Vardagsrumstapeter och inredningstips

Vardagsrummet är ett rum med många funktioner. Det är en plats där man kan koppla av, ladda batterierna och umgås med vänner och familj. Det viktigaste är att du anpassar det till dinLäs mera behov och att allt - från vardagsrumstapeter och möbler till belysning - speglar din unika personlighet. Människor tillbringar mycket tid i sitt vardagsrum, så det är extra viktigt att styla rummet på ett sätt som hela familjen kan njuta av. Det ska passa både för mysiga filmkvällar och för att göra läxor. Men innan du börjar styla ditt vardagsrum och hänga upp tapeterna ska du tänka på rummets funktion. Behöver du plats för ett matbord? Kommer det främst att användas som tv-rum eller behövs det ett skrivbord eller en arbetsplats? Låt dess funktion styra utformningen och styla sedan med tapeter och andra tillbehör som passar.

Inredningsdesign och tapetseringsstil

Nästa steg är att bestämma stilen på ditt vardagsrum. Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för en soffa, om blommiga vardagsrumstapeter skulle passa eller om vardagsrumsatmosfären ska återspegla en slags shabby chic. Vårt bästa råd för att visualisera hur du vill att ditt vardagsrum ska se ut är att bläddra i inredningstidningar, följa inredningskonton på Instagram och söka efter relaterade tavlor på Pinterest. Att besöka restauranger och konstutställningar är ett annat bra sätt att hitta inspiration till inredning och tapeter.

Enkla inredningstips

När du har hittat den stil och stämning du vill förmedla är det dags att tänka på inredningen. Ett tips är att göra en skiss av rummet och sedan klippa ut bilder på dina favoritmöbler och vardagsrumstapeter. Då kan du placera om soffan och byta ut den mot en annan om den inte känns rätt. Våga blanda och matcha dina begagnade fynd med nya möbler och kombinera olika former och texturer. Kom ihåg att gruppera möblerna tillsammans - till exempel om rummet behöver en arbetsplats. Prova att placera en skrivbordsyta nära en bokhylla eller kombinera en bekväm stol med ett litet bord eller varför inte till och med komplettera med familjens gitarr? Detta kommer att skapa en känsla av lugn i rummet och få rummet att verka större.

Belysning i vardagsrummet - vad du ska tänka på

Nu börjar vardagsrummet ta form. Även om det har stylats med noggrant utvalda möbler och tapeter som speglar familjens stil saknas fortfarande en viktig detalj - rätt belysning. I ett vardagsrum är det extra viktigt att ha gott om ljus som kan anpassas till olika aktiviteter. Tänk på rummets funktioner och hitta kvalitetsbelysning som är väl anpassad till det du ska göra, till exempel en skrivbordslampa eller en läslampa i fåtöljen. Det är också viktigt att skapa rätt sorts stämningsbelysning i ett vardagsrum genom att använda allt från bordslampor till fönsterbelysning. Om rummet behöver allmänbelysning för när du städar, se till att den kan anpassas. Kom också ihåg att alltid börja med rummets storlek och färgschema. Om du har mörka vardagsrumstapeter och om rummet är stort behöver du fler ljuskällor för att skapa en mysig känsla.

Salongrumstapeter och inredning

Slutligen kan du börja fundera på vilken inredning som passar bäst till din stil. Vill du ha ett rum fyllt av växter eller böcker eller vill du att det ska vara kalt och lätt att damma av? Ska vardagsrumstapeterna vara diskreta och reserverade eller vill du satsa allt på tapeter i starka färger och stora mönster? Oavsett vad du tycker är vårt bästa tips när det gäller inredning och tapeter enkelt - följ ditt hjärta. Gör plats för dina favoritsaker, rama in de affischer eller bilder du gillar och kom ihåg att vardagsrummet är en plats där du ska vilja tillbringa mycket av din tid. Genom att lägga till kuddar, filtar och gardiner blir det mysigt. En matta kan ge rummet en ram, och växter, trätillbehör och ljus skapar en känsla av harmoni. Kom bara ihåg att dina val ska spegla din personlighet och stil.

Våra bästa tips på tapeter till vardagsrummet

Det finns egentligen inga gränser eller regler när det gäller tapeter för vardagsrummet. Det viktigaste är att du ska tycka om din tapet. Här är några tips på hur du väljer rätt tapet: Börja med de färger och mönster som du tycker om, samtidigt som du har de andra färgerna i rummet i åtanke. Välj ungefär tre färger som passar bra ihop för att få ett snyggt utseende. Om rummet är stort och du vill skapa en mer intim atmosfär med levande ljus kan du välja en tapet med starka färger. Om ditt vardagsrumsutrymme inte är stort får en ljus tapet rummet att kännas större. Tapeter kan verkligen förändra känslan i ett rum, så börja med vad du vill förmedla. Ska rummet kännas modernt, lekfullt, mysigt eller rustikt? För att göra vardagsrummet ännu mer personligt kan du välja en tapet som speglar dina intressen. Om du gillar färg och form kan en färgstark tapet som Nothing Can Go Wrng vara rätt för dig. Om du tycker om att vara utomhus kan en tapet med skogstema från Jonna Jinton vara mer i din smak.
Produktinformation