Bruna tapeter

Bruna tapeter ger en lyxig och ombonad känsla i ett rum. Men mycket hänger på vilka detaljer och sekundärfärger man balanserar upp de bruna väggarna med. När man nämner bruna tapeter Läs mertänker vissa på murriga källare som blivit bortglömda sedan de inreddes någon gång på 50-talet. Den bilden av bruna tapeter kan inte bli mer fel! Det finns större möjligheter med bruna tapeter än vad många tror, speciellt när de kombineras rätt.

Brun tapet som basfärg funkar till mer än många tror

Bruna tapeter med gröna inredningsdetaljer eller möbler är en lyckad kombination som påminner om naturen. Det är riktigt snyggt att lyfta in gröna växter med stora blad mot en brun tapet. Rosa som sekundärfärg blir en oerhört vacker kombination tillsammans med bruna tapeter. Rosa gardiner och rosa soffkuddar blir ett fantastiskt komplement till bruna tapeter om man gillar den färgkombinationen. En elegant klassiker är brun med guld. Det kan ge en lyxig känsla till ett sovrum med bruna mönstrade tapeter med guldtonat överkast och kuddar. En vuxen inredning som aldrig går ur tiden. Bruna tapeter tillsammans med vitt och turkost är ett annat hett tips. Det blir snyggt att mixa vita och turkosa gardiner mot den bruna tapeten.

Därför ska du våga bruna tapeter på väggen

Precis som nämndes i ovanstående stycke, passar bruna tapeter med många olika sekundärfärger och stilar. Det innebär att du enkelt kan byta stil utan att du behöver riva ut tapeterna. Byt ut gardiner, soffkuddar och häng upp en canvastavla så har du fort en ny stil med samma tapet. Vi lovar att du kommer kunna variera din inredning i många år framöver med det här enkla knepet. Vill man åt en mer radikal förändring av rummet är det bara att tapetsera på nytt. Det är ju trots allt ganska enkelt och kostar inte så mycket i relation till effekten man får av nya tapeter. Tänk bara på hur mycket tid vi spenderar i vårt hem. Det är verkligen värt att lägga lite kärlek på väggarna.

Färgen brun och dess symbolik

Din inredning blir ett uttryck för vem du är. Det är inte alla som tänker på färgers symbolik, men om det är viktigt för dig så är det bra att vet vad färgen brun står för. Symboliskt står brun för stabilitet, seriositet, värme, familj, ärlighet och styrka. Bruna tapeter i inredningen passar dig som är mer jordnära och har stark samhörighet med familj och vänner. Känner du att det här passar in på dig, så kan du överväga att inreda med bruna tapeter som primärfärg.

En lugnande effekt av att vistas i skogen

Trivs du bra i naturen är det ingen dum idé att plocka in lite av det mer naturnära färgerna i din inredning. Framförallt kommer tapeten att ge dig en extra mysig känsla under de kyliga årstiderna, eller då du känner dig extra långt borta från naturen, eller när du inte får så mycket tid till att komma ut. Är du van att gå promenader i skogen, kommer bruna tapeter påminna om det lugn du känner när du är ute. Det finns flera olika studier som har visat på att människors puls sänks när de kommer ut i skogen.

Bruna tapeter i många nyanser

Brunt kommer i många nyanser och det gör våra bruna tapeter också. De varierar från djupa rödbruna toner till lätta bruna färger som går mer mot beige. Vi har ett stort utbud av bruna naturmotiv bland våra tapeter. Ta dig tid och titta igenom vårt sortiment av bruna tapeter tills du hittar din favorit. Vi är säkra på att du kommer hitta ett brunt motiv du gillar hos oss. Våga inreda med brunt!
Produktinformation
  • Visar sidan 1 av 1 sidor