Stränder

När en väggmålning som tapetserar ett rum väljs för maximal effekt är den ofta färgglad och ger en känsla av eskapism - precis vad du får med en väggmålning på stranden. Dessa vackertLäs mer utformade väggmålningar är idealiska för en mängd olika miljöer och skapar den känsla av rymd som du bara får från de vida blå horisonterna på en strandscen. Oavsett om du söker de mer pastellliknande tonerna från en nordeuropeisk strand eller den karibiska kustens intensiva livfullhet hittar du det i vår kollektion.

Naturlig skönhet uttryckt genom land, hav och himmel

I många av våra väggmålningar med strandtema är det kombinationen av blå himmel, ibland smaragdgrönt hav och den mjuka tonaliteten hos sand och sten som gör scenen så idyllisk. Dessa tapeter är perfekta för en fondvägg och är gjorda av några av de finaste kustfotografierna som finns. Ta till exempel vår imponerande scen med Gotlands strand, som kombinerar en nästan genomskinlig himmelsblå ton, höga moln med vita, vimrande sanddyner som skimrar i grått, gult och mjukt brunt i strandens stenar. För en annan dramatisk look som inte är mindre lugnande, varför inte prova Rock Cave on the Beach som har dramatiska gulaktiga sandstensfärger, som visas i sent solsken och djupa skuggor, med havets lugna blåa vatten strax utanför. I båda fallen möts naturliga element i härliga kombinationer och ger en utsikt som är nästan lika bra som att vara där från början. Somewhere Over the Rainbow är en annan av våra scener med himmel, land och hav som visar ett dramatiskt landskap vid en gyllene sandstrand mot en himmel som präglas av en naturlig regnbåge. I den här, liksom i många andra, kan man nästan doppa tårna i det kristallklara vattnet!

Målade tapeter

Förutom våra fantastiska fotografier av strandscener som väcks till liv i sin imponerande stora skala har vi också ett antal mer tolkande väggmålningar att överväga. Prova till exempel att titta på Another Beautiful Day av David C. Miller som sätter en målad solnedgångshimmel mot en spännande tropisk miljö. Han är också ansvarig för några av våra andra strandscener, till exempel väggmålningen Day at the Beach som har en fiskbenshimmel i blått och rosa med försiktigt vadande fåglar som njuter av dagens sista solsken. Beach Path, av David James, är ett annat värdigt val i kategorin, med en något annorlunda synvinkel där stranden ses strax bortom en trädkantad kustväg. I den här scenen ser du framåt och in i bilden, perfekt för att installera i ditt hem för att skapa en större känsla av rymd, för att inte tala om förundran! Mickey and Friends - Beach är ännu ett exempel på en rolig strandscen som skulle passa barn i alla åldrar. Den här väggmålningen är idealisk för ett sovrum eller ett lekrum och visar gänget i full färd med alla de kaprioler du kan förvänta dig på en strand.

Tropiska temperaturer

Ibland vill man att en väggmålning ska höja ett ögonbryn och ibland höja temperaturen. Tack och lov kan de tropiska stränder som visas i många av våra tapetmålningar göra båda sakerna. Ta till exempel en titt på en bild som Palm Beach Sundown. I en scen som skulle kunna replikeras var som helst från Florida till Thailand eller från Jamaica till Brunei, visar den här bilden eleganta palmer i svarta silhuetter som sträcker sig upp från stranden till himlen. Med ett lugnt, reflekterande hav i bakgrunden lyser solen starkt när den nästan tycks komma i kontakt med vattnet. Himlen är färgrik med rosa toner som övergår i orange, röda och till och med lila toner. På andra ställen kan du hitta paradisiska scener med tomma stränder i fullt dagsljus som bjuder på härligt vatten och fin vit sand som tycks fortsätta i all oändlighet. Kolla in vår Tropical Beach Scene eller Palm and Bliss för bara två exempel på denna typ av bekymmerslösa scener där ingenting förstörs av folkmassor.

Merets kraft

Våra väggmålningar är naturligtvis inte bara inriktade på lugnande och idylliska strandscener utan kan också visa havets hela majestät i all sin prakt. Havsscener som The Black Beach ger en levande bild i monoton ton med vågor, spray, rörelse och kraft i en dramatisk bild. Beach Mood är ett annat exempel där himlen dominerar bilden med ett vatten som ser ut att vara på väg att vända på ett ögonblick. I Breaking Wave visas havet när det är som mest skrämmande, med ojämna vatten som rusar mot land, och allt beskådas av en vilsekommen mås över huvudet. Om detta inte faller dig i smaken kan du kolla in Sand Writing som visar de vackra naturliga mönster som finns kvar på stranden när de dynamiska tidvattnen har passerat.
Produktinformation