Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Tegelvägg - Tapet - Kök

206

motiv

Röda fototapeter

Inom inredning och mode brukar rött benämnas i tillsammans med ord som, utåtriktad, väcka uppmärksamhet, framgångsrik och aktiv. Att inreda med rött kan verkligen få ett rum att stickLäs mera ut och bli riktigt snyggt, speciellt om man balanserar upp rummet med vita eller grå möbler och annan inredning som bryter av på rätt sätt. För att inreda med röda väggar krävs finess och känsla för helhetsintrycket. Det kan ibland vara enklare att inreda med en mönstrad röd tapet än en helt röd tapet. Det ställer inte riktigt samma krav på att resten av inredningen måste balansera upp det enfärgade intrycket från väggen. Gemensamt för personer som inreder med rött är att de vågar gå sin egen väg och vågar ta plats. Rött är en väldigt uttrycksfull färg som definitivt drar blickarna till sig.

Känslornas färg på fototapeten

Det råder inga tvivel om att röd är en färg som väcker känslor hos oss människor. I naturen är rött en färg som sänder starka signaler. De flesta är nog överens om att rött verkligen drar blicken till sig. Det är ingen slump att stoppskyltar i trafiken eller REA skyltar i butiker är just röda. Rött är även en stark symbolfärg i de flesta kulturer. Ofta förknippas färgen med kärlek, kraft och mod. I den västerländska kulturen förekommer rött även som en symbol för synd och sexualitet, men rött har inte samma betydelse i överallt.

Kulturella skillnader

I asiatiska kulturer står rött för lycka och framgång. Därför är det kanske inte helt oväntat att rött är en populär färg på bröllop i de asiatiska länderna. Som du kanske redan har listat ut är rött i Japan är en symbol för solen.

Därför är solnedgången röd

Vi ska inte gå in i det på djupet, utan bara kort förklara varför himlavalvet färgas rött vid solnedgång. Det vita ljuset vi vanligtvis uppfattar innehåller en blandning av alla färgers våglängder. I vissa fall bryts ljuset och delas upp i olika färger, till exempel en regnbåge, eller när man ser genom ett prisma. Ungefär på samma sätt bryts ljuset vid solnedgången. När solen ligger lågt är det mest den långa våglängdens ljus som når fram till oss. Rött har den längsta våglängden och det blir alltså därför mest rött ljus på himlen. Tycker du också att röda solnedgångar är fantastiska ska titta lite extra på fototapeten ”Submerged in the Sun” av Viktor Sundberg.

Historien om Ferrariröd

Det finns en speciell röd ton som kallas scharlakansröd, i naturen kan man hitta den på bland annat den exotiska fågeln Ibis. Det är en varm och eldig röd färg med inslag av orange. Just den här röda tonen har nästan blivit synonym med Ferraris sportbilar. Den speciella färgen kallas Rosso corsa och användes till en början enbart på tävlingsbilar. Varje land hade sin egen färg på bilarna. Tyska bilar var vita, franska var ljusblå, brittiska var mörkgröna och italienska var, just den här scharlakansröda färgen som har blivit så förknippad med fart och intensitet. Är du en Ferrarifantast så får du inte missa att kolla igenom vårt sortiment med ferrarimotiv.

Vårt breda utbud

Vårt sortiment av röda fototapeter är lika brett som färgen själv. Vi har allt från graffittiväggar, till klassisk stilrena mönster och givetvis tapeter med asiatiska influenser. Varje tapet du hittar här ger ett unikt intryck med tanke på att både färgnyanser och mönster skiljer sig åt. Vi vill ge dig möjligheten att kunna hitta en tapet som passar ditt uttryck och som sticker ut från mängden. Ta dig lite tid att kolla igenom vårt utbud av röda fototapeter, vi hoppas att du kommer att hitta något du gillar hos oss.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.