Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Gyllene dagen turkos - Tapet - Vardagsrum

80

motiv

Turkosa tapeter

Namnet kommer från halvädelstenen turkos. Färgen turkos varierar mellan blått och grönt. Den symboliserar healing, tålamod, lugn, harmoni, balans. Och eftersom turkos är just blandninLäs mergen mellan blått som symboliserar sanningen, ärligheten, inspirationen och kreativiteten, liksom med lugnet, introspektionen, ensamheten, kyligheten och allvarsamheten och grönt som i sin tur symboliserar tillväxt, bot, överflöd, välstånd, freden, glädjen, samverkan och harmonin medför det såklart att du erhåller båda färgernas positiva egenskaper när du väljer att tapetsera med turkos.

Trendigt med turkos

Genom att välja turkos tapet eller en tapet med turkosa detaljer ger rummet en fräsch känsla. Färgen har en lugnande och rogivande effekt. Turkosa tapeter är en av årets trendfärger. Turkosa tapeter passar utmärkt i ett barnrum, men även till det vuxna sovrummet. Ett tips är att använda turkosa tapeter som fondvägg och använda turkosa inredningsdetaljer för en skön enhetlig känsla. En fräsch turkos tapet har stor potential att blandas med andra varma toner men även kalla toner då helst i en minimalistisk miljö. Prova att kombinera en turkos tapet med inredningsdetaljer i guld, en av de senaste trenderna som vi ser mycket av i populära inredningsmagasin. Eller varför inte välja en turkos tapet med inslag av detaljer i guld. Andra färger som passar en turkos tapet är självklart vit, men även fräscha toner av lime och citron. Använd gärna turkos tillsammans med varma toner av trämaterial.

Det är enkelt att inreda med turkosa tapeter

Varför inte inreda ditt badrum i turkosa tapeter. Det ger en varm, fräsch och ombonad känsla som påminner om tropiska miljöer. Dekorera rummet med gröna växter för att framhäva den exotiska känslan i turkos. Skönheten i turkosa tapeter påverkas även på hur ljuset faller i rummet och rummets övriga färger såsom möbler, tavlor, lampor etc. Ska du använda en turkos tapet som fondtapet ska du tänka på vilken vägg du tapetserar beroende på rummets storlek, placering av fönster samt väderstreck. Har rummet fönster i norrläge kan det vara en fördel att välja en turkos tapet med varma toner för att minimera den kalla känslan. Är rummet däremot i sydläge kan du både välja en varm turkos tapet men även en turkos tapet med kallar toner. För att få ut den optimala känslan av en fräsch turkos fondtapet ska den helst sättas upp på en annan vägg en den där fönster är placerade. Ett smart, enkelt och billigt inredningstips är att tapetsera möbler med en turkos tapet för att skapa den ultimata färgklicken i rummet.

Produktinformation
  • Visar 1-80 av 80 motiv

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.