Orange fototapeter

Apelsin på engelska och apelsin på franska, det är orange det. Det är faktiskt därför som den här spektakulära och självsäkra färgen fått just det namnet i det svenska språket – på grLäs merund av apelsinen. Det är en stark gulröd färg som lika gärna hade kunnat kallas för brandgul, och det gör den också, om än ytterst sällan. Till skillnad från många andra av de vanligaste färgerna vi har idag så har orange använts flitigt och medvetet under en relativt kort tid. Det var inte förrän i forntida Egypten vi människor började använda den för att måla och dekorera vår omgivning. ”Forntida Egypten”, det låter som att det var för flera tusen år sen, och det är helt korrekt. Men för att ge det någonting att mäta emot kan vi berätta att vid den punkten i tidslinjen hade vi använt färgerna svart och brun för liknande ändamål i ungefär 10.000 år. En sak som orange har gemensamt med nästan alla färger är att beroende på vart i världen och vilken kultur man tillhör betyder och förknippas färgen med olika saker. Inom buddhismen står den för klarhet och briljans, i china symboliserar den förändring och här i Europa och andra stora delar av västvärlden symboliserar den underhållning och att ha roligt.

Orange fototapet är mycket energi och kreativitet

Ett helt rum täckt av enbart orange kan både låta och uppfattas som ganska skrämmande, och det är på grund av den här spännande färgens lysande styrka. Även i mörkret lyckas den på ett fascinerande sätt ta sig fram och det är faktiskt den av alla färger som syns bäst i väldigt svagt ljus. Alla färger har olika styrkor och svagheter och så länge man är medveten om vilka de svagheterna och styrkorna är det näst intill omöjligt att misslyckas med sina färgval. En av den orangea färgens absolut största styrkor är att den finns överallt omkring oss i naturen på saker som vi anser vara någonting av det vackraste som finns och väldigt sällan på saker som vi uppfattar som någonting negativt, det gör att vi väldigt blir glada och uppiggade av den här glada men samtidigt fridfulla färgen. Föreställ dig en vacker solnedgång över vattnet under sommaren, eller alla de vackra löven som omringar oss på hösten. Båda de två fenomenen är någonting väldigt få, om ens någon av oss, förknippar någonting negativt med. Att ta in naturens och säsongernas tolkning av orange är därför någonting otroligt värdefullt att göra. Titta bara på våra fototapeter ”Orchid chaos - orange” och ”red and yellow leaves” så kommer du att direkt förstå vad vi menar.   Att skapa mer ljus och glädje i hemmet med hjälp av orange är någonting vi på Photowall verkligen slår ett hårt slag för. Om det är så att du fortfarande är lite skrämd och nervös över tanken av att använda den här näst intill magiska färgen i ditt hem så vill vi verkligen påminna dig om att det finns andra sätt att göra det på. Att placera ut små detaljer av orange är ett väldigt enkelt sätt att få in mer av den orangea färgen i rummet, men du kan också leka med tanken att använda en fototapet med inslag av orange på en av dina väggar. Titta bara på vår underbart fridfulla fototapet ”Northern sweden midnight sun” så kommer du förstå precis vad vi menar.

Kombinera orange fototapet med andra färger

Alla färger har minst ett par stycken färger som de trivs extra bra med, och orange är verkligen inget undantag. Kombinationen av orange och lila är någonting av det absolut mest lättsamma men samtidigt spännande som finns, fototapeterna ”Palm beach sundown” och ”Misty mountains” är två utmärkta exempel på det. En väldigt rofylld färgkombination är avslappnad grön och orange. Lek med tanken att ha fototapeten ”Sunbathing” i ditt sovrum så är vi på Photowall helt övertygade om att du kommer förstå precis vad vi menar!

Produktinformation