Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

Äng Blommor - Svart - Tapet - Kontor

321

motiv

Svart fototapet

I Lascauxgrottorna i sydvästra Frankrike kan man hitta över 600 målningar och 1500 ristningar. Det som gör dessa grottmålningar speciella är att en av dem är den äldsta målningen av nLäs merågot slag som har upptäckts, och den är över 17 000 år gammal. Kan du gissa vilken färg man använt för att måla den? Svart såklart. Den delen av målningen vi pratar om föreställer en svart tjur, och man använde sig av kol för att kunna måla den. Människan har alltså medvetet använt färgen svart sedan en lång tid tillbaka, och beroende på vem man är och vilken kultur man tillhör, så förknippas också den svarta färgen med olika saker. I västvärlden förknippas färgen svart ofta med mörker och sorg, samtidigt som den i vissa delar av Indien tidigare ansågs vara en av de allra vackraste. Vanligt i världen just nu är att färgen svart också förmedlar prestige, det kan man se på till exempel användandet av svarta kostymer.

Varför är svart en fantastisk färg att inreda med?

Vissa människor tycker att svart inredning gör ett rum mörkt och tråkigt, men så är verkligen inte fallet. Svart är en fantastisk färg att inreda med, bland annat eftersom att man kan välja att göra det så simpelt eller komplext för sig som man själv vill. Genom att använda sig av färgen svart i ett rum i form av en fototapet kan man hjälpa rummet att finna en grund, en trygg bas, som i sin tur ger ett lugn. Om eklektisk inredning är någonting som passar och intresserar dig är svart färg verkligen någonting som kan göra uppdraget att komponera ihop alla olika stilar betydligt mycket enklare. Matcha en fototapet i svarta toner med en svart lampa, ett par svarta kuddar och kanske en svart matta, så kommer du lyckas med det till synes omöjliga - att matcha ditt nya moderna soffbord med sekretären du tagit över från dina äldre släktingar. Likt andra mörka färger är självfallet även svart en färg som kan hjälpa dina ögon att finna ro och slappna av när du tittar på den. När du har för mycket ljusa färger i ett rum kan ögonen komma att uppfatta det som att sakerna i rummet nästan svävar och flyter omkring. För att motarbeta detta måste då ögonen arbeta hårt, vilket i sin tur gör dom spända och trötta. Vem hade kunnat tro det – att färgen svart i ditt hem är näst intill är en nödvändighet för att pigga upp dig och dina ögon?

Svarta fototapeter är någonting som passar alla

Likt rymden och stjärnorna är storleken på vårt utbud av fototapeter som går i temat svart näst intill oändligt, och likaså möjligheterna som utbudet i sin tur ger dig. Om det kultförklarade mästerverket Gudfadern ligger dig nära hjärtat kan en vägg prydd med Don Vito kanske vara en god idé, men om mörkret för Darth Vader tilltalar dig desto mer, så är det här du kommer att finna den pianosvarta nyansen av hans rustning i kontrast med hans starkt rödlysande ljussvärd. Den muntra svartvita pandan med en gul-grön bakgrund, skapad av Ryan Fowler, är lite av en favorit för många av oss här på Photowall och tack vare dess fantastiska färgskildring och tema är det en tapet som kan passa i alla olika typer av rum, oavsett om det är ett rum för ett barn att växa i, eller om det är det trendiga och medvetna vardagsrummet vars möblemang är i städning förändring. En oändligt lång asfaltsgrå motorväg sträcker sig mot dom Klippiga bergen som vilar i horisonten, vita högupplöst fotograferade orkidéer med en svart bakgrund och nattsvarta City Skylines är andra motiv på fototapeter du kommer att kunna finna på den här sidan. Tycker du att det låter otroligt? Det gör vi också! Som sagt, om man använder sig av färgen svart finns det inga som helst gränser att ta hänsyn till, framförallt om man har den på väggen i form av en fototapet.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.