Sovrum

Behöver du råd om tapeter för ditt sovrum, platsen där du laddar upp och slappnar av? Här är våra bästa tips för att välja tapeter i sovrummet, styla möblerna och skapa en harmonisk bLäs merelysning. Våra dagar börjar och slutar i sovrummet, och många tänker på sitt sovrum som en tillflykt - ett utrymme för avkoppling efter en hektisk dag. Därför ska rummet vara perfekt harmoniskt och hjälpa dig att slappna av. Kanske vill du läsa en bok eller bara göra ingenting alls. Vårt råd är att styla för ett lugnande och avkopplande sovrum där du känner störst inre frid. Kom ihåg att vår sovrumsstil påverkar oss även när vi sover, så du bör välja sovrumstapeter i dämpade toner och inredning med mjuka linjer.

Vad ska inredningen och tapeten förmedla?

Det första steget när du stylar ditt sovrum är att tänka på vilken stämning och vilket utseende du vill att rummet ska förmedla. Se dig omkring för att få inspiration. Ett topptips är att följa intressanta Instagramkonton och bläddra i inredningstidningar. Ordna sedan dina favorittapeter, sovrumsmöbler, färger och former på en moodboard. Detta är ett utmärkt sätt att få en klar uppfattning om vad som fungerar bäst. Våga utforska nya färger eller sovrumstapetmotiv som du normalt inte skulle överväga för att se om de passar din stil. Det viktigaste är att du ska känna dig lycklig och helt hemma i det här rummet.

Inredningen av ett sovrum - vad du ska tänka på

Ett sovrum ska framför allt vara bekvämt och kännas helt harmoniskt. Om du kan placera din arbetsplats någon annanstans ska du göra det. Sängen är den viktigaste möblen i sovrummet, så ge den lite extra omtanke och uppmärksamhet. Välj en bekväm och skön madrass och addera en sänggavel för att skapa en ombonad känsla i sovrummet. Sätt din personliga prägel i sovrummet genom att skapa en egen sänggavel. Du kan bygga en från träplankor eller varför inte hänga din favorittapet över väggutrymmet bakom din säng? Välj en tapet med ett harmoniskt motiv som får dig att känna dig lugn, avslappnad och harmonisk.

Våra bästa tips för sovrumsbelysning

Belysningen är viktig för att få ett sovrum att kännas mysigt. Det bör ha praktisk, mysig och snygg belysning. Tänk på dina behov först när du planerar belysningen. Undvik lampor med ett starkt, kallt vitt ljus och satsa på varmare ljuskällor. Att använda riktade läslampor och en fjärrkontroll för rumsbelysningen är ett topptips. Om du har mörka tapeter ka du behöva flera ljuskällor, till exempel ljusslingor och dekorativa bordslampor.

Inredningsdesign och sovrumstapeter

Nu håller sovrummet äntligen på att ta form. Du har valt den stil du föredrar, testat madrassen och hittat den perfekta belysningen. Nu är det dags för styling och tapetsering. Mattan i sovrummet får gärna vara mjuk och fluffig, och kännas skön och bekväm att sätta ner fötterna på. Investera i plyschiga sängkläder av högsta kvalitet och komplettera med två till fem kuddar. Lägg till en touch av natur med gröna växter. Försök att hålla din sovplats fri från skärmar innan läggdags, för att minska stressen. Välj ett tapetmönster som du verkligen trivs med och älskar. Varma toner, som de beige och rosa nyanser som finns i tapetmotiven Marble 2.0 och Marble 2.0 Nude från Lilesadi fungerar perfekt. Det är lugnande att omge sig med ljusblå och ljusgröna tapeter också, till exempel Leaves, Flow Blue och Weaving Wood Cool Green från Scandinavian Surface. Dämpade gröna och grå tapetmönster är härliga på en sovrumsvägg, och om du väljer något mörkare och ännu mer dämpade nyanser kommer rummet att kännas både mysigare och mer fridfullt.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor