Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

Svarta tapeter

81

motiv

Svarta tapeter

Svart tapet som bas för kreativ inredning

Det är du som inredare som skapar din unika stil. Svart är den perfekta basen till kreativ inredning. Du behöver inte känna dig bundLäs meren till andra färger och kan verkligen skapa något unikt. Svart passar till allt och är därför den perfekta basen för din inredning.

Trenden som håller i sig

Mörka väggar är en stark trend som bara har ökat sedan 2016 och vi ser ingen avmattning på det än så länge. Tapeter med svarta eller mörka motiv kan ge en speciell karaktär i ett rum. Antingen som fondvägg, del av väggen, eller varför inte svarta tapeter med mönster som dominerar rummets väggar. Tänk helhet när du inreder med svarta tapeter och bestäm dig för en sekundär färg som stöttar upp rummet, så inte det svarta dominerar för mycket. Det behöver inte vara svårt eller krångligt. Tänk dig en svart fondvägg med en orange soffa och en orange fönsterlampa. Orange är en färg som alltid går bra ihop med svart. Självklart är det du som inredare som vet just hur du vill ha det, och du ska alltid gå på din egna magkänsla. Då kommer du trivas allra bäst.

Svart tapet med blommor

För att balansera upp svarta tapeter är blommor ett bra sätt. Har du en tapet som domineras av svart, tveka inte att inreda med alla sorters orkidéer för bästa effekt. Blommorna skapar liv i kontrast mot väggen som drar ögonen till på ett naturligt sätt. Gillar man blommiga tapeter med svart bakgrund passar ”Wallflower-Black” från Byracka perfekt. En riktigt elegant och stilfull tapet med blommor.

Med mörk inredning ska du tänka på det här

När man inreder med mörka väggar är det en grundprincip man måste förhålla sig till, som handlar om ljus. Det här är ett stort ämne för sig och det finns dem som jobbar heltid som ljusdesignens. Vi nöjer oss med några enkla baskunskaper som kommer få dig att förstå hur man bör tänka kring ljus och färg tillsammans.

Svarta tapeter absorberar ljuset

Svart är just svart för att inget ljus reflekteras från en svart yta. I stället absorberas ljuset, i motsats till vitt där allt ljus reflekteras från den vita ytan. Ljus är ju energi, så varför blir en den svarta asfalten varm på sommaren och varför torkar svarta jeans fortare i solen. Jo, för att färgen svart absorberar ljuset.

Samspel mellan ljus och färg

Okej, då har vi fått det ur världen. Eftersom svart absorberar ljus måste man tänka på att rummet du inreder får tillräckligt med ljus. Annars kan rummet lätt kännas trångt och dunkelt. Det kan vara en idé att välja ett rum som får mycket naturligt fönsterljus den tid på dagen du oftast vistas i rummet. Man kan också behöva något starkare belysning än vanligt, och temperaturen på ljuset får gärna gå något mer åt det kalla än det varma hållet. Kolla upp Kelvinskalan för att lära dig mer om ljusets temperatur. Självklart är det viktigaste vad du som inredare vill ha ditt rum, men glöm inte bort samspelet mellan ljus och färg.

Tapet för filmälskaren

Är du en filmälskare som vill kunna skapa en riktig biokänsla kommer svarta tapeter eller mörka tapeter i vardagsrummet eller TV-rummet skapa en känsla som du annars bara får på bio. Speciellt om du använder projektor. Det blir helt enkelt en känsla av att man sugs in i filmens handling när ögonen kan hålla full fokus på skärmen och ljuset studsar omkring i rummet. För den riktigt inbitne filmälskaren räcker det inte bara med att släcka lampan, då ska väggarna vara mörka också. Har du väl testat, kommer du inte tapetsera med ljusa tapeter igen i ditt filmrum.

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.