Äventyr på cykel - Tapet - Babyrum

559

motiv

Bruna fototapeter

Flitigt använt av alla från de antika grekerna till Leonardo Da Vinci. Häll ner rätt mängder av röd, svart och gul färg eller röd, gul och blå färg i en skål och rör om. Vad händerLäs mer? Jo, dessa tre färger har slagits samman till en enda färg – brun. Människan har använt sig av denna lugna färg under tio tusentals år och till en början använde man sig av pigmentet Umbra som fick sin bruna färg tack vare dess höga innehåll av järnoxid och manganoxid. Senare under den grekiska antiken utvanns ett nytt brunrött pigment från en viss typ av bläckfiskar. Detta pigment användes bland annat av konstnärerna Leonardo Da Vinci och Raphael under renässansen, och det används faktiskt fortfarande än idag av vår tids konstnärer.

Hur en brun fototapet rummet och oss som människor?

Stabilitet, lugn, ärlighet, värme, elegans och säkerhet är några av de många olika sakerna som färgen brun symboliserar, och vi på Photowall tror att de allra flesta kan skriva under på att en kombination av några av dessa är en nödvändighet i många människors liv. Därför känns det för oss helt naturligt och rimligt att med hjälp av färgen brun ta in några av dessa i våra hem, till exempel genom en fototapet. Brun som färg är varken dramatisk eller skrikig och kräver därför inte mycket av strålkastarljuset. Det är färgen som ligger vackert i bakgrunden i all natur omkring oss, men när dess vackra årstid hösten sakta smyger på mot slutet av året så blir vi aldrig överrumplade eller chockerade. Lugnet som färgen för med sig gör att den aldrig känns påfrestande för varken våra ögon eller för vårt inre lugn, och oavsett hur intensiv färgen blir och oavsett hur mycket den tar över så kommer den aldrig ta över för mycket. Det är en förstående färg som tack vare sin temperatur alltid kommer att omfamna dig som en god vän, oavsett vilket humör du är på.

Konsten att inreda med en brun fototapet

Oavsett om du föredrar lugnet från lantlig inredning, stabiliteten från modern och tidlös inredning eller känslan från bohemisk inredning så kommer färgen brun alltid att finnas i en ton som passar just precis dig. Beroende på hur ljuset ligger i rummet du vill förvandla till någonting nytt kommer de olika nyanserna av brunt att uppfattas olika. Vissa nyanser kan ibland få en sval och gråaktig men ändå mysig och varm ton vilket gör den väldigt enkel att inreda kring och tillsammans med, samtidigt som andra nyanser av brunt kan bli kompakta, självsäkra och nästan guldiga. Den karamelliga bruna färgen är en favorit hos många, och så konstigt är nog inte det. Den är mörk nog för att lämna ett ordentligt avtryck i rummet, men inte så mörkt att den gör att rummet känns murrigt och ängsligt. Den karamellbruna färgen gör sig absolut bäst i ett rum omringat med mörkröda, klargröna och orangea detaljer. ”Retro Circles” är en av våra fototapeter som utrycker den karamellbruna färgen på ett lämpligt sätt. Om du känner för en ännu mer mångsidig brun tapet som ser ut att leka med nästan oändligt många toner och nyanser är vår fototapet ”Geometric_spice_I” en annan riktig favorit för oss här på Photowall. Om du vill få ett rum att utstråla värme och stabilitet, eller bara vill ge det en stabil grund att låta de övriga detaljerna i din inredning att växa i, är en brun fototapet verkligen någonting du ska ha i åtanke. Allsidigheten hos den bruna färgen är en av dess absoluta styrkor som gör att du kan använda den precis vart som helst i ditt hem i allt från det välbesökta vardagsrummet, det stimulerande arbetsrummet och ända till din diskret dolda walk in closet. Vi tycker verkligen att brun är en fantastisk färg.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.