Vävning Trä Cool Grön - Tapet - Vardagsrum

100

motiv

Halltapeter

Hallen är det rum som sätter tonen på resten av ditt hem. Det är också ett rum som ofta är ganska litet till ytan, men där mycket saker ska få plats, allt från kläder och skor till fLäs merörvaring av paraplyer, mössor och vantar. Här hittar du våra bästa tips på smart förvaring, vilka halltapeter som får hallen att kännas större och hur du får ytan mer personlig. När du kommer hem efter en lång arbetsdag är hallen det första du ser. Det är också det första rummet dina vänner möts av när de kommer på besök. Därför att det viktigt att den tillsammans med halltapeten känns välkomnande och personlig. Du kan också använda rummet som ett titthål och låta det avslöja för dina gäster vilken stil du har i resten av hemmet. Steg ett när du ska göra om i hallen är att funderar på vilken känsla du får när du kommer hem. Blir du glad att kliva in i hallen, upplever du hallen som mörk eller ljus, känns det stökigt eller trångt? Utifrån det kan du lättare skapa en bild av vad det är du vill förändra, känns ytan till exempel stökig är förvaring något att tänka på. Upplever du den som trång är det kanske en ny halltapet som går i ljusa färger du ska satsa på.

Anpassa hallinredningen efter behov och kvadratmetrar

Hur du möblerar din hall beror på vilken storlek den har och om den är lång och smal eller fyrkantig. Vilka behov du och din familj har är också av betydelse när du gör om. Börja därför med att göra en skiss för att se hur du kan använda utrymmet på bästa sätt. Har du en rymlig hall finns möjlighet att ha förvaring på golvet, till exempel en byrå som också går att sitta på när du tar på och av skorna. Eller korgar på golvet för förvaring. Är du däremot inte välsignad med allt för många kvadrat, är vårt bästa tips att tänka högt. Använd väggen som förvaring och sätt upp krokar och hyllor. Är hallen väldigt smal är runda mattor, en halltapet med vågräta mönster och stora speglar vårt bästa tips. En spegel är också perfekt om du vill slänga en sista blick på frisyren eller kläderna innan du går ut. Bor det barn hemma är det bra att tänka på att krokar för deras kläder är i en höjd som de själva når. På så sätt kan de enkelt hänga upp sina ytterkläder så att de finns till hands på morgonen när det är dags att gå till skolan. Det går också att fästa lådor och korgar i barnens höjd för deras mössor, vantar eller busskort. Vågar du ta ut svängarna när det kommer till tapetsering kan du låta de minsta i familjen vara med och välja tapetmotiv.

Hallbelysning – våra bästa tips

För att hallen ska kännas ljus och välkomnade är rätt belysning a och o. En snygg taklampa ger en bra allmänbelysning och utgör en fin detalj. Även om rummet inte är en plats för mys och läsning är stämningsbelysningen viktig för att göra det mer inbjudande. Satsa på vägglampor och ljusslingor om du har en liten yta. Annars funkar det lika bra med en lampa eller värmeljus på byrån. Har du en mörk halltapet eller en liten hall blir belysningen extra viktig.

Tapetmönster och inredning

Hallen är rummet där du vågar testa nytt, eftersom den ofta är mindre till ytan och ett rum du inte spenderar så mycket tid i så tröttnar du inte lika fort som i andra rum. Här kan du gå loss med färgstarka och stormönstrade halltapeter som livar upp eller en dörrmatta i härliga färger för att skapa ett mer ombonat intryck. Väljer du en tapet i en mörk färg är det fint att matcha med dova färger på hyllor och andra möbler. Det är också en plats där du kan vara kreativ med smarta lösningar. Att platsbygga en bänk som du kan sitta på och som samtidigt kan dölja familjens alla skor, eller tapetsera garderobens skjutdörr i ett härligt mönster som döljer både skridskor och skolväskor. Kom ihåg att skapa förvaring även för de små sakerna som nycklar, plånböcker och mobiltelefoner.

Tapetsera din hall på bästa sätt

Även om du i en hall vågar ha starka färger och stora mönster är det några saker att tänka på innan du väljer vilken halltapet du ska ha. Här är några tapettips:
  • Har du en mindre hall kan det vara bättre att välja en tapet i ljusa kalla färger så upplevs rummet lite större.
  • Ett annat sätt att få hallen att kännas större är sätta ränderna på tvären istället för på höjden.
  • Vill du däremot skapa rymd kan du välja en tapet med stående ränder och för att få ännu mer rymd är vårt bästa tips att måla golv- och taklister i samma ton som halltapeten.
  • Har du en hall med många kvadrat kan du gå loss med mörka färger och stora mönster, det skapar en mysig och välkomnande känsla.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.