Halltapeter

Hallen är det rum som sätter scenen för resten av hemmet. Den är ofta ganska liten när det gäller golvyta, men det bör ändå finnas plats för många saker - allt från kläder och skor tiLäs merll förvaring av paraplyer, mössor och vantar. Här är våra bästa tips för att hitta smarta förvaringslösningar, välja halltapeter för att få hallen att verka större och för att personifiera utrymmet på ett bra sätt. När du kommer hem efter en lång dag på jobbet är hallen det första utrymme du ser, och det första rummet dina vänner ser när de kommer på besök. Därför är det viktigt att både hallen och halltapeten känns välkomnande och personlig. Du kan använda rummet som en smygpremiär för att avslöja för gästerna vilken stil du har i resten av ditt hem. Det första steget när du restylerar din hall är att tänka på den känsla du vill ha när du kommer hem. Känner du dig glad när du går in i hallen? Verkar den ljus eller mörk? Känns det rörigt eller trångt? Utifrån detta är det lättare att få en uppfattning om vad du kan behöva ändra. Du bör till exempel överväga förvaring om området känns rörigt. Och om det känns trångt bör du överväga att investera i några nya, ljusa halltapeter.

Styla hallen efter dina behov och dess storlek

. Vilka möbler du bör välja för din hall beror på dess storlek och om den är lång och smal eller fyrkantig. Dina och din familjs behov är också viktiga. Börja med att göra en skiss för att se hur du kan använda utrymmet på bästa sätt. Om du har en rymlig hall kan förvaringen ligga på golvet, till exempel i en skobänk som du också kan sitta på när du tar av dig skorna. Eller så kan du ha korgar på golvet för förvaring. Men om du inte har turen att ha mycket golvyta är vårt bästa råd att tänka uppåt. Använd väggen för förvaring och sätt upp krokar och hyllor. Om hallen är ganska smal är vårt bästa tips att styla med runda mattor, halltapeter med horisontella mönster och stora speglar. En spegel är också perfekt för den sista blicken på håret eller kläderna innan du går ut. Om du har barn hemma är det en bra idé att hänga krokarna för deras kläder på en höjd som de kan nå. På så sätt kommer deras utomhuskläder att vara inom räckhåll när de går till skolan på morgonen. Du kan också ställa lådor eller korgar i barnens höjd för mössor, vantar eller busskort. Om du känner dig vågad när det gäller tapeter kan du låta de små komma med och hjälpa till att välja tapetmotiv.

Hallbelysning - våra bästa tips

Rätt belysning gör hela skillnaden när det gäller att få en hall att kännas ljus och välkomnande, En attraktiv taklampa som ger bra allmänbelysning kan också vara en snygg accessoar. Och även om rummet vanligtvis inte är en plats för avkoppling eller läsning är stämningsbelysning fortfarande viktig. Det gör hallen mer inbjudande. Satsa på vägglampor och ljusslingor om du har en liten yta. Eller ställ en lampa eller ett ljus på skobänken. Belysning är ännu viktigare om du har mörka halltapeter eller en liten hall.

Tapetmönster och inredning

Hallen är ett rum där du kan våga prova något nytt. Hallarna är ofta små och man spenderar inte mycket tid där, så man tröttnar inte lika lätt som i andra rum. Gå loss med ljusa, stora mönstrade tapeter i hallen som ger liv åt rummet eller prova en dörrmatta i vackra färger för att skapa en mysigare känsla. Om du väljer en tapet i en mörk färg, matcha den med dämpade nyanser på hyllor och andra möbler för en snygg look. Hallen är också ett utrymme där du kan vara kreativ med smarta lösningar. Bygg en egen bänk att sitta på som också gömmer familjens skor. Eller sätt tapeter i härliga mönster på skjutdörrarna till garderoben som gömmer föremål som skridskor och skolväskor. Kom ihåg att även göra plats för att förvara småsaker som nycklar, plånböcker och mobiler.

Det bästa sättet att tapetsera din hall

Även om du vågar sätta ljusa färger och stora mönster på väggarna i din hall bör du tänka på några praktiska saker innan du väljer tapet i hallen. Här är några tips för tapetsering: Om du har en liten hall kan du välja tapeter i ljusa, svala färger för att få rummet att verka större. Ett annat sätt att få hallen att verka större är att hänga upp ränder horisontellt i stället för vertikalt. Om du däremot vill att hallen ska verka rymligare bör du välja en tapet med vertikala ränder. För att få en känsla av ännu mer rymd är vårt bästa tips att måla golv- och taklisten i samma nyans som tapeten i hallen. Om din hall har gott om golvyta kan du gå loss på mörka färger och stora mönster. Detta kommer att skapa en mysig och välkomnande känsla.
Produktinformation