Sovrum

Behöver du råd om tapeter för ditt sovrum, platsen där du laddar upp och slappnar av? Här är våra bästa tips för att välja tapeter i sovrummet, styla möblerna och skapa en harmonisk bLäs merelysning. Våra dagar börjar och slutar i sovrummet, och många tänker på sitt sovrum som en tillflykt - ett utrymme för avkoppling efter en hektisk dag. Därför ska rummet vara perfekt harmoniskt och hjälpa dig att slappna av. Kanske vill du läsa en bok eller bara göra ingenting alls. Vårt råd är att styla för ett lugnande och avkopplande sovrum där du känner störst inre frid. Kom ihåg att vår sovrumsstil påverkar oss även när vi sover, så du bör välja sovrumstapeter i dämpade toner och inredning med mjuka linjer.

Vad ska inredningen och tapeten förmedla?

Det första steget när du stylar ditt sovrum är att tänka på vilken stämning och vilket utseende du vill att rummet ska förmedla. Se dig omkring för att få inspiration. Ett topptips är att följa intressanta Instagramkonton och bläddra i inredningstidningar. Ordna sedan dina favorittapeter, sovrumsmöbler, färger och former på en moodboard. Detta är ett utmärkt sätt att få en klar uppfattning om vad som fungerar bäst. Våga utforska nya färger eller sovrumstapetmotiv som du normalt inte skulle överväga för att se om de passar din stil. Det viktigaste är att du ska känna dig lycklig och helt hemma i det här rummet.

Inredningen av ett sovrum - vad du ska tänka på

Ett sovrum ska framför allt vara bekvämt och kännas helt harmoniskt. Om du kan placera din arbetsplats någon annanstans ska du göra det. Flytta ut skrivbordet, datorn, pärmar och skrivmateriel. Sängen är rummets viktigaste möbel, så ge den lite extra uppmärksamhet. Testa madrasser tills du hittar en som passar dig, och välj en sänggavel som återspeglar din smak. Vårt råd för att skapa en personlig sänggavel är att göra din egen. Du kan bygga en från träplankor eller varför inte hänga din favorittapet över väggutrymmet bakom din säng? Välj en tapet med ett harmoniskt motiv som hjälper dig att slappna av. Placera sängen mot en vägg med utsikt över rummet och undvik att hänga dekoration över den för att få lugn och ro, annars kan det kännas omedvetet hotfullt. Kom slutligen ihåg att tänka på förvaring. Ett stökigt sovrum med kläder som ligger utspridda överallt drar energi från sovrummet.

Våra bästa tips för sovrumsbelysning

Belysningen är viktig för att få ett sovrum att kännas mysigt. Det bör ha praktisk, mysig och snygg belysning. Tänk på dina behov först när du planerar belysningen. Tänk verkligen på armaturerna och vilken typ av ljus de ger ut. Undvik lampor med ett starkt, kallt vitt ljus och satsa på varmare ljuskällor. Att använda riktade läslampor och en fjärrkontroll för rumsbelysningen är topptips. Detta är bra när din partner vill sova - du kan fortsätta läsa och släcka ljuset senare utan att lämna sängen. Den allmänna belysningen måste vara tillräckligt ljus för att du ska kunna klä på dig på morgonen och städa. Om du har mörka tapeter behöver du fler ljuskällor, till exempel snörljus och bordslampor.

Inredningsdesign och sovrumstapeter

Nu håller sovrummet äntligen på att ta form. Du har valt den stil du föredrar, testat madrassen och hittat den perfekta belysningen. Nu är det dags för styling och tapetsering. Lägg en mjuk matta under sängen och se till att den är tillräckligt stor för att sticka ut och omfamna dina kalla morgontassar. Investera i plyschiga sängkläder av högsta kvalitet och komplettera med två till fem kuddar. Lägg till en touch av natur med gröna växter. Det är också trevligt att ha en plats att sitta ner vid sidan av sängen, både för att läsa och för att ta en sista titt på telefonen eller datorn innan du släcker ljuset. Håll alltid din sovplats helt fri från skärmar för att minska stressen. I sovrummet är det viktigt att välja ett tapetmönster som du verkligen älskar. Varma toner, som de beige och rosa nyanser som finns i tapetmotiven Marble 2.0 och Marble 2.0 Nude från Lilesadi fungerar perfekt. Det är lugnande att omge sig med ljusblå och ljusgröna tapeter också, till exempel Leaves, Flow Blue och Weaving Wood Cool Green från Scandinavian Surface. Dämpade gröna och grå tapetmönster är härliga på en sovrumsvägg, och om du väljer något mörkare och ännu mer dämpade nyanser kommer rummet att kännas både mysigare och mer fridfullt.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.