Vardagsrumstapeter och inredningstips

Vardagsrummet är ett rum med många användningsområden, det är en plats där du kan koppla av, hämta ny energi eller umgås med vänner och familj. Viktigast av allt är att du inreder detLäs mer utifrån dina behov och att allt, från dina vardagsrumstapeter och möbler till belysningen, speglar just din personlighet. Det här är en plats där många spenderar mycket tid, därför är det extra viktigt att planera inredningen så hela familjen trivs och att det passar både till mysiga filmkvällar och läxläsning. Innan du börjar inreda och tapetsera, fundera vilken funktion vardagsrummet ska ha, behöver det rymmas ett matbord? Ska det i första hand användas som ett tv-rum eller behövs det en arbetsplats? Låt det ni ska göra där styra inredningen och addera sedan tapeter och andra detaljer.

Inredning- och tapetstil

Nästa steg är att bestämma vilken stil ditt vardagsrum ska ha. Ibland kan det vara svårt att veta vilken soffa man vill ha, om det är blommiga vardagsrumstapeter som passar bäst eller om vardagsrummet ska ha en vintageinspirerad känsla. Vårt bästa tips för att visualisera hur du vill att rummet ska se ut är att botanisera bland inredningsmagasin, börja följa inredningskonton på Instagram och söka på Pinterest. Du kan också få inrednings- och tapetinspiration när du besöker restauranger eller konstutställningar.

Enkla möbleringstips

När du hittat vilken stil och känsla du vill förmedla är det dags att tänka på möbleringen. Ett tips är att göra en skiss över rummet och sedan klippa ut bilder på möbler och vardagsrumstapeter du gillar. Det gör att du kan flytta runt soffan och bara byta ut den till en ny om den inte känns helt rätt. Här vågar du också mixa och matcha dina Second Hand-fynd med nya möbler och blanda olika former och strukturer. Tänk också på att placera möbler tillsammans, behöver rummet en arbetsplats? Ställ då arbetsbänken vid bokhyllan eller ge mysfåtöljen sällskap av ett litet bord - eller varför inte familjens gitarr? Det skapar ett lugnt i rummet och gör att rummet upplevs lite större.

Vardagsrumsbelysning – vad du ska tänka på

Nu börjar vardagsrummet ta form, men även om det är fyllt med noggrant utvalda möbler och en tapet som förmedlar familjens stil så saknas en viktig detalj - rätt belysning. I ett vardagsrum är det extra viktigt med mycket belysning som går att anpassa till alla olika aktiviteter. Tänk utifrån rummets funktioner och hitta bra belysning som är anpassad till det ni ska göra där, till exempel en skrivbordslampa eller en läslampa vid fåtöljen. I ett vardagsrum är det också viktigt att skapa rätt stämningsljus, det kan vara allt från bordslampor till fönsterlampor. Behöver rummet en allmänbelysning till när du städar, se till att den kan anpassas. Kom också ihåg att alltid utgå från rummets storlek och färgsättning. Har du mörka vardagsrumstapeter och om rummet är stort behöver du fler ljuskällor för att skapa en mysig känsla.

Vardagsrumstapeter och dekoration

Äntligen kan du börja fundera på vilken dekoration som passar din stil bäst. Om rummet ska fyllas med krukväxter, böcker eller om det ska vara avskalat och lätt att dammtorka? Om vardagsrumstapeterna ska vara diskreta och sobra eller om du vill ta ut svängarna och ha en tapet i starka färger och stora mönster? Oavsett vad du tycker om så är vårt bästa tips när det kommer till dekoration och tapeter enkelt - lita på din magkänsla. Lyft fram din favoritsaker, rama in posters eller bilder du gillar, tänk på att vardagsrummet är en plats som du ska vilja spendera mycket tid i. Att addera kuddar, filtar och gardiner ger en mysig känsla. En matta kan verkligen rama in rummet och gröna växter, trädetaljer och levande ljus skapar harmoni. Kom bara ihåg att välja utifrån det som speglar din personlighet och stil.

Våra bästa tapettips till ditt vardagsrum

När det kommer till vardagsrumstapeter finns egentligen inga begränsningar eller regler. Här handlar det om att du ska tycka om din tapet. Men några tapettips är att:
  • Utgå från färger och mönster du gillar, men tänk också på vad vardagsrummet i övrigt går i för färger. Ungefär tre färger som passar ihop skapar ett fint intryck.
  • Är rummet stort och du vill få en mysig, lite mer murrig känsla kan du välja en mer färgstark vardagsrumstapet.
  • Bor du på färre kvadrat kan en ljusare tapet få ytan att upplevas lite större.
Då en tapet verkligen kan förändra känslan i rum så utgå från det du vill förmedla – ska rummet kännas modernt, lekfullt, mysigt eller kanske lantligt? För att vardagsrummet ska bli mer personligt kan du välja tapet utefter dina intressen, gillar du färg och form kan en färgsprakande tapet av Nothing Can Go Wrng vara rätt för dig, men är du mycket ute i naturen så är kanske en skogtapet från Jonna Jinton bättre för dig.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.