Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Akvarell - Höstkrydda - Tapet - Vardagsrum

58

motiv

Orange tapeter

Orange är en färg som få vågar sig på att använda när de tapetserar, kanske för att det är en färg fylld med energi. Men de som har provat att tapetsera med orange blir oftast riktigtLäs mer nöjda med resultatet av en rad olika anledningar. Inom färglära så är orange en kombination av rött och gult. Eller som några skulle påstå en kombination av energin som röd färg och glädje som gul färg.

Vad kan en orange tapet få för effekter?

Genom att sätta upp en orange tapet så kommer man kunna få ut ganska häftiga effekter av de som befinner sig i rummet. Studier visar att den orangefärgade färgen kan skapa fysiska effekter som ökad hunger, ökad aktivitetsförmåga, ökad socialisering, ökning i aspiration, stimulerad mental aktivitet, ökad syreförsörjning i hjärnan, ökad nöjdhet och ökad säkerhet. Orange hjälper också till med hjälp av beslutsfattande och ökar lycka, förtroende och förståelse. Orange som tapet används oftast i kreativa miljöer. Mediabyråer, arkitektkontor men även på restauranger kommer du hitta både dominanta inslag av orange eller detaljer som ska vara i fokus.

Orange som fondtapet

En av de vanligaste sätten att använda orange som tapet är att sätta upp den på en fondvägg. En orange vägg blir oftast den dominanta färgen i ett rum och drar till sig uppmärksamhet. Det kan vara riktigt smart att använda sig av en orange fondtapet om man vill att besökare ska bli uppmärksammade på en viss typ av objekt på den orange fondväggen. Orange är så intensiv och dominant i färgskalan vilket gör att fondväggen med en orange tapet räcker för att fylla. En av de häftigaste effekterna man kan få från en orange tapet är att använda den direkt på en vägg som antingen har solnedgång eller soluppgång. Det blir en intensiv och varm upplevelse för den som är i rummet eftersom det röda från solen förstärker den orangea tapeten när den reflekterar tillbaka solljuset i rummet.

Övrig inredning med orange tapet

Eftersom orange är en sådan intensiv färg så gäller det att planera för vilka färger som kommer finnas i rummet. Tapeten i orange kommer reflektera över orange ljus till övrig inredning så det gäller att använda sig av färger som inte skär sig med orange. Vanligt är att använda sig av vita väggar och en orange fondtapet. Det är ett smart val eftersom tapeten i orange kommer reflekteras på de vita väggarna och ge de en varmare känsla. Så det gäller att tänka till hur man ljussätter med i rummet för att tapeten i orange inte blir för dominant eller reflekterar på färger som ev. kan skära sig med orange.

Photowall har ett bra utbud med orange tapet

Vi på Photowall gillar tapeter i orange eftersom det ger liv och mycket energi åt rum. Vi vet att det kan vara lite utmanande med orange som färg men med lite planering så kommer du ett riktigt häftigt rum som ger dig ny energi och väcker kreativitet.

Produktinformation
  • Visar 1-58 av 58 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.