 av 68 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.