Blå tapeter

Blått är inte en färg som man plockar fram ur det blå. Över hela världen är blått de flesta människors favoritfärg. Vem älskar inte en klarblå himmel eller ett skimrande blått hav? BlLäs merått i naturen har många positiva associationer - så varför inte välja blått i din inredning? Blå rum sägs ha en lugnande effekt på människor. Det betyder att du kan försöka utforma ditt sovrum med blå tapeter om du har svårt att somna. Lägg in några gröna växter för att göra ditt sovrum ännu mer lugnande. De kommer att harmonisera utmärkt med den blå tapeten.

Blått är lätt att kombinera med andra färger

Blått är inte bara snyggt som primärfärg i ett rum, det fungerar också bra när det kombineras med många andra sekundära färger. Tänk på det så här: du kommer troligen inte att byta ut din tapet ofta. Det är lättare att byta ut annan inredning. Blå tapeter är ett smart drag om du är typen som gillar variation och förändring, men ändå föredrar lite färg på väggarna. Du behöver inte heller överkomplicera saker och ting för att ge ditt rum en ansiktslyftning. Tänk bara på hur mycket du kan ändra känslan i ett sovrum bara genom att byta sängöverkast. Dra ut på det hela och skapa ett kraftfullt intryck med orange stildetaljer som passar till din blå tapet, eller ge rummet en harmonisk känsla genom att lägga till gröna krukväxter och massor av vita detaljer som passar till den blå tapeten. Du har säkert hur många idéer som helst för hur du kan matcha blå tapeter med något som ser bra ut.

Blå akvarell eller bläckfläckar som tapeter

Det är svårt att missa den senaste trenden med akvarell- eller bläckfläckstapeter. Det är en av de starkaste och mest kraftfulla tapettrenderna de senaste åren, och den verkar inte vara på väg bort. Sådana mönster är både utmanande och eleganta. Detta är inte en gammal trend som gör comeback - det är något helt nytt och modernt som sätter sin prägel. Om trettio år kommer det förmodligen att ses som vår tids klassiker. Du bör ta en extra titt på dessa blå tapeter om du är ute efter en modern look.

Blå tapet + trägolv = en match made in heaven

Det finns ingen bättre matchning än blå väggar med ett ljust trägolv. Det är en underbar och tidlös kombination. Du bör definitivt överväga blå tapeter om du har ett vackert trägolv och vill framhäva stämningen i rummet. Om du inte vill att väggarna ska vara alltför dominerande kan du satsa på mönstrade tapeter med inslag av vitt eller en annan ljusare ton.

Skojiga fakta om färgen blått

Du har säkert stött på bluetooth i din elektronik. Det är ett märkligt namn för trådlös överföring mellan elektroniska apparater, eller hur? Egentligen var det ursprungligen arbetsnamnet när Bluetooth höll på att utvecklas - ett namn som fastnade. Det inspirerades av Danmarks kung Harald Blåtand, som förenade stora delar av Skandinavien mellan 950 och 986. Men varför i all världen skulle någon heta Bluetooth från början? På den tiden användes ordet blått också för att beskriva svart på de skandinaviska språken. Så Harald Blacktooth skulle ha varit mer logiskt, med tanke på ordets nuvarande användning. Ordet blått i sin nuvarande betydelse kom till Skandinavien från Frankrike, via England, på 1200-talet.

Historiskt sett en mycket exklusiv och dyr färg

. Blått var allt annat än en vanlig färg förr i tiden. Färgen blå framställdes ursprungligen genom att krossa ett mineral som kallades lapis lazuli. Det var så sällsynt att det kostade lika mycket som guld. Det var inte förrän i slutet av 1800-talet som vi började producera syntetiska blå färger, vilket gjorde dem överkomliga. Nu vet du lite mer om den blå färgen.

Bredt sortiment

Naturligtvis har vi ett brett utbud av blå tapeter. Ta dig lite tid och titta igenom våra motiv. Vi är övertygade om att du kommer att hitta något som du kan njuta av i många år framöver.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor