Sovrum

136

motiv

Sovrum

Behöver du ​tapet​tips till sovrummet? Platsen där vi fyller på med ny energi och kopplar av. Här hittar du våra bästa tips, allt från sovrums​tapeter​, möbleringstips och harmonisk bLäs merelysning. Sovrummet är en plats där vi både inleder och avslutar våra dagar. För många ses rummet som hemmets fristad, där du kan koppla av efter en hektisk dag. Därför är det viktigt att rummet är harmoniskt och inbjuder till avslappning, kanske vill du kunna läsa en bok eller bara vara. Vårt bästa tips när du inreder ett sovrum är att skapa en stil där du trivs och som ger dig lugn och ro. Tänk också på att vi påverkas av ett rums inredning även när vi sover, välj därför sovrumstapeter i dova färger och inredning med mjuka linjer.

Vilken känsla vill du att inredningen och ​tapeter​na ska inge?

Ett första steg när du inreder ett sovrum är att fundera vilken känsla och stil rummet ska förmedla. Här kan du hämta inspiration från olika källor, vårt bästa tips är att börja följa Instagram-konton du gillar och bläddra i inredningsmagasin. Skapa sedan en moodboad där du samlar dina favorit​tapeter​, sovrumsmöbler, färger och former. Det hjälper dig att få en tydligare bild över det du gillar och där vågar du testa nya färger eller sovrums​tapeter​ som du är osäker om det faktiskt är din stil. Kom ihåg att det här är ett rum du ska trivas i – det är sovrummets viktigaste egenskap.

Möblera ett sovrum – vad ska du tänka på?

Utgå främst från att rummet ska vara mysigt och harmoniskt, har du möjlighet att undvika att ha arbetsplatsen i sovrummet – gör det. Flytta ut skrivbord, teknik, pärmar och papper. Här är det sängen som är rummets allra viktigaste möbel. Därför är det viktigt att ge den lite extra kärlek. Prova ut madrasser tills du hittar en som passar dig och välj en sänggavel du gillar. Vårt bästa tips för att få en personlig sänggavel är att skapa din egen. Du kan bygga en av träplankor eller varför inte ​tapet​sera ytan bakom sängen med din favorit​tapet​, men välj gärna ett harmoniskt ​tapet​motiv som hjälper dig att slappna av. Tänk också på att placera sängen mot väggen med uppsikt över rummet och häng ingen dekoration ovanför, det kan ditt undermedvetna uppfatta som hotfullt. Till sist, glöm inte bort förvaringen. Ett stökigt sovrum där det ligger kläder lite huller och buller är inte bra för sovrummets energi.

Våra bästa tips på belysning till sovrummet

För att skapa en mysig känsla i sovrummet är belysningen av största betydelse. Det behöver finnas både praktisk, mysig och dekorativ belysning. Utgå från dina behov när du planerar belysningen och tänk på vilka armaturer du väljer och vilket sken de ger. Undvik lampor med ett starkt, kallt och vitt sken och satsa på varmare ljuskällor. Riktbara läslampor och en fjärrkontroll till belysningen är vårt bästa tips. På sätt kan du fortsätta läsa om din partner vill sova och släcka ner alla rummets lampor när det är dags för alla sova, utan att lämna sängen. En bra allmänbelysning är bra när du klär dig på morgonen och när du städar. Har du mörka tapeter behöver du fler ljuskällor som till exempel ljusslingor och bordslampor.

Dekoration och sovrumstapeter

Nu börjar äntligen sovrummet ta form, du har valt vilken stil du tycker om, provat ut madrassen och hittat rätt belysning. Då börjar det vara dags att dekorera och varför inte tapetsera? Bjud in en mjuk matta och placera den under sängen, men låt en bit av den sticka fram så du har någonstans att ställa ner dina frusna morgonfötter. Investera i dova sängkläder i hög kvalitet, addera två till fem kuddar och dekorera med gröna växter. En plats att sitta på som inte är sängen är också bra, både till läsning och en sista titt i telefonen eller datorn innan du lägger dig – håll alltid sovplatsen helt teknikfri för att minska stressen. När det kommer till tapet i sovrummet är det viktigt att välja ett mönster du gillar lite extra. Varma toner som beige och rosa som syns i tapetmotiven Marble 2.0 och Marble 2.0 Nude från Lilesadi funkar fint. Passande är också ljusblå och ljusgröna lugnande tapeter som exemeplvis Leaves, Flow Blue och Weaving Wood Cool Green från Scandinavian Surface. Dova gröna och grå tapetmönster är också fina att bjuda in på väggen och går du mot en lite mörkare och dovare färgskala blir rummet både mer ombonat och rofyllt.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.