Ballonger Bonanza - Tapet - Barnrum

491

motiv

Blå tapeter

Blått är flott brukar det heta, kanske är det inte så konstigt. Blått är nämligen de flesta människors favoritfärg världen över. Vem älskar inte den när himlen är klarblå eller den blLäs merå färgen från havet. Blått i naturen ger oss många positiva associationer, så varför inte låta blått ta plats i vår inredning. Det sägs att blå rum har en lugnande effekt på oss människor. Därför kan blå tapeter passa bra i sovrummet om man har svårt att somna om nätterna. Lyft gärna in några gröna växter i sovrummet för att skapa en ännu lugnare miljö. De kommer harmonisera utmärkt med den blå tapeten.

Blått är enkel att kombinera med andra färger

Blått är inte bara snyggt som primärfärg i ett rum, den går mycket bra att kombinera med många andra sekundära färger. Tänk så här - dina tapeter kommer du inte byta ut så ofta. Det är enklare att byta ut annan inredning. Är du en person som gillar variation och ombyte men ändå vill ha lite färg på väggen, är blå tapeter ett smart drag. Man behöver inte göra det så komplicerat heller för att ge ett rum ett lyft. Tänk bara hur du kan variera intrycket av ett sovrum, genom att bara byta överkast på sängen. Ta ut svängarna och gör ett kraftfullt intryck med orangea inredningsdetaljer mot din blå tapet eller ge rummet ett harmoniskt intryck med mycket vitt och gröna växter tillsammans med den blå tapeten. Du kan säkert föreställa dig flera olika varianter på hur just du skulle kunna matcha blå tapeter med något snyggt.

Blå akvarell eller bläckfläckar som tapet

Du har väl inte missat trenden med vattenfärg eller bläck på tapeten? Det är kanske en av de starkaste och mest kraftfulla tapettrenderna de senaste åren, och den ser inte ut att försvinna. Mönstret är både utmanande och elegant. Det här är ingen gammal trend som kommer tillbaka och återanvänd, utan något nytt och modernt som gör sitt avtryck. Det här mönstret kommet troligtvis bli en klassiker från den här tidsandan när man blickar tillbaka om trettio år. Ska du bygga en modern inredning så bör du titta lite extra på de här blå tapeterna.

Blå tapeter + trägolv = sant

Finns det någon snyggare matchning än blå väggar tillsamman med ett ljust till mellanljust trägolv? Den här kombinationen är riktigt snygg och tidlös. Har du ett snyggt trägolv och vill lyfta känslan i rummet ska du definitivt överväga blå tapeter. Vill du inte att väggarna ska bli för dominanta väljer du en mönstrad tapet med inslag av vitt eller någon annan ljusare ton.

Lite kul kuriosa om färgen blå

Du känner säkert till Bluetooth i din elektronik. Är inte det ett märkligt namn på trådlös överföring mellan tekniska enheter? Egentligen var det ett arbetsnamn från början när man utvecklade Bluethooth, som sedan fick bli kvar. Inspirationen kommer från den danske kungen Harald Blåtand, som mellan 950-986-talet enade en stor del av Norden. Men varför skulle någon kallas för Blåtand över huvud taget? På den här tiden i svenska språket användes ordet blå även för att beskriva svart. Så Harald Svarttand kanske hade varit mer rimligt med dagens betydelse av orden. Ordet blå med dess nuvarande betydelse har vandrat in från Frankrike, via England, till Norden på 1200-talet.

Historiskt en mycket exklusiv och dyr färg

Blå var verkligen ingen vanlig färg förr i tiden. Till en början tillverkade man blå färg genom att krossa mineralet Lapis lazuli. Det var så pass ovanligt att det kostade lika mycket som guld. Det var så sent som på slutet av 1800-talet som man började tillverka syntetiska blå färger som blev överkomliga i pris. Nu vet du lite mer om färgen blå.

Stort sortiment

Självklart har vi ett stort sortiment blå tapeter. Ta dig lite tid och se igenom våra motiv. Vi är säkra på att du kommer hitta något som du kommer att trivas med i många år framöver.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.