Skog i dimma - Tapet - Sovrum

1499

motiv

Svartvita fototapeter

Det första lyckade fotot som någonsin tagits och även överlevt till denna dag togs år 1826 av den franska uppfinnare Joseph Nicéphore Niépce. Fotografiet heter ”La cour du domaine du Läs merGras” (Utsikten från fönstret i Le Gras) och det föreställer utsikten från Josephs arbetsrum som låg beläget i ett hus i staden Chalon-sur-Saône. Exponeringstiden var ungefär åtta timmar vilket gjorde att ljussättningen i fotografiet blev lite speciell, då solen under de här åtta timmarna hade ändrat position. Mycket har skett inom fotografi mellan åren 1826 och 2017, men någonting som inte har förändrats är vår fascination för svartvita bilder.

Vackert, stilrent och klassiskt med svartvit fototapet

Enkelheten med att blanda svarta och vita färger när man inreder ett rum gör rummet både vackert och spännande. Det finns en regel inom inredning som ofta följs vilket är att varje rum kan behöva någon typ av svart färg, och visst kan vi förstå den regeln. Svart färg är ett väldigt enkelt sätt att skapa en röd tråd mellan färgerna i ett rum vilket gör att man på en mindre yta kan använda sig av färger som i vanliga fall inte nödvändigtvis skulle fungera tillsammans. Den svarta färgen både bryter av och knyter ihop banden mellan olika färger på en och samma gång. Även om det är otroligt fint att inreda ett rum i enbart svart och vitt, så kan det för vissa vara skrämmande. Ett alldeles fantastiskt sätt att få in så mycket svart och vitt i rummet som möjligt utan att riskera att göra det fyrkantigt, är att blanda det med andra färger som besitter än högre grad av självsäkerhet och lyster. En svartvit vägg och möblemang i svarta och vita färger kommer lyftas otroligt mycket om man via kuddar, mattor, gardiner och andra tyger beblandar in färger som rosa, gul, röd och trendfärgen lila. Eftersom att den vackra svartvita väggen och dom självsäkert färgade tygerna lyfter fram och kompletterar varandra kommer det ge ditt nya rum en helt egen personlighet som kommer att vara svår att inte älska. Tapeter som ”Stockholm skyline black” och ”Weaving wood grey” kan vara perfekta att använda som bas för ditt inredande av vardagsrummet, och ”Ball through wall” kan vara ett fantastiskt alternativ för tonårsrummet.

Färgkombinationen som öppnar upp

Oavsett vad den faktiska storleken på rummet man inreder är, så kommer det alltid kännas och uppfattas som större när man använder kombinationen av dessa två färger som det primära färgvalet av ett rum. Ett stort vardagsrum kommer bli ännu större, en hall kommer att kännas välkomnande, och i ett mindre sovrum kommer hörnen att öppna upp sig på ett sätt man aldrig trodde var möjligt. Om väggen bakom sängen följer en mörkare ton av svartvitt som t.ex. fototapeten ”Pine Trunk bw”, kommer det bli otroligt fint med en mörk träbetsad sängram eller sängbord i samma bets. Om väggen bakom sängen har en ljusare svartvit nyans som innehåller en färgklick, likt fototapeten ”Julia Butterfly” så kommer en rökgrå sängram eller nattygsbord matcha med tapeten på en personlig nivå. I en hall, vill du antingen mötas av väldigt bestämda märka och varma färger för att få en omfamnande mottagande. Om du däremot är ute efter ett öppnande och upplyftande välkomnande när du kliver in genom dörren till ditt hem, är svart, vitt och grått väldigt bra färger. Ett ljust golv i kombination med tapeten ”Cuckoo’s nest” kommer få rummet att sväva på ett behagligt sätt, samtidigt som ett lite mörkare golv i kombination med fototapeten ”Norra Järnvägsgatan in mono” kommer vara ett lugnare inbjudande tack vare dom svarta färgerna i tapeten.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.