Orange tapeter

Orange tapeter ger liv åt ett rum. Orange är en färg som få vågar använda som tapet, kanske för att det är en färg som sprutar av energi. Men de som har provat att styla med orange taLäs merpet är oftast mycket nöjda med resultatet av flera anledningar. Färgen orange är en kombination av rött och gult - eller, som vissa skulle säga, av energin i rött och glädjen i gult.

Vilka effekter kan orange tapeter ha?

Häng upp orange tapeter och du kan se några imponerande effekter på alla som tillbringar tid i rummet. Studier visar att färgen orange kan ha observerbara fysiska effekter. Den ökar inte bara den fysiska aktiviteten och hungern utan även den mentala aktiviteten på grund av mer syre till hjärnan och ger en större känsla av tillfredsställelse och trygghet - för att inte tala om att den får folk att prata! Orange underlättar också beslutsfattande och ökar lycka, tillit och förståelse. Orange används ofta som tapet i kreativa miljöer som mediebyråer och arkitektkontor, men även på restauranger, alla dessa platser där du hittar orange som dominerande färg eller framträdande accentfärg.

Orange som accent tapet

En av de vanligaste användningsområdena för orange tapeter är som accentvägg. En orange vägg blir ofta den dominerande färgen i ett rum och drar till sig blicken. Ett smart knep är att använda orange accenttapet och visa vissa typer av föremål mot den för att få dem att verkligen sticka ut. Orange är så intensivt och dominerande på färgskalan att en accentvägg med orange tapet räcker för att ta över ett helt rum. En av de mest slående effekterna är att använda orange tapet på en vägg som fångar antingen soluppgången eller solnedgången. Detta skapar en varm och intensiv upplevelse för alla i rummet eftersom solens rött förstärks av den orange tapeten när den reflekterar solljuset tillbaka in i rummet.

Andra sätt att styla med orange tapeter

De andra färgerna i rummet behöver planeras noggrant eftersom orange är en så intensiv färg. Orange tapet kommer att reflektera orange ljus på resten av din inredning, så du måste välja färger som inte krockar med orange. Det är vanligt att välja vita väggar till en orange accenttapet, vilket är förnuftigt eftersom den orange tapeten reflekterar på de vita väggarna och ger dem en varmare känsla. Ljuskällorna i rummet kommer också att kräva lite eftertanke så att den orangea tapeten inte blir för dominerande eller reflekterar på färger som kan krocka med orange.

Photowall har ett brett utbud av orange tapeter

. Vi på Photowall gillar orange tapeter eftersom de ger rummen liv och massor av energi. Vi vet att det kan vara lite skrämmande att använda orange som tapetfärg, men med lite planering kan du också skapa ett fantastiskt rum som ger energi och inspirerar till kreativitet.
Produktinformation
  • Visar 1-60 av 60 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.