Måttanpassade tapeter och tavlor, fri frakt. Skickas inom 1-3 dagar.

08-550 023 18 08-550 023 18
Vita plattor med svarta injekteringsbruk 20 '20 - Tapet - Hall

343

motiv

Vita fototapeter

Fototapeter med vilda hästar, stolta björkar eller ett gnistrande vinterlandskap. Här hittar du fototapeter på temat vitt.Läs mer

Vitt är ingen färg, säger en del. Är det sant?

Svaret är kanske både ja och nej. Det är nämligen så att vita ytor reflekterar alla färgers våglängder av ljuset. Då uppfattar vi ytan som vit. Med andra ord kan man säga att vitt faktiskt innehåller alla färger. Svart å andra sidan reflekterar inga färgers våglängder av ljus. Vad kan vi dra för lärdomar av det här när det kommer till inredning då? Jo om vi vet att allt ljus i ett rum reflekteras av en vit yta kan vi kan vi låta kontrollera ljuset på ett sätt som skapar harmoni. Om du till exempel placerar en hög golvlampa i hörnet på ett vitt rum kommer rummets hörn reflektera ljuset och fylla rummet med ett mjukt och dämpat ljus. Man ska alltid tänka på var ljuset kommer ifrån när man inreder ett rum, och speciellt viktigt när man inreder med vita väggar. Blir det för mycket ljus från alla riktningar i rummet är det lätt hänt att rummet känns platt och sterilt. Dynamiken i rummet skapas i samspelet mellan ljus och skuggor. Med rätt belysning kommer formerna på möblerna fram på ett helt annat sätt. Låt gärna mycket naturligt ljus från ett fönster fylla rummet, och lätta upp rummet med lampor med en varm ton där det behövs. Vita väggar med mörka möbler och rätt belysning kan inte gå fel. Som tidigare nämndes så är samspelet mellan ljus och skuggor avgörande för att vi ska uppfatta former och djup i både bilder och rum. Du har säkert någon gång stått i ett kritvitt rum som är väldigt starkt upplyst från alla håll och kanter. Man blir nästan yr av hur platt det känns. Därför är två saker viktiga när man tänker att kring vita väggar. Det ena är struktur, det andra är mönster. Egentligen uppfyller dessa två saker samma sak. En struktur på väggen som är rätt belyst ska tilläggas, skapar ett mönster där vi uppfattar suggorna på baksidan från ljuskällan. Ett enklare sätt att skapa dynamik på väggen är att använda ett mönster i form av en fototapet. Det betyder inte att du inte behöver tänka dina ljuskällor, men rummet kommer definitivt aldrig att se platt och tråkigt ut.

Symboliskt betyder vitt olika

I västvärlden och framför allt de kristna delarna har den vita färgen symboliserat renhet och oskuld, medan i de asiatiska kulturerna har vit varit en symbol för sorg, vilket är helt motsatt. Det spelar ju egentligen ingen roll, det viktigaste är ju vad du själv tycker om färgen och vad den betyder för dig. Du ska välja färg och motiv som symboliserar vad du tycker och står för. Det är det allra viktigaste. Vita och ljusa fototapeter går ju att kombinera med lika många andra inredningsdetaljer som det finns inredare. I och med att färgen i sig är så pass neutral, passar den in med i stort sett allt. För att få till helheten extra bra ska du titta på detaljer i fototapetens mönster och se om du kan hitta någon inredningsdetalj som förstärker det. Låt säga att du valt en fototapet med vita björkar som motiv kan du förstärka det med en pall gjord av en björkstam, eller björkris i en vas, för att ge två enkla exempel.

Ljusa rum ger energi

Att ha minst ett ljust rum i sitt hem är viktigt för de flesta. Man vill helt enkelt ha ett rum där man känner sig pigg och där ljuset kan fylla oss mer energi. Det speciellt viktigt på den mörkare delen av året. Men som vi nämnt tidigare behöver inte ett ljust rum vara en steril och tråkig sjukhusmiljö. Älskar du vinter och gnistrande frost på träden får du inte missa fototapeten Frosty Morning. Den kommer garanterat fylla dig med energi och flytta dig närmare naturen även när du inte är utomhus.

Produktinformation

Snabb leverans

Din beställning skickas inom 1-3 dagar och du har alltid fri frakt. Tapetlim ingår.

100% Garanti

Vi vill bara ha nöjda kunder, därför har du alltid 30 dagars öppet köp och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.