Svarta tapeter

Svart tapet som bas för kreativ styling. Det är upp till dig att skapa din egen stil. Svart är den perfekta folien för en kreativ inredning. Det ger dig frihet att använda alla andra Läs merfärger du vill för att skapa något verkligt unikt. Svart matchar allt och är därför den perfekta basen för din inredning.

En bestående trend

Mörka väggar är en stark trend som bara har vuxit sedan 2016 och som inte visar några tecken på att avta. Tapeter med svarta eller mörka motiv kan ge ett rum en speciell karaktär, oavsett om det är en accentvägg eller en del av en vägg - eller varför inte en svart mönstrad tapet som dominerar rummet. Ha helheten i åtanke när du stylar med svart tapet, och bestäm dig för en sekundär färg som balanserar rummet så att det svarta inte blir för dominerande. Detta behöver inte vara svårt eller komplicerat. Tänk dig en svart accentvägg med en orange soffa och en orange lampa på fönsterbrädan. Orange är en färg som alltid passar bra ihop med svart. Naturligtvis är det bara du som vet hur du vill ha ditt rum, och du bör alltid följa dina instinkter - på så sätt blir du verkligen nöjd med resultatet.

Svart tapet och blommor

Blommor är ett bra sätt att skapa balans med svarta tapeter. Om du har övervägande svart, tveka inte att styla rummet med alla typer av orkidéer för bästa resultat. Blommorna skapar liv i kontrast till väggen, vilket fångar ögonen naturligt. Wallflower-Black från Byracka är perfekt om du gillar en blommig tapet med svart bakgrund. Det är en riktigt elegant och stilren blommig tapet.

Vad du ska tänka på med mörk inredning

Det finns några saker du bör tänka på när det gäller ljus när du stylar ett rum med mörka väggar. Belysning är ett stort område i sig, och det finns människor som arbetar heltid som ljusdesigners. Vi nöjer oss med några grunder som hjälper dig att förstå hur du ska behandla ljus parat med färg.

Svart tapet absorberar ljus

Svart är svart eftersom inget ljus reflekteras från en svart yta. Istället absorberar en svart yta ljus - till skillnad från en vit yta som reflekterar allt ljus. Ljus är energi, så varför blir asfalt varm på sommaren och varför torkar svarta jeans snabbare i solen? För att svart absorberar ljus, förstås.

Samspelet mellan ljus och färg

Nu när vi har fått det ur vägen måste du se till att rummet du inreder får tillräckligt med ljus eftersom svart absorberar ljus. Om inte kan ditt rum lätt kännas trångt och mörkt. Det är en bra idé att välja ett rum som får mycket naturligt ljus under de tider på dagen då du oftast är där. Du kan också behöva lite starkare belysning än vanligt, och temperaturen på ljuset ska helst vara på den svalare sidan. Du kan läsa på Kelvinskalan om du vill veta mer om ljusets temperatur. Det viktigaste är förstås vad du vill uppnå med ditt rum, men glöm inte bort samspelet mellan ljus och färg.

Tapeter för filmfantaster

Är du en filmfantast som vill skapa den autentiska biografupplevelsen? Svarta eller mörka tapeter i vardagsrummet eller tv-rummet skapar en atmosfär som du annars bara kan hitta på bio. Särskilt om du använder en projektor. Det känns som om du dras in i filmens handling när dina ögon kan hålla sig helt fokuserade på skärmen och ljuset inte studsar runt i rummet. För en hardcore filmfantast räcker det inte att bara släcka ljuset - väggarna måste också vara mörka. När du väl har provat det kommer du aldrig mer att hänga bleka tapeter i ditt tv-rum.
Produktinformation