Lila tapeter

Lila tapeter utstrålar lyx och kreativitet. Många människor skulle avfärda idén om lila tapeter utan att tänka efter. Lila tenderar att ses som ett djärvt färgval i inredningsdesign, Läs mernär det egentligen är en färg med en lång historia. Lila är en kombination av rött och blått och är inte vanlig i naturen. Kanske är det därför den har fått sin exklusiva status. Lila är en färg som man antingen älskar eller hatar. Att dekorera med lila har många positiva effekter. Ett viktigt faktum är att lila också är en av de färger som människor har svårast att urskilja. Detta gäller särskilt de ljusare tonerna av lila. I vissa ljusförhållanden kan den verka blå.

Effekterna av lila som tapet

Lila är den perfekta färgen för tapeter om du vill ge ditt rum en touch av lyx. Lila kan antingen vara en dramatisk färg eller en harmonisk färg helt beroende på vilken intensitet och nyans du väljer. Kombinera den med rätt inredning och du får ett rum som lindrar all stress i ditt liv och där du kan känna dig lycklig och kreativ. Lila tapeter är idealiska för ett vardagsrum. En blek lila kan ge ditt vardagsrum en sofistikerad känsla. Om du använder lila som accenttapet i ett annars vitt rum kan du ge de andra väggarna ett mjukt blått skimmer och hela rummet en harmonisk stämning. Det är också en kombination som är relativt lätt att använda eftersom svart och grått passar bra ihop med lila.

Styling med lila tapeter

Du bör planera hur du ska styla resten av rummet om du verkligen vill få ut det mesta av din lila tapet. Om du har valt en intensiv lila behöver du inredning som inte krockar med den lila tapeten. Till exempel är lila och orange svåra att para ihop eftersom de båda är dominerande färger. Bestäm om du vill att din lila tapet ska dominera rummet eller vara en passiv bakgrund för resten av din inredning.

Lila som accenttapet

Om du vill skapa extra utrymme i ditt rum är lila en färg som du kan använda i en ljusare nyans som accenttapet. När du använder lila som accenttapet ska du tänka på hur ljuset kommer att reflekteras av tapeten och tillbaka in i rummet. Svart, ljusgrått och vitt är färger som passar bra ihop med lila.

Photowall har ett brett utbud av lila tapeter

. Om du funderar på att tapetsera ett rum skulle vi definitivt föreslå lila tapeter, eftersom de har den där lilla extra fläcken av lyx och harmoni. En walk-in-garderob dekorerad med lila tapet och avslutad med svarta och grå detaljer är en tidstypisk klassiker.
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor