Röda fototapeter

Styling med rött. Inom inredning och mode förknippas rött vanligtvis med ord som utåtriktad, iögonfallande, framgångsrik och aktiv. Att dekorera med rött kan göra ett rum vackert och Läs merverkligen sticka ut med stil, särskilt om du balanserar utrymmet med vita eller grå möbler och annan inredning som ger rätt kontrast. Ta en titt på helheten och använd finess när du stylar med röda väggar. Ibland är det lättare att dekorera med mönstrad röd tapet än helt röd tapet. Detta kräver egentligen inte att resten av din inredning balanserar väggens enfärgade stämning på samma sätt. Det finns två saker som människor som stylar med rött har gemensamt: de vågar gå sin egen väg och gör saker på sitt eget sätt. Rött är en mycket uttrycksfull och iögonfallande färg.

Emotioner på en väggmålning

Det råder ingen tvekan om att rött är en färg som väcker mänskliga känslor. Rött är en färg som sänder starka signaler i naturen. De flesta människor är överens om att rött är ett riktigt blickfång. Det är ingen tillfällighet att stoppskyltar i trafiken och försäljningsskyltar i butiker är röda. Rött är också starkt symboliskt som färg i de flesta kulturer. Färgen förknippas ofta med kärlek, makt och mod. I den västerländska kulturen kan rött också vara en symbol för synd och sexualitet, men rött har inte samma betydelse överallt.

Kulturella skillnader

I asiatiska kulturer står rött för glädje och framgång. Det är därför ingen överraskning att rött är en populär färg vid bröllop i asiatiska länder. Och som du kanske redan har förstått är rött en symbol för solen i Japan.

Varför solnedgångar är röda

Vi kommer inte att gå in på djupet i detta. Vi ska bara kort förklara varför himlen färgas röd vid solnedgången. Det vita ljuset som vi vanligtvis uppfattar innehåller en blandning av alla färgers våglängder. I vissa fall delas ljuset upp i olika färger, till exempel i en regnbåge eller när man tittar genom ett prisma. Ljuset sprids på ett liknande sätt vid solnedgången. När solen står lågt är det de långa våglängderna som når oss. Rött har den längsta våglängden och det är därför himlen är mest fylld av rött ljus. Om du håller med om att röda solnedgångar är fantastiska kan du ta en extra noggrann titt på vår väggmålning Submerged in the Sun av Viktor Sundberg.

Historien om Ferrari Red

Det finns en speciell nyans av rött som kallas scharlakansrött. Skarlakansrött finns i naturen hos den exotiska ibisen. Det är en varm och eldig röd färg med inslag av orange. Denna speciella röda ton har blivit nästan anonymt förknippad med Ferraris sportbilar. Den här speciella färgen kallas rosso corsa och användes ursprungligen uteslutande för tävlingsbilar. Varje land hade sin egen färg på sina bilar. Tyska bilar var vita, franska var ljusblå, brittiska var mörkgröna och italienska var - du gissade det - denna scharlakansröda färg som har blivit så starkt förknippad med hastighet och intensitet. Om du är ett Ferrari-fan får du inte missa vårt utbud av Ferrari-motiv.

Vårt breda utbud

Vårt utbud av röda väggmålningar är lika oändligt som färgen. Vi har allt från graffitiväggar till klassiskt chica mönster och självklart asiatiskt influerade tapeter. Varje tapet du hittar här ger ett unikt intryck, med tanke på att både färgnyanser och mönster skiljer sig åt. Vi vill ge dig möjlighet att hitta en tapet som passar din stil och som sticker ut från mängden. Ta dig tid och titta igenom vårt utbud av röda väggtapeter. Vi hoppas att du kommer att hitta något som du älskar.
Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1–4 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.