Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Skog - Tapet - Barnrum

481

motiv

Gröna tapeter

Pastellgrön, mörkgrön, rutig eller grön och vit randig tapet? Det är bara en bråkdel av vad du kan välja på. Hos oss hittar du ett stort utbud av gröna desgintapeter med motiv och mönLäs merster inspirerade av natur, street, och konst.

Naturens harmoniska bas

För många av oss är grönt naturens primära färg och det sägs att den har en lugnande effekt, grönt skapar harmoni. Ur ett historiskt perspektiv är vi människor skapta för ett liv nära naturen. Det är bara på senare år som vi byggt våra hem i lägenheter och hus i stora städer. Det finns flera forskningsstudier som pekar på att vår puls och blodtryck går ner när vi vistas ute i naturen. I Japan finns det något som heter ”Shinrin-yoku”. Direkt översatt betyder det ”skogsbada” och det handlar om att ta in naturen. Kanske är de inte en så dum idé att ha en tapet med grönt mönster i hemmet. I alla fall om du känner en dragning till naturen.

Grönt är den färg som är lättast för våra ögon att processa

Har du tänkt på varför glasögon för mörkerseende som militärer använder visar en grön bild? Det är ingen slump, utan beror helt enkelt på att ljusets väglängd som ger den gröna färgen är enklast för oss att processa och urskilja mönster från. Om det har ett samband med att vi människor under hundra tusentalsår har tränat på att urskilja nyanser i naturen låter vi vara osagt, men det kanske inte är en så långsökt tanke.

Klorofyll ger färg åt naturen

Kanske kommer du ihåg det du lärde dig på skolans biologilektioner om växternas fotosyntes. Det är en smått häpnadsväckande process där växten omvandlar vatten, koldioxid och energin från solen till syre och druvsocker. Växterna renar bokstavligt talat vår luft. En bra anledning att visa respekt för naturen och till att ha växter i sitt hem. Ämnet som ger växter sin gröna färg heter klorofyll och är en viktig del av fotosyntesen.

Mintgrön tapet är elegant och stilrent

Man måste ju inte bara tänka på naturen när man pratar om grön inredning. Mintgrönt är ingen vanlig färg i naturen, men det är ju fortfarande grönt. Och ack så snyggt det är tillsammans med läder och möbler i ek. Vi har ett flertal mintgröna tapeter med snygga mönster i vår kollektion som du inte får missa!

Färgen av ärgat koppar på tapet

Koppar har varit en stark inredningstrend världen över under en längre period nu. Det är många som kanske inte vet att när koppar ärgar blir det grönt. Frihetsgudinnan på Manhattan är inte målad, utan det är ärgad koppar som ger den karakteristiska färgen. Koppartaken i gamla stan i Stockholm är ett annat bra exempel. Det är riktigt snyggt att leka med olika nyanser av grönt i sin inredning, både på väggar, med växter och i naturligt gröna material, som till exempel ärgad koppar.

Tapet med vattenfärg i gröna toner

Du har väl inte missat tapetmotiv med vattenfärg. Låt dina väggar skapa känslan av en akvarellmålning. Den här trenden är här för att stanna ett bra tag till. Dova gröna toner i ett abstrakt akvarellmönster är hur snyggt som helst! Kolla in vår tapet Watercolour Green från Lemon så förstår du precis vad vi menar. Det finns lika många anledningar att inreda med gröna tapeter som det finns inredare. Det viktigaste är självklart att du hittar din gröna tapet som matchar din stil. Vi är säkra på att du ska hitta rätt motiv hos oss oavsett om det är stora gröna blad du vill ha på väggen, eller ett mintgrönt mönster.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.