Svart fototapet

En spännande historia! I Lascauxgrottan i sydvästra Frankrike finns över 600 målningar och 1500 gravyrer. Det som gör dessa grottmålningar speciella är att en av dem är den äldsta målLäs merning av något slag som någonsin upptäckts, och den är över 17 000 år gammal. Kan du gissa vilken färg som användes för att måla den? Svart, förstås. Den del av målningen som vi talar om föreställer en svart tjur och målades med hjälp av kol. Detta innebär att människor medvetet har använt färgen svart under lång tid, och denna färgs associationer beror på vem du är och vilken kultur du har. I västvärlden förknippas färgen svart ofta med mörker och sorg, medan den tidigare ansågs vara en av de vackraste färgerna i vissa delar av Indien. Det är också vanligt i världen vid denna tid att svart förmedlar prestige. Detta kan ses i användningen av svarta kostymer.

Varför är svart en enastående färg för inredning?

Vissa människor tror att svart inredning gör rummen mörka och tråkiga - men det är långt ifrån sanningen. svart är en enastående färg att inreda med eftersom du kan välja att göra den så enkel eller komplex som du vill. Att använda en svart väggmålning i ett rum kan hjälpa rummet att hitta en grund, en säker bas, vilket i sin tur är lugnande. Om eklektisk inredning passar och intresserar dig, är färgen svart säkert på sin plats för att göra det mycket lättare att harmonisera olika stilar. Matcha en väggmålning i svarta toner med en svart lampa, ett par svarta kuddar och kanske en svart matta, så har du gjort det till synes omöjliga - att matcha ditt nya moderna soffbord med det antika skrivbord du ärvt från dina äldre släktingar. Liksom andra mörka nyanser är svart en färg som hjälper dina ögon att slappna av. När du har för många ljusa färger i rummet kan det för dina ögon verka som om sakerna i rummet nästan svävar omkring. Dina ögon måste arbeta hårt för att motverka detta, vilket i sin tur gör dem spända och trötta. Vem skulle ha trott att färgen svart i ditt hem nästan är en nödvändighet för att fräscha upp dig och dina ögon?

Svarta väggmålningar är för alla

Precis som den enorma vidden av stjärnor i rymden är vårt utbud av svarta väggmålningar lika oändligt som dina inredningsdrömmar. Den glada svartvita pandan med gulgrön bakgrund, skapad av Ryan Fowler, är en favorit för många av oss här på Photowall. Tack vare den fantastiska användningen av färg och tema passar den här tapeten i alla typer av rum, från ett rum för ett barn att växa upp i till ett superhippt, trendigt vardagsrum med möbler i ständig förändring. En oändlig asfaltgrå motorväg sträcker sig mot Rocky Mountains som vilar vid horisonten, vita högupplösta foton av orkidéer med svart bakgrund och det nattsvarta motivet City Skylines är andra väggmönster som du hittar på den här sidan. Tycker du att det här låter otroligt? Det gör vi verkligen! Som sagt, om du använder färgen svart finns det inga gränser att oroa sig för, särskilt om du använder den på en väggmålning.
Produktinformation