Gröna tapeter

Vill du ha pastellgröna, mörkgröna, grönrutiga tapeter eller grönvitrandiga tapeter? Det är bara en bråkdel av vad du kan välja mellan. Vi har ett brett utbud av gröna designtapeter mLäs mered motiv och mönster inspirerade av natur, konst och stadsliv.

Naturens harmoniska bas

För många av oss är grönt naturens grundfärg, och det sägs att den har en lugnande effekt. Grönt skapar harmoni. Ur ett historiskt perspektiv har människan utvecklats för ett liv nära naturen. Det är först på senare tid som vi har börjat bygga våra hem i lägenheter och hus i storstäderna. Ett flertal vetenskapliga studier visar att vår hjärtfrekvens och vårt blodtryck sjunker när vi vistas i naturen. I Japan finns det något som kallas shinrin-yoku". Den direkta översättningen är "skogsbad" och innebär att man fördjupar sig i naturen. Det kanske inte vore någon dålig idé att ha grönt mönstrade tapeter i ditt hem - om du känner dig dragen till naturen, vill säga.

Grönt är den lättaste färgen för våra ögon att bearbeta

Har du någonsin funderat på varför de mörkerseende glasögon som används av militären projicerar grönt ljus? Det är ingen tillfällighet, eftersom våglängden på det ljus som avger den gröna färgen är lättast för oss att bearbeta och urskilja mönster. Det är inte upp till oss att säga om detta hänger samman med det faktum att människan har övat sig på att skilja färgnyanser i naturen i hundratusentals år, men det är inte långsökt.

Khlorofyll färger natur

Kanske minns du dina biologilektioner i skolan om växters fotosyntes. Det är verkligen en fantastisk process där växter omvandlar vatten, koldioxid och energi från solen till syre och sockerarter. Växterna renar bokstavligen vår luft - en bra anledning att visa respekt för naturen och ha växter i ditt hem. Ämnet som ger växterna deras gröna färg kallas klorofyll och spelar en viktig roll i fotosyntesen.

Mintgröna tapeter är eleganta och snygga

Att prata om grön inredning behöver inte bara trolla fram naturen. Mintgrönt är inte en vanlig färg i naturen, men det är ändå grönt. Och den är helt underbar när den kombineras med läder och ekmöbler. Vi har ett antal mintgröna tapeter med snygga mönster i vår kollektion som du helt enkelt inte får missa!

Färgen på grönmögel på tapeter

Koppar har varit en stark inredningstrend runt om i världen ett tag nu. Många vet inte att koppar blir grönt när det vittrar. Frihetsgudinnan på Manhattan är inte målad - det är verdigris som ger den sin karakteristiska färg. Koppartaken i Gamla stan i Stockholm är ett annat bra exempel. Det ser underbart ut när du leker med olika gröna nyanser på väggarna, med växter och naturligt gröna material som grönt grönt.

Tapeter i gröna akvareller

Tapeter med akvarellmotiv är en trend som du inte får missa. Låt dina väggar skapa utseendet av en akvarellmålning. Det är en trend som är här för att stanna. Dämpade gröna toner i ett abstrakt akvarellmönster är fantastiskt vackra. Kolla in vår akvarellgrön från Lemon så ser du exakt vad vi menar. Det finns lika många anledningar att inreda med gröna tapeter som det finns inredningsarkitekter. Det viktigaste är förstås att hitta en grön tapet som matchar din stil. Vi är övertygade om att vi har rätt motiv för dig, oavsett om du letar efter stora gröna blad eller ett mintgrönt mönster till dina väggar.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.